Konstaterande

Det är en skillnad i att döma och att ifrågasätta...

Kvällens visdomsord från min man till mina argsinta läsare!

Kommentarer
Postat av: Lena

Hej!

Jag tycker att din man har rätt med det uttalandet, men frågan är: var går gränsen mellan ifrågasättande och dömande? Den är nog väldigt flytande från person till person.

Jag antar att du med detta inlägg syftar till inlägget om konsumtionsvanor och hetsköpande. Jag tycker du har full rätt att kritisera människors slit och släng livsstil. Men det blir lite känsligt när du drar in en konkret person i argumentationen. Det syns tydligt genom att det var många som verkade reagera negativt på ditt inlägg, och även om du nog inte har gjort något direkt fel tror jag att det hade varit bättre om du inte gjort det.

Hade du lämnat det ute hade folk kanske fokuserat mer på problemet du faktiskt beskriver istället för att vända sig mot dig och försvara beteendet. Jag vet inte varför du la till exemplet, men jag tror att dina läsare hade förstått vad och vilka du menar även utan.

Därutöver kan jag tänka mig att det inte är så roligt att upptäcka att folk skriver negativa saker om en på internet. Att bloggaren ifråga tog bort din kritiserande kommentar är synd, men ger enligt mig inte dig en anledning att ta upp henne på din blogg.

Och ja, jag vet att jag låter extremt pk och svenskt försiktig när jag skriver såhär, men gränsen för vad som uppfattas som mesigt/fegt och snällt/omtänksamt är nog lika flytande som det jag just skrivit om :)

mvh Lena

2010-11-02 @ 18:50:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0