Rökning dödar...

... men ett fint cigarett-etui gör det lite godare att leva på the edge! MEN alla bloggläsare räkning är inte ok!
image774image775

Fluga på snoken

ötaste solglasögonen sommaren 2008 kommer från Rodarte, finns på Linda
Farrow gallery på Harrods i London och kostar 2 160 kr.
glasogon

Hur mycket vill jag inte dessa liksom??

Naomi Cambell

En av världens största supermodeller, Naomi Cambell, har hamnat i trubbel. Igen. Denna modell har vi många tillfällen anklagats för uppseendeväckande beteende, våld och misshandel. Nu har hon som sagt gjort det igen och nu har det lett till åtal. 
Naomi skulle flyga från London till LA, men fram kom hon aldrig! Hon propsade på att ha med sig mer packning än tillåtet, började tjafsa och till slut spottade hon på polisen.

Hon kan bete sig hur illa hon vill. Det är inte hennes beteende som upprör mig, för rötägg finns det överallt. Det som pisses me off är att folk har henne som förebild, och det med det enda argumentet att hon är modell och mot päls. (Vilket i sig är väldigt oklart).
Hade anti-päls Stina från Skara spottat på en polis hade hon genast utmålats som aggresiv bråkstake som borde straffas efter konstens alla regler.

Det börjar mer och mer kännas som att det är mer legitimt att straffa hederliga demonstranter som bara vill ha en bättre värld än kändisar som gör regelrätta lagbrott.

Varför är lagen inte lika för alla?
image773

Plats 100!!!

100 Little Peaché
En charmant modeblogg där man kan läsa reportage om olika designers, få inspiration att knåpa ihop trender med det man har i garderoben. Om du har lyckan att träffa på oss kan du även hamna i bloggen som dagens inspirations modell.
Unika Besökare:
Totalt UB:
Utgående:
Totalt Ut:
157
639
4
23
Detaljer om bloggen


Fatta! Av alla dessa driljöser modebloggar ligger vi på topp 100 på blogtoplist.se. Så jävla coolt! Vi som funnits knappa 2 månader! Det är er läsare som bör tackas! Ni är så fina och ni gör så att denna blogg läses var dag! Ni är många som besöker men väldigt få som skriver något.

Kan ni inte skriva och berätta lite om er själva?

Hoppas hoppas hoppas!

Åh jag vill så gärna komma in på linjen och det univeristet jag har sökt. Juridik på Stockholm Universitet! Gode GUD snälla låt mig komma in.
Jag har en stor fetisch och tro det eller ej, det är ej kläder utan kontorsmaterial. Jag surfar ofta och gärna på Ordning & Reda's hemsida och drömmer efter allt vackert jag vill ha i min nya skolväska.
Här är saker jag drömskt längtar efter!
image765image766image767image768
image769image770image771
Och denna fab FAB dator ska jag införskaffa mig när det finns lite mer pengar på kontot.
image772

Jobb genom blogg!!

Ännu ett jobb har trillat in tack vare bloggen! Jag har fått äran att fika frisyr och make-up på en mycket vacker tjej som ska på bröllop på lördag. Klockan kvart i nio hämtar hon mig och sen kommer det bli ett inferno av hårnålar, rullar, och spray. Penslar, skuggor och glans!

Så himla roligt! Jag är sjukt pepp!

image764

On a rainy day!

image761
image762
image763
 Idag var det soligt ute men regnigt inne. Så det får bli en outfit bild från tidigare i veckan. Jag är nere och tjurig och det är-faktiskt-mest-synd-om-mig-i-hela-världen. Så min David köpte hem thai, hyrde film och nu vispar han grädden till kladdkakan jag gjorde igår. Att villkorslöst älska honom är sannerligen inte svårt. Han är allt jag någonsin drömt om.

Rachel Zoe

Senast ut i raden av kändisar som ger sig in i designbranschen är Rachel Zoe. Hon är en av de fasansfulla kvinnor som jag icke hyser höga tankar om. För er som inte vet vem hon är, ska jag nu berätta.

Rachel är amerikansk superstylist och har hjälpt stjärnor som Lindsey Lohan och Nicole Richie att hotta till sig. Rachel är även den som skapade den stil som sågs på varenda tjej hela förra sommaren. Överdimensionerade solglasögon, avklippa jeans, stora skinnväskor och guldsmycken. Men det häpnadsväckande med denna stylist är att hon beskylls för ha en stor del bakom det allt mer anorektiska kroppsidealiet som nu härjar.

"Rachel-looken" har framförallt lanserats av två av hennes mest kända klienter, bästisarna Nicole Riche och Lindsay Lohan. De två har det senaste året gått igenom en uppmärksammad transformation från halvtrashiga partytjejer till svala och sofistikerade kvinnor.

Rachel har fått en del kritik för sin tendens att göra alla sina kunder till mini-kopior av sig själv, men detta vill hon inte kännas vid. Något jag tycker är konstigt då de kändisar hon jobbar med mer och mer ser ut som henne för var dag de har ihop. 

Anledningen till att jag tycker så illa om denna kvinna är att hon menar på att tighta jeans, häftigt 70-tals mode och långa chiffongklänningar (m.m) bäst passar extremt smala kroppar. Hon menar på att jeans sitter bäst i stlk 25 och klänningar får snyggast fall med platt byst.

När jag läser att människor på fullaste allvar tänker så här blir jag så rasande att jag bara vill gråta. Kläder sitter bra när de passar kroppen de är på och är köpta i rätt stlk. Hur smal jag än skulle vara kommer för små eller för stora kläder aldrig sitta snyggt. Och hur stora fötter jag än har blir de inte snyggare av att jag trycker in dem i ett par för små skor.

Här är Rachel...
image759
... och här är hennes stylingobjekt och vänner Lindsey och Nicole
image760


Roberto Cavalli sågar Kate Moss

image755image756
Designern Roberto Cavalli är inte den som håller tyst i onödan. I en intervju med tidningen Telegraph sågar han Kate Moss Topshop-kollektion. Han säger sig vara less på alla kändissamarbeten och tvivlar på att han någonsin gör något i stil med H&M-samarbetet igen. Dessutom kritiserar han Kate Moss för Topshop: "Den var dåligt gjord, korkad och trist, såna plagg ser man överallt." Cavalli avslutar med klassiska Titaniccitatet "I'm the king of the world". Hmmm ja! Jag håller nog med faktiskt!
image758

Ring med Dior!

örst kom Prada med sin och strax följde Dolce & Gabbana efter. Nu kommer även Dior med en mobitelefon - men inte för vem som helst.

Mobilen kommer att kosta ca 35 000 kr - men då får du inte en utan två (!) stycken telefoner i din ägo. För den nätta summan får du dels en vanlig mobil och dessutom en minivariant som du kan fästa på din väska så du slipper rota bland läppstift, anteckningbok och småmynt när det ringer.

Helt klart värt varenda öre. Eller?
image754

Diamonds are a girls best friend

Min pappa är inköpschef på ett VVS företag. Alltså ett företag där man sysslar med kranar, blandare, toalettsistsar, muttrar och annat hittepå. Nu däremot har det lanserats en kran prydd med diamanter. Nilo Gioacchini heter designern som skapat detta underverk. Undrar om farsan kan fixa prov på den??? Nej, jag skulle inte tro det. Men det hade varit riktigt fett att ha sånt orginellt bling hemma! Kanske ändå borde ta och slå the old man en pling!  ;)
image753

Vackert!

image749image750image751image752

VIP-kväll Indiska

Idag var jag och David på VIP-kväll på Indiskan och detta är vad vi hade på oss.
image745image746
image747image748
Jag har på mig en ny vintageklänning och David har på sig en ny vintagekavaj! Tillsammans kostade de 40 kronor. Oh my oh my! Det är nervkittlande!

David

Eftersom jag även skriver om herrmode tänkte jag då och då lägga in min killes outfits då han har en särdeles piffig stil!
image744
Oroa er inte över hans sängkammarblick.... han hade solen i ögonen! =)
Byxor - Acne, tisha - H&M och jackan - min från "Scene by Tjallamalla"

Stildagboken

modette.se hemsida kan man skapa sig en egen profil! Superhäftigt! Ni borde kolla in min stildagbok där!

Gröna fingrar

Trots att detta är en modeblogg antar jag att det då och då kommer komma inslag av inredning. Och här kommer ett exempel. Jag har på sistone fått grönare och grönare fingrar och har hittat detta underbara växthus. Eftersom jag ikväll ska på VIP-kväll på Indiska kanske jag borde slå till?
image742

Back in buisness

Jag sitter i styrelsen för en festival och idag hade vi möte och jag var rätt chic måste jag säga, om jag får vara ärlig! =) Klänningen är ny och kostade 20 kr! Den lilla blomgrejen i håret har jag fått av en gammal vän (håll i er för nu kommer jag namedroppa) Gathie från Idol.
image737
image738image739
image740image741

John Galliano - Make it up!

Åh jag tror minsann att jag ska hem och öva på någon av dessa sminkningarna. Så sjukt coolt att se ut sådär! Eller vad tycker ni? Jag tycker det är alldeles fab!
image731image732
image733image734
image735image736

Powerdressing

Sent 80-tal och tidigt 90-tal regerade maffiga axelvaddar, knutblus och det gick åt en halv sprayburk enbart för att få till den rätta luggen. Själv har jag alltid drömt om en framtid där jag klapprar en storstadsgata fram i höga klackar, utsökta dressar, nyklippt, välmanikyrerad och ytterst framgångsrik. Än så länge har jag bara lyckats med de höga klackarna men vårens mode ger iallafall mig en skjuts då jag kan klä mig i utsökta dressar.
image727
image729
image730
1) Christian Dior
2) Alexander McQueen
3) Yves Saint Laurent

Bland terracotta soldater

Bland soldater från Terracotta armén vilar Edith Piaf tryggt!
image726

Bland sakletare och solstrålar

image720

 image719
Klänningen är vintage och gladiatorsandalerna fick jag av min mamma när hon kom hem från sin resa.
Igår, en solig söndag, så fyndade jag och David massvis med grejor. Och hela kalaset gick bara på 150 kr!
image721image722
image723image725
image724

Bra jobbat va? Så mycket fröjd får så lite pengar!

Tidlös!

Det enda självklara smycket för män, hävdar många. En sak är i alla fall säker, med en bra klocka vet du hur lång tid du har på dig att välja kläder. Här kommer tre riktiga dyrgripar!
image715Cartier, Pascha Seatimer, stålklocka, 44 400 kr.
image716

Rolex, Explorer I, stålklocka, 35 600 kr.


image717Breguet, Type XXI, helautomatisk stål-kronograf, 84 600 kr.



 


Tjuvtitt på H&M:s höstmode

H&M:s höstsäsong präglas av folkloreromantik, sportplagg, skräddarsytt retromode och en konstnärligt bohemisk stil. Mixa gärna flera stilar. Tänk kreativt och med stil, uppmanar H&M.
- Globlala kulturinfluenser och konst är viktiga referenspunkter i höst. Vi har hämtat inspiration från hela konstscenen - både den historiska och den moderna, säger H&M:s designchef Ann-Sofie Johansson.

Jag tycker personligen att det ser sjuuukt tråkigt ut. Men endel guldkorn hittade jag såsom de höga stövlarna, den gröna klänningen, vit topp med svarta ränder, rosa och den svarta kappan. resten var trist. Vad tyckte ni?


Vänd ryggen till!

Jag har märkt att många tjejer klagar över sina lår, mage, överarmar, näsor the list is endless. Med vad många inte reflekterat över är att de har ofta fantastiska ryggar! Tjejer visa upp era snygga ryggar! I sommar är man dessutom trendig om man visar den. Här kommer lite guldkorn från catwalken!

1 Cavalli           
2 Versace        
3 Hilfiger       
4 Michael Kors  
5 Christian Dior
6 Givenchy   
7 Dsquared

Vilken rygg är din favorit av dessa fantastiska baksidor?

Bada fint!

Denna baddräkt är alldeles utsökt och 1000 kr och ett  Malmöbesök senare så är den din!
Småblommig och smock på baksidan och andas mycket 50-tal.
Den är ifrån Alexandra Fundins sommarkollektion. 
image685

Under ytan

Nu när ni vet vad ni har för mått är det bara att gå ut och upptäcka fantastiska underkläder. Här är ett smakprov på underbara underkläder som man får spara en stund till, eller önska sig av sin man inför en hemmakväll..



Brösthållare med rätt mått

Hörde skrämmande statistik häromdagen på hur många kvinnor det är som använder  fel bh-storlek. Katastrof. Dessa kvinnor går runt med för små kupor så att brösten hoppar år höger och vänster.
Det samma gäller trosorna. Kvinnor har en förmåga att köpa för små trosor som trycker in på sidorna och ger en osickrande form som syns när man använder åtsittande kläder. Tänkte hjälpa er läsare att se vilken storlek ni faktiskt borde ha på era kupor. Tabellen läses från vänster till höger i vanlig ordning, och med ett måttband i högsta hugg. Lycka till!

1*EU2**2**2**2**2**2**2**2**2**
cm A kupaB kupaC kupaD kupaE kupaF kupaG kupaH kupaI kupa
68-727082-8484-8686-8888-9090-9292-9494-9696-9898-100
73-777587-8989-9191-9393-9595-9797-9999-101101-103103-105
78-828092-9494-9696-9898-100100-102102-104104-106106-108108-110
83-878597-9999-101101-103103-105105-107107-109109-111111-113113-115
88-9290102-104104-106106-108108-110110-112112-114114-116116-118118-120
93-9795107-109109-111111-113113-115115-117117-119119-121121-123123-125
98-102100112-114114-116116-118118-120120-122122-124124-126126-128128-130
103-107105117-119119-121121-123123-125125-127127-129129-131131-133133-135
108-112110122-124124-126126-128128-130130-132132-134134-136136-138138-


Fel ordning!

Min mor fick ingen present på morsdag. Vi sysslar inte med sånt i vår familj. Men däremot fick jag present när hon kom hem från en jobbresa. Bland annat fick jag ett tillskott till min samling av läppglans!
Clinique - superbalm moisurizing gloss no.10 "grapefruit".
image680

Kilklack!?

Jag vet aldrig riktigt om jag gillar kilklacken eller inte. Jag tycker de är rätt fula och att alla går lite konstigt i dessa skor. Men på catwalken visades ett par som jag mer än gärna vill ha. Och säkert hade köpt om jag var typ tusen ggr rikare än vad jag är. Skorna är gjorda av Alessandro Dell'Acqua spring 2008. Men visst är det lite Buffalo-sko varning på dem!? =)
image679

Kaftan

När sommardagen är het slänger du på dig den över din bikini och när kvällen är sval kompletterar du bara med ett par shorts, långa eller korta, och en kofta.
I österlandet är kaftanen en benämning på ett vanlgit mansplagg, speciellt i Indien. I västerlandet är det istället en benämning på präsrocken.

Nu blir kaftanen känd för att den sitter på äkta fashionistas.
I butiken kan kaftaner hittas hos:

Malene Birger  Melissa Odabash
På catwalken såg kaftaner bl a hos:

Etro
Kändis med kaftan är ju självklart!:

THOMAS DILEVA!!!


Abigail Lorick

För cirka ett år sen bytte modellen Abigail Lorick magainsomslagen mot symaskinen och startade sitt eget märke Lorick. Ett märke som snabbt fick en enorm framgång då skaparna av  Gossip Girl använde hennes feminina fodral till sina skådespelare. I höst vill jag klä mig a´la Abigail Lorick.
 Detta är Abigail.

Vår 2008
¨

Höst 2008


Min lördag del 2

Vi blev schlagerfina! Jag har på mig svart klänning med smala silvertrådar i den. Klänningen är ny och inköpt för 20 kronor. Sen har jag silverstrumpbyxor och ett silverskärp. På fossingarna har jag röda mocca pumps från Rules by Mary. Hej hopp och nu ska jag på loppis med min kille!
image653
image654
image655

Min lördag del 1

Morgonen började med att jag läste massa bloggar och svarade på alla era fina kommentarer
image647
Sen bakade jag hallon/vit choklad paj och syltkakor. Och så gjorde min David en finfin frukost till oss!
image648image649
Sen kom alla gäster. Här är jag med min lilla mor (fast jag har höga klackar på mig) och så drack vi kaffe i vackra koppar. Just denna köpte jag i Berlin, nu när vi var där för några veckor sen.
image650image651
MIn klänning är ett av häromdagens kap för 20 kr.

Davids kalas!

Min dag började med att läsa bloggar och svara på alla era finfina kommentarer. Sen har vi haft massa pajer, kakor och tårta som serverats på vackra fat. Idag funkar inte webblogg så bra och jag kan inte ladda upp några bilder.

Nu ska jag iallafall byta outfit och förbereda inför kvällens schlagerfest. Det kommer bilder från det med!

Hoppas in alla får en fin kväll!

Mvh Little Peaché

Room-service

Här sitter jag iklädd min nya 80-tals klänning, den är stickad med gigantiska och supervackra axelpads. Runt magen har jag mitt nya skärp. Jag läser lite inredningstidningar mens jag väntar på att min kille ska laga ihop lite kvällsmat. Idag är det premiär för nypotatis! Hur fint känns liksom inte det!?
Imorgon ska vi ha kalas så min kväll kommer bestå av massa kakbak!
Vad ska ni göra ikväll?
image645
image646

Shop till you drop!

Idag sålde UFF ut grejor för 20 kr plagget. Oh my! Jag provade kläder tills jag badade i svett, jag bar högar med grejor tills jag fick kramp i armen. 8 klänningar, 2 kavajer, 1 skärp och 3 flugor senare var jag endast 250 kr fattigare.
Kläderna kommer visas i takt med att jag använder dem!
image642
image643image644
Kjol och sjal från Marimekko och grå Monki tischa och vintage YSL och den gröna ringen är från Swarowski

Schlager-korvar

Idag, är det som alla vet, delfinal i Eurovision så jag och min karl lagade middag och köpte godis. Men framförallt så klädde vi oss fint, dukade med fin duk och skålade i godaste saften.
image636
image637
image638image639
image640image641

Klänningen är vintage och skorna från Forever21

Paraphernalia

Dessa bisarra men ack så fashionabla smycken kan man hitta här för ca. 180 kr. How wonderful!
image633
image634
image635

Cause I´m worth it

Då klickade jag precis hem detta fantastiska lilla mirakel Chanel Hydrabase Lipstick "No.18 - Rouge Noir". Senare idag köper jag detta Chanel Le Vernis "No. 18 - Rouge Noir". Dessa behövs för att jag ska få till en riktigt fin 20-tals stil.
image630image631


image632

Haider Ackermann Fall 2008

Nu kommer jag ge er en sneak-a-peak på höstens kollektion från den Antwerpen-utbildade Haider Ackermann. Modekritikeran säger att kolletionen är en mix av stram asiatisk minimalism och mjuka draperingar. Lager-på-lager i tunn chiffong och metallglänsande satin.

Våra läsare får rabatt!

Hej!

Här kommer en glad nyhet. Våra läsare får 25 % rabatt på ALLT hos La Redoute.Tryck här så aktiveras din rabattkod. Koden är annars 81305. Erbjudandet gäller tom 2008-05-31. Skynda fynda! Och skriv hit och berätta om ni fyndade något!

Kram Little Peaché

Dessa vill jag ha! Christian Lacroix  för La Redoute
image619

Pimp me up!

Denna tradiga tantaklänning köpte jag för 7 spänn på loppis i Berlin.
image612
Jag bestämde mig för att hotta till den lite. Så jag klippte den knäkort och tog av axelvaddarna. Med ett fint skärp och fina klackisar så blev det så här fint!
image613image614image615
Av resterande tyg gjorde jag en fin liten sjal!
image616image617image618

Om detta inte är återvinning...then tell me what is!?

Nu har jag egna Baby jeans

I ett tidigare inlägg har jag skrivit om knälånga jeans och vikten av att återvinna kläder. Jag slog slag i saken och gjorde ett par egna trendiga jeans.
Först la jag byxorna på golvet och vek dem på mitten så att jag skulle klippa exakt lika långt på båda sidorna.
image609image610

Sen satte jag helt sonika på mig brallorna, rullade upp knäna och voila! nu ser jag ut som en äkta 50-tals brutta!
image611

Må bra i solen!

Här kommer bästa råden för att du och din kropp ska må så bra om möjligt under den härliga sommaren!
Före solandet:
Tänk på att det är viktigt att ha en återfuktad hud för att brännan ska hålla så länge som möjligt. Huden ska scrubbas och smörjas för ditt solresultat ska bli toppen! Här är scrubb från BodyShop, lotion från Biotherm och återfuktande ansiktsvatten från ACO - Apoteket.
image599 image600image601
I solen:
Smörja smörja smörja! Man MÅSTE smörja sig i solen. Om cancer inte är argument nog så håller din bränna längre också om du succesivt bygger upp den genom att smörja dig regelbundet under solens timmar. Denna kräm kommer från Clinique och har faktor 30.
image602
Brun-utan-sol:
Jag blir ändå aldrig brun utan bara lite sådär sexigt grisrosa så jag gillar brun-utan-sol bättre. Plus att jag blir så himlans rastlös av att ligga i solen och bara hmmm ja...ligga där. Glöm inte scrubba kroppen noga och peela den rejält innan du applicerar BUS, annars blir du fläckig! Denna från ACO - Apoteket har jag och den är verkligen SUPER!
image603
Skyda håret:
Håret tar massa stryk av solen så släng på dig en tjusig solhatt! Eller så köper UV-skyddande serum.
image604image605image606
Efter solen:
Nu är det viktigt att smörja smörja smörja igen! Använd en mysig after-sun lotion och om du mot förmodan bränt dig kan man smörja på Aloe Vera som ska kyla ner huden.
image607image608

ENJOY THE SUN!!!

Nej nej nej!

Usch inlägg som dessa gör mig riktigt ledsen i ögat. En stor och superduktig modebloggare skriver att bandeu bikini och höga trosor passar bäst på kroppstypen smal. vadå smal? Den här typen av bikini var otroligt populär på 50-talet då kvinnorna hade toppiga tuttar, breda bakar och häftiga höfter! Vadå smal? Nej den bikinin hade ju varit fantastisk på mig. Jag hade kunnat bära upp den så himla fint med alla mina kullar och putdelar.

I say it again! Vadå smal? Äh fuck it!
image598

Hår från Chanel

image597

Oj vad jag vill se ut såhär! Men jag har för kort hår och definitivt för kort tålamod för att lära mig trixa till en rosett av de få testar man har på skallen! Men finfint är det iallafall!

Dårar är vi allihop!

I dagens samhälle shoppar vi alrig förr. Man skulle kunna säga att vi shoppar som om domedagen stog runt hörnet. På trettio år har vi fördubblat vår konsumtion och bara förra årets omsatte svenskarna 567 miljarder kronor på köp som prylar, mat och kläder. Idag shoppar vi inte längre nödvändigheter och det vi behöver utan en ny klänning inför varje helg är ingenting konstigt. Att denna klänning används 1 gång för att sen hänga sorligt i garderoben är inte heller något konstigt.
Detta har lätt till ett starkt motstånd och antikonsumptionsdebatter sveper över landet och för med sig mängder av åsikter och milslånga spalter. Allt fler ifrågasätter vårt hysteriska shoppingbeteende. För blir vi lyckligare av en klänning garderoben?
Mats Alvesson, författaren till "Tomhetens triumf" som handlar om vår prylhets, menar att vi i jakten på det goda livet hela tiden går på de reklamer och budskap som syns överallt. Förr byggde ett bra självförtroende på bra betyg, fina vänner och väluppfostrade barn men idag får vi ett tomt självförtroende som byggs på av att vi är glassiga och äger dyra saker, mängder av saker och kanske helt onödiga saker?
Men detta är ett komplext ämne och det finns en motpol. Ekonomen Jonas Frycklund har skrivit boken "Yppighetens kraft" och menar på att detta shoppingbeteende är väl inarbetat och fullt naturligt beteende.

Jag kan hålla med om att våran shoppinghysteri är löjlig, otroligt löjlig till och med. Men jag har aldrig gillat när människor sållar sig till antingen vitt eller svar. Det är viktigt att inse att världen är otroligt mångfacetterad. Jag shoppar förnuftigt, consious shopping - medveten shopping. Jag köper mest second hand som jag sen syr om och fixar till i bästa Little Peaché anda. Det är ju inte bara mjölkkartonger som kan återvinnas!

Puderrosa lyx vs. budget

image593image594
Den första kommer Sass & Bide och kostar 4459 kr och den andra är från Forever 21 och kostar 120 kr.
Matcha med läppglans från Lancome och nagellack från Givency så är du hetast på stan!
image595image596

Photoshoot 080519

image592

Dagens outfit 080519

image589
image590
image591

Allt är vintage utom Monki-tights & HM-skjortklänning
Fint som snus ska det vara! Därav införskaffade jag mig en äkta hipsterjacka för 5 spänn i Berlin!
Yeah motherfucker!

Grått ute, grått inne men sol i sinne!

Så här fint kan det vara att gå och posta att parfymluktande brev, skrivet i finaste skrivstil och som innehåller finfina bokmärken. Visst är det fint med handskrivna brev?
image588

Regnjackan är fab och kommer från H&M

Andra delen av hälften

Berghs school of communication så står det på sveavägen 34. Det är också lokalen som jag mest av allt vill vistas i. Min älskade vän ska bli jurist ,och den andra hälften av de bloggverksamma, jag, ska bli en bad ass projektledare/produktionsledare inom reklam, det är så det är tänkt i allafall. Förhoppningsvis kan man en dag starta en egen byrå som arbetar enbart med modebranschen. Det är drömmen i allafall. 

Jag vill ha en inställning till världen som om den vore en enda stor upptäcksplats. Stockholm är inte så långt bort, men innebär en helt annan vardag. Lite läskigt är det alltid att flytta, men som min underbara little peaché skrev innan, kommer bloggen fortsätta att finnas, men för oss innebär hösten en annan stad, andra inspirationskällor.

Vid sidan av studier och arbete är det största intresset, som ni säkert märkt, kläder och vardagsflärd. Ett mode som blir något eget, eftersom man skapar kombinationer utifrån personlighet. Denna huvudstad, vars utbud av orginella stilar och annat roligt måste dokumenteras, och kommer dokumenteras, skrivas om och hyllas är något nytt och nytt är bra. Å vad underbart - Stockholm i våra hjärtan och på era datorskärmar- förhoppningsvis! 


Pass it on!

I helgen fick vi pris som en av de mest kreativa och inspirerande bloggarna och nu gör jag som i filmen, I'm passing it on.

UnderbaraClara är det bästa som har hänt i blogghistorien någonsin! Jag vet inte hur många timmar som spenderat genom att läsa hennes blogg om och om igen. Nya inlägg hittar ni på länken och gamla bloggen hittar ni här. Nu vill jag ge henne detta pris, eftersom hon är så fin och man kan få både magont, hjärtklappning och pirr i magen!

image587


Grattis till oss!

För idag har Little Peache funnits en hel månad och redan så många besökare, massvis med fina kommentarer och ett pris!

Det är bara för mycket!

Man får lite andnöd av finhet!

tack tack tack!

//Little Peaché

Och de följde spåren...

Fick ett litet mail på facebook häromdagen. Ett mycket roligt mail. Den roliga, ironiska och intelligenta bloggaren Men-Snela skrev att hon nu har inkasserat ett par jeansshorts a´la Baby i Dirty Dancing, efter att han börjat läsa vår blogg!
Oh my I feel honoured!
tackar nutz!
image586

Stockholm i mitt hjärta

Min kille, är som bekant för vissa av er läsare, fotograf och vill nu bli en riktig hotshot som modefotograf. En steg närmre sitt mål har han kommit genom att, som 1 av 13 st, blivit antagen att gå den fina fotoskolan "Kulturama". Det betyder en flytt för oss till hösten. En flytt från Malmö till Stockholm. Men denna bloggen handlar inte om honom utan om mig och leder mig nu till mitt mål för Stockholm vistelsen. Även jag har försökt komma ett steg närmre mina drömmar genom att ansöka till juridikutbildningen på Stockholms Universitet. Ännu vet jag inte om jag kommit in. Men i mina drömmar planerar jag nu studier, där jag ska se ut som Blair i Gossip Girl och jag ska bära min lagbok i en fin portfölj tillsammans med vackra block, fina pennor och ett utsökt pennskrin. Jag ska flitigt studera och suga in all info. Jag ska lära mig leva på minimal budget och på lediga dagar och helger ska jag ha ett fantastiskt extrajobb. Kanske som artistbokare, nattklubbsanordnare, modeskribent eller butiksbiträde.
Jag hoppas innerligt att jag kommer in eftersom juridik är det jag velat plugga sen jag var 12 år gammal. Jag saknar läxor, klasskamrater och lektioner. Hoppas hoppas jag kommer in! Men självklart kommer bloggen leva vidare! Hoppas hoppas jag kommer in!
image580image581
image582
image583image584
image585

And the Award goes to....

.... me!

image576

Jag har blivit utnämd i Sannas Blogg där hon har gett mig ett pris, som en av de mest kreativa bloggarna. Kan ni förstå!? Ett pris! Oj oj oj klockan är bara 7 på morgonen denna söndag och min stackars kille låg och sov men när jag läste detta så började jag hoppa upp och ned och skrika "åh herregud åh herreguuuuud". Han är vaken nu! =)
Jag är mäkta stolt och glad! Och tacksam! Sanna skriver att jag inspirerar henne! Tänk att få inspirera någon! Wow detta är amazing!

Nu ska jag och min grabb ha loppis. Så om ni bor i Malmö dra förbi Drottningtorget vet ja! Jag har huuuur mycket grejor som helst som jag vill bli av med!

Till alla läsare! I löööööööv you! Seriöst! From the bottom of my heart!

Dressed for success!

När jag och my man käkade ute ikväll hade jag på mig följande, där allt är vintage förutom tights ovh kjol från Monki. Att det är så få som klär sig i glitter är mycket konstigt. Då allas liv hade blivit en gnutta bättre om de bara hade lite glitter på sig!

image571
image572
                     

Dagens outfit 080516

image568
image569image570

Allt är vintage förutom örhängena som är köpta av en lokaldesigner, halsbandet från H&M och toppen från Viktor & Rolf.

Nu ska jag göra mig i ordning till barhäng och mute-serverings-middag.

Tills dess have a wonderful fredag till alla våra underbara läsare!

Surra dig genom sommaren!

I ett tidigare inlägg skrev jag om surrealismen och nu kommer här lite catwalk bilder på crazy galna skapelser!
image565image566image567
Alexander McQueen                     Giles                                                    Viktor & Rolf

Ultra violetta drömmar

På catwalken såg man att lila, med alla dess nyanser, dominerade på enfärgade plagg. Violett är ett av svenskans vackraste ord tycker jag, och färgen i sig själv lika så.
Här är bilder från visningar av Marc Jacobs, Marni, Michael Kors, Narciso Rodriquez och Alberta Ferreti.
image560image561
image562image563
image564

Bloggare är hycklare

Varje sketen torsdag och söndag är det "Sanningens ögonblick" på tv5 och alla möjliga bloggare skriver sig svettiga över hur hemskt det är att dessa personer viker ut sig själva och andra i tv. Rikstv! Det gör mig lack så in i för vad är det inte våra största bloggare gör? Jo viker ut sitt liv och sina familjer genom att visa bilder, skriva om sin bakgrund, fotografera nyinköpta underkläder osv. Visst kan detta tyckas oskyldigt men sen har vi den versionen bloggare som skriver om längden på sitt könshår, nyansen på sina inre blygdläppar och känslan av den senaste snoppen som de haft i sig.
Jag tycker det är upp till var och en att vara sig själv och om det innefattar ovanstående information så får det väl vara så. Men kom för tusan då inte och sucka över detta tv-program.
Med detta sagt så säger jag inte att programmet är finfint och mysigt, jag kan tycka det är obehagligt vad människor väljer att erkänna för pengarnas skull. Men det gäller inte bara i sanningen ögonblick.
Se på "livs-coachen" Mia Törnqvist som gjort sig stenrik på att berätta om sitt liv som uteliggare och narkoman. Eller bloggerskan Kissie som visar fyllebilder på sig själv eller varför inte Blondinbella som visar upp porrfesten hon höll i som tonåring. Att människor gillar snaskiga detaljer om andras liv är ett faktum som funnits sen människan. Och i människans begynnelse fanns inte Sanningens ögonblick.

Brun it is!

image559

Rakt över sundet finns en designskatt som heter Vibskov

Henrik Vibsov är den danskfödda designern som är väl värd att tala om i modevälden. Vibskov gör till både herr och dam i färglada och grafiska mönster. Koftan, som är i alla regnbågens färger, är fantastik en sen sommarkväll till shorts och sneakers både till flickor och pojkar..

image553. image552image556
Vibskov 1295 kr Vibskov 995 kr Vibskov 2295 kr
image557image558
Vibskov 895 kr Vibskov 1250 kr

Bär den med dig!

De snyggaste väskorna som skådats görs utan tvekan av våra italienska hjärtevänner på Miu Miu.
Man kan inget annat än sucka, så fantastiskt är det!
image547image548image549image550image551  

Moving to the dark side!

Och nu blir jag mörkbrunett! Visar sen!
image546

Gräset är grönare på våran sida!

image543image544
image545

Dagens outfit 080515

image534image535image536
image537image538
image539image540
image541image542

E har på sig:
Leopardmönstrat linne, väska och kjol som är vintage, strumpor och skor från H&M och en skinnjacka från Carlings. Örhängena är från Georg Jensen.
F har på sig:
Vintage klänning och skor, strumport från Vero Moda, Tjocktröja och scarf från H&M. Väskan är vintage Yves Saint Laurent.

Ruta in honom!

I vår och sommar ska killar bära alla slags rutor på alls slags sätt.


En lite kortare rutigt skjorta, med upprullade ärmar, kan få mitt hjärta att slå för en karl!

Interpreters of fashion!

För 330 kr på amazon.com eller 750 kr i bokhandeln kan denna stylistbibel bli din alldeles egna. Den är alldeles utsökt med bilder på kända modejobb och annonser från kända fotografer som bl a Peter Lindbergh, Avedon och Mario Testino. Men fokus ligger på de 16 stylister som fixat modegraden - de riktiga höjdarna Carine Roitfeld (chefredaktör på franska vouge) och Grace Coddington (moderedaktör på amerikanska Vouge) har satt standarden.
image529

Dagens outfit 080514

image527image528

Allt är vintage förutom skorna som kommer från Rules by Mary och armbandet från HM. Min pearl-harbour-sjuksköterska-klänning köpte jag nu i Berlin.

Catwalk av Alexander McQueen



I sommar vill Alexander McQueen klä män i oversized kavajer som matchas med snortighta byxor eller matchande kostym där mönsret är hysteriskt och prickigt. Annat som är hysteriskt är hans 80-tals klubb inspirerade mönster på kläderna. För övrigt har han annamat den trendiga färgen gult och matchande slips med kofta.

Killar!

Då jag ofta tipsar om bra internetsidor som mestadels riktar sig till tjejer tänkte jag nu tipsa om två sidor för killar.
Rodeo - Här kan även tjejer hitta mode
DV Man (Damernas Värld för Män) - Detta är en underbar sida med mängder av tips för moderiktiga män!
image520

www.newvintage.se

Ännu en underbar vintage webshop! Här få ni lite smakprov på sjukt fina kläder till någorlunda bra priser.

Retro Bad!

Nu närmar sig sol, strand och sommar med stormsteg och i mina ögon känns det underbart. Svalkande kvällsdop efter jobb, strandhäng på helgen och solande på gården med tvättstugans kran som avsvalkningsalternativ. Tyvärr är det många som inte delar min inställning. Många går nu runt och känner paniken växa för var dag för att det är dags att tona, träna, banta, fixa, brun-utan-sola, peela osv. ALLA, utan undantag, borde njuta av våren och vetskapen om att sommaren snart är här. Men ingen hinner njuta när man hela tiden måste oroa sig inför det kända konceptet Beach 2008, 2009, 2010 and on it goes. I vår är badmodet spektakulärt och kvinnligt och därfär ska jag nu guida er till en bikini/baddräkt som passar just dig och den du är.

I år kan alla kvinnor känna sig trendiga på stilrena på beachen eftersom de stora modehusen inspirerats av 40-, 50- och 70-talets badmode. Betsey Johnson har inspirerats av det glamourosa och kvinnliga 40 och 50-talets prickiga bikinis a ´la Brigitte Bardot.

Medan Michael Kors skapade kreationer i det hippiesköna 70-talet med blommiga baddräkter, symmetriska hålmönster, matchande bandanas och volangprydda bandbandåer.

I 70-tals andan har även Matthew Williamson skapat badmode med vadderade, vridna och draperade bandåer med ordinära axel- och halterneckband. Bandåen har blivit den nya pushupen i en tid där retro aldrig varit mer modernt än nu.

I sommarens badmode ser man hur svart möter guldiga metaller och breda, matchande halsband. Och fjädrar är snarare självklara ingredienser än accessoarer. Hur man nu ska kunna bada med fjädrar utan att se ut som en dränkt kalkon.
Om Brigitte Bardot var 50-talets stilikon är 60-talets motsvarighet den rebelliska Edie Sedgwick, Andy Warhols musa, som med sin tunga ögon make-up och sitt blonderade kortklippa hår var 60-talets it-tjej!

Inspirationsmodell i Berlin

I Berlin stötte vi på skådespelerskan Louisa Yaa som såg ut som en afrikansk drottning i sin outfit osm enbart bestod av secondhand. Hon är en av de finaste jag stött på i hela mitt liv!
image500

Taxfree shopping!

Självfallet blev det även lite taxfreeshopping. Nagellack från Sally Hansen, schampoo & balsam från Stuhr och ansiktsrengöring från Esteé Lauder.

Taxfreeshopping kan göra vem som helst stirrig och sen alldeles utmattad.
image497image498
image499

Berlin!

I Berlin handlade jag som en toka, vandrade som om jag aldrig gjort annat och tittade så att ögonen höll på att åka ur skallen på mig. Så många saker inhandlades att jag var tvungen att köpa en resväska till, men eftersom de flesta av mina köp kostade max 20 kr så blev det inte så dyrt. Tack å lov för det!
Kläderna kommer jag ha på mig så de får ni se för eller senare, men här kommer ett litet smakprov hur jag såg ut dessa dagar.
Dag 1 bar jag svart klänning från Monki, skor H&M, skärp från Modström, vita knästrumpor Vero Moda och solbrillor från Gina Tricot. Glasögonen inhandlades denna dag och är från det gamla 80-tals märket Cazal.
image489image490
image491
Dag 2 bar jag blå klänning från Monki, svarta knästrumpor Vero Moda, rutig jacka vintage och vit magväska inköpt dagens innan från American Apparel. Till vänster ser ni den bästa frukosten jag ätit i hela mitt liv! Ser ni lyckan i mitt aniskte när jag äter den fantastiska jordgubben!
image492image493

Sivletto in my heart!

Jag skrev precis om internetshoppen Sivletto men jag tror jag måste visa lite av deras grejor då det var fantastiskt retro och alldeles underbart!


Kyssäkta!

i har sett dem på butiken Sivletto ett tag, de söta 50-talsaskarna med läppbalsam. Nu kommer de lanseras hårdare i Sverige så bli inte förvånade om ni hittar dem lite här och var framöver. Vill du köpa redan nu så går det på pinupbalm.com

Finns i åtta olika smaker - alla med olika utseende på askarna. För 8 askar plus frakt från USA betalar man ynka 252 kr. Alltså ca 30 spänn asken! Oh my oh my!
image480
Åh jag vill köpa alla åtta och ha som "gå-bort-present". Tänk att packa in detta i ett rosa litet paket med en fin stor rosett på och ge till en sötis! Åh jag tror jag måste överväga att köpa det på en gång!
Så fint att man blir pirrig!

Var moderiktig - budgetvarianten

Jag har alltid tyckt mycket om när modemagasin visar catwalkbilderna och sedan visar en variant som vi dödliga kan köpa. Det är bara ett problem med detta - dessa plagg, eller accessoare,r brukar inte alls lika det som  modellen har på sig på catwalken.

Får se vad ni tycker om budgetvarianten som jag hittade som då skulle vara lik skorna jag skrev om i föregående inlägg. Fyrahundra pix!
http://www.dinsko.se/Dam/Modeller/Sandaler.aspx?art=235283&page=2&sort=i_but_dat%20DESC  

Snyggaste skorna i vår

Dessa skor finns med som ett av de absoluta triunfkorten hos Acne i vår. Finns i vitt och svart och kostar halva hyran. Men har man pengar över, så hade iallafall jag sprungit till närmaste Acne återförsäljare!


image479
Acne 2800 kr

Romantik och polyesterdrömmar från svunna tider

Idag har det varit en fantastisk dag. Strålande solsken och glada människor på stan. Det känns nästan som om människor har varit inne och gömt sig i åtta månader, för att sedan komma ut nu när solen börjar skina i maj och le mot varandra. Nykära par strosar runt och tittar sådär drömsk på varandra..

Själv jag gick på secondhandrunda för att fynda lite och hittade två underbara klänningar. En av dom är ett gammalt nattline, som genast blir en fin sommarklänning med ett skärp eller sidenband i midjan till fräsiga skor.
Det är faktiskt ett hett tips att inte missa nattlinneavdelningen i secondhandaffärer.
Man kan antingen ha något i midjan bara, eller klippa av det och låta det synas som en skir topp under en tröja eller till en kjol - underbart med återanvändning!

image477image478

Aufwiedersehen

Hej alla fina bloggläsare!
Idag fyller min kille 25 och vi drar till Berlin och jag är osäker om det finns internet där, och jag ville bara säga det så ni inte tror jag övergett er! Eventuellt finns det internet på hoteller och då skriver jag självklart om jag får några minuter ledigt. Det ska bli en underbart mysig resa men jag måste erkänna att jag kommer sakna er allihop!

Så om vi inte hörs innan så ses vi igen på tisdag!

Ha en underbar helg allihop! Jag har hört att det är 25 grader i Berlin så jag ska nog ha det underbart själv!

Kram på er allihop!!!

Lockande glasögonorm!

image471image472
image475image474


Modsens revival

I vår ska alla unga män klä sig som de unga 60-tals modskidsen. Här kommer en guidad tur genom nyckelplaggen och accessoarerna.

Klocka med stor urtavla, färgglada chinos, hudvård från Clinique, stor läderväska, klassisk piké från Ben Sherman, tunna slipsar och som pricken över i en grön och riktigt jäkla översnygg vespa.

Ecobook

Nu har en ekologisk dator sett dagens ljus. Den är energisnål med träskal och kostar ofantliga summor! =)
image461

www.fluffbabes.com

Nu ska jag tipsa om en alldeles underbar internetsida. http://www.fluffbabes.com/ 
jag älskar att köpa små underbara men ack så meningslösa prylar och denna hemsidan kan bli mitt nya mecka!
Svart toapapper med doft
Öronproppar
Massageolja
Lipbalm
Plåster med strass på
Rosa bandage
Chokladkaka
Portmonnä

I LOVE!!!

På tal om...

...inlägget innan. fy fan vad jag är trött på nakna brudar! Helt seriöst! Klä på dem för fasen!
image449image450
image451image452

Ät dig snygg - drick dig smal!

Ät dig snygg - drick dig smal - detoxa formen - skrubba dig till lyster bla bla bla. I alla dessa tidningar har det genom tiden skrivits milslånga artiklar, krönikor, tips & trix m.m på hur man ska bli precis lite snyggare än vad man redan är. Dessa artiklar är så otroligt paradoxala då de på sida 21 skriver hundra tips på att bli bättre hit och bättre dit för att på sida 23 skriva om vikten av att älska sig själv. Men det är otroligt svårt att hela tiden försöka göra sig snyggare samtidigt som man ska älska sig själv. För om man inte är sig själv hur ska man då kunna älska sig själv?

Modeller och kändisar säger att de minsann äter allt och lite till och att deras bästa skönhetstips är att dricka mycket vatten. Men den bistra sanningen är att istället för vatten dricker de champagne och istället för mat snortar de kokain. Mina modellvänner har berättat skräckhistorier om hur modeller äter McDonalds tillsammans med laxermedel så att skiten ändå kommer ut snabbt, de äter bomull som de doppat i apelsinjuice så att de får i sig vitaminer och en inbillad mättnadskänsla. jag kan skriva i det oändliga om alla dessa historier än värre än den andra. Men what's the point? Människan måste ta ansvar, för man kan inte skylla hela världens smalfixering på modebranschen. Sex säljer så man visar sex. Smala tjejer säljer så man visar smala tjejer. Kanske vi som individer måste sätta ner foten och säga att nu får det fan ta mig vara nog.

Jag har varit otroligt smal och även otroligt överviktig. Ingen av de två fick mig att må bra. Kroppen, hjärnan, hjärtat och själen tog stryk. Så jag bestämde mig för att vara jag. Jag slutade gråta för att jag inte kunde ha vissa typer av kläder då de passade en smalare tjej. Jag slutade se upp till spinkiga modeller och kändisar då deras size zero är samma kroppsmått som en 7-årig flicka. Jag slutade stå framför spegeln och bara glo på mina "defekter" utan började istället kolla i spegeln och leta efter nya saker. Jag upptäckte en helt ny värld. Jag började se mig själv på ett helt annat sätt. I detta nya sätt att leva blev jag en bättre version av mig själv och INTE för att jag mirakulöst gick ned i vikt, blev längre, blev blondare utan för att min självkänsla och självförtroende blev bättre och bättre för var dag. Snarare gick jag upp i vikt, behöll längden, klippte av det långa håret och tro det eller ej jag har det så himla bra. Söta killar tittade på mig och pratade, fina människor ville vara kompis med mig och ett underbart jobb landade i min hamn. Och detta var inte ett resultat av att jag blev snyggare, detta är ett direkt resultat av att jag ser precis likadan ut som innan men blev en gladare person. Det var inte smalheten som gjorde mig snygg och älskvärd utan min glädje och självförtroende.

Det tål att tänkas på!


Dagens outfit 080507

image445image446
image447
image448

Kjol, topp och jacka är vintage. Skorna är från Rules by Mary och pärlörhängena är från Kina.
Blomman är hemifrån och slog ut idag!


Giambattista vs. Forever21

När jag sitter här och läser senaste numret av Plaza kvinna ser jag att de skriver om Giambattista Vallis skor i vårens kollektion och inser att mina skor som jag köpte från Forever21 är slående lika! Sicket kap jag gjorde där du!

image443image444

Confessions on the dancefloor

Nu måste jag erkänna. Efter mitt inlägg igår om jeansen och mitt hat gentemot dem har jag idag på mig..just det, jeans. Fick ett par oanvända mörkblå cheap monday från min killes syrra och tänkte att dessa skulle bli mitt nya projekt. Dessa ska jag vårda, som försäljare säger, genom att aldrig tvätta dem och slita dem på naturligt sätt.
Sagt och gjort, jag klämde mig i dessa jeans och nu när halva dagen gått har jag ont i magen och röda märken på höften och har snällt fått knäppa upp dem. Nej, detta jeansprojekt får jag överlåta till någon med mindre mage och mer tålamod.
image442

Kära fina gulliga läsare!

Här ett några fantastiska kommentarer vi fått! Att ni tar er tid och lägger den på vår blogg är helt underbart. Man blir så stolt att det spritter i benen och pirrar i magen! Tack!

emma! om Dagens outfit 080505

Du är skitsnygg, men måste bara säga att den högra blomman var ju riktigt cool också! ;D
Tack Emma! Man blir ju bara för glad när du säger så!

Sanna om What not to wear!

Tack själv!! och självklart kommer jag tillbaka för att läsa denna blogg ligger redan som favoriter
Kramisar till dig !!
Kan man tänka sig! Vi är någons favoriter! Det är underbart!

Malin om What not to wear!

himla gött inlägg måste jag säga!
svar: usch, det hoppas ja inte :/
och tack så mycket :D
sandra om What not to wear!

Mycket läsvärt inlägg..!

shoebox mailto:[email protected] om What not to wear!

Bra sagt!
Jag håller med fullständigt.
Men jag kan inte hjälpa att ändå lyssna på alla "förståsigpåare"....

Det glädje speciellt att så många reagerade positivt till inlägget "What not to wear". Det visar ju på att folk i allmänhet är ganska så sunda!

Det var några av alla de fina kommentarerna vi fått som vi ska vårda ömt. Ja sen har vi också fått endel argsinta, men de kan vi ju skriva om en annan gång. Eller skita i helt och hållet!

Kram till er alla!

//Little Peaché


What not to wear!

Jag sitter just nu och lyssnar på p3, där Sofie Fahrman moderedaktör, pratar om inne och uteplagg. Gud vad det kryper i kroppen på mig. I tusentals modebloggar, tidningar, tv-program och andra forum diskuteras det vad man ska ha på sig och vad man absolut INTE ska ha på sig. Én sådan blogg vill jag aldrig driva!
Jag har haft på mig saker flera år innan de var trendiga på samma sätt som jag fortsätter använda sådant som var trednigt för länge sen. Jag handlar mest vintage och då hittar man unika plagg som jag köper för att de är vackra inte för att de är trendiga.
Jag älskar mode och läser mer än gärna modetidningar men jag är inte den som slänger klänningen jag köpte förra veckan för att en annan klänning är trendig denna veckan. Jag klär mig i kläder som jag trivs i, som passar min kropp och som personifierar mig.
Bl a sa denna Sofie att tightsen är ute för "det känns inte så bra när folk fortfarande har på sig det". Då har jag bara en sak att säga. Jag är lång och kurvig med stora tuttar och bred bak och det är inte roligt att trycka in sig i ett par låga jeans som är tighta "för att framhäva min kropp", när allt de egentligen gör är skär in, ger mig ont i magen, röda märken och svårt att sitta. Nej så länge jag är jag och ser ut så här så vill jag att min mage, och andra delar av kroppen, ska må bra. Min mage mår bra i ett par tights och så länge den gör det kommer jag fortsätta använda dessa förbaskade tightsen och skita i de "låga, trendiga, figurvänliga" jeansen.
Detsamma gäller för stringtrosor, magtröjor, korsetter, superkorta shorts och annat hittepå som verkligen inte passar varken mig, min kropp eller min stil.

Klä dig i det som får dig att känna dig vacker, snygg och sexig! Använd mode och trender som inspiration inte som riktlinjer på hur man ska leva sitt liv! Vi ÄR olika, hur lång tid ska det ta för världen att fatta det!? Alla kan inte ha stora tuttar, rund rumpa, fräknar och bruna ögon som jag och alla kan inte se ut som den andra delen av Little Peaché som är lång, smal, blond och blåögon.

Vi är ju hur bra som helst som vi är! Vi är ju människor!

Dagens outfit 080505

image438
Pumps och satängjacka kommer från Monki. Kjol och guldig stickad tröja är vintage.Svarta knästrumpor (som man inte riktigt ser) är från Vero Moda.

Här kommer lite blomsterbilder från mitt hem!
image440image441

50-tals guide - Slut för den här gången

image436image437

50-tals guide - accessoarer

 Väska med bambuhandtag
 Brett diadem
 Den klassiska Chanelväskan
 Brett bälte som ger getingmidja
 Handskar
 Kattglasögon
 Pärlor

50-tals guide - makeup

image428

Eyeliner - i form av en kråkspark i yttre ögonvrån. Tänk moderna Amy Winehouse
Läppstift - i färger som cyklamen och pastellrosa
ögonskugga - i olika pastellfärger som blått och grönt
Puderblek hy
Shantung parfym - var en stor succé i slutet av årtiondet

50-tals guide - frisyrer

Bikupa (mode för killar), hög hästsvans (tänk sandy i början av Grease), hövolm (a la Brigitte Bardotte), Bakåtborstat, slätkammat, stödpermanent och svinrygg.



Killar glöm ej!!! Brylcreme...

50-tals guide - skodon

Skomodet på 50-talet var följande: ballerina, bulliga pumps, loafers, myggjagare (för män), mocka- och läderskor (för män), slingbacks, remsandaler och snakeskin.

50-tals guide - övrigt

Bikini: Den slog igenom rejält först detta årtionde.



Esther Williams baddräkten:



Dräkten: Pennsmal snäv kjol och midjekort jacka.


50-tals guide - Heta plagg

Toppar: jumperset, nylonskjorta (för män), ryggknäppt kofta, kofta, skjortblus och vit t-shirt (för män att ha under skinnjacka)


Jackor: Amerikansk fritidsjacka (för herrar och damer), cykeljacka i poplin, skinnjacka (för män), kappa med insvängd midja och pälsjacka (och det går självklart bra med fuskpäls)


Byxor: Jeans (för herrar och damer), manchesterbyxor och piratbyxor.


Kjolar/Klänningar: Bomullskjol, skjortblusklänning, middagsklänning, underkjol, underklänning, vipp kjol, veckad kjol, aftonklänning


50-tals guide - material

Populära material var crepe nylon (mest i strumpor), nylon och poplin.

50-tals guide - mönster

Mycket var enfärgat men de mest populära mönstrena var bardotterutigt (blåvitt eller rosavitt) och prickigt.
image378image379


50-tals guide - färger



beige, lavendelblå, grått, klarrött, knallrosa, lavndelblå, ljusblå, marinblått, mauve, orange, solgult och rosa

Jobb genom blogg!

Jag har genom bloggen fått äran att hjälpa en frisör att styla sin modeller a´la 50-tals mode, för en hårvisning.
Och självklart kommer ni, kära läsare, få ta del av min 50-tals skola.
Jag kommer guida er igenom olika trender och teman i detta årtioende. Tänk kändisar som Brigitte Bardot, Marilyn Monroe och James Dean.
image363image364
image365

Långa jeansshorts

I vår ska det vara knälånga och tighta jeansshorts som gäller.
Här kommer ett par från lindex. Tänk även Baby i Dirty Dancing.
image361
image362

Men´s corner

Underbara rockar till underbara män!



1 - Hugo Boss
2 - Simlicité Compliqueé
3 - Cicatriz
4 - Wester

Men´s corner

Vi har fått förfrågningar om att även skriva om herrmode. Så jag tänkte att på samma sätt som vi tipsar om billiga grejor för kvinnor tänkte jag nu mjukstarta med att visa en sneakpeak på herrmodet från H&M. I framtiden kommer jag även visa lite allt möjligt. Men som sagt, babysteps är alltid bättre i början.


Fashionday - Parknick

Sen gick jag och en vän på den stora pichnicken i parken. Då iförd vintage kjol och vintage blommig blus, kofta H&M och ballerina från Din Sko och min new best friend - den knallgula glädjebomben från Gina Tricot.
image350
image351

Fashionday - Breakfast

Frukosten intogs för första gången i år utomhus på vår fantastiska gård. Detta gjordes iförd en svart oversized munkjacka från Monki.
image346
image347
image348image349

Fashionday - morning

Morgonen spenderades med att hänga tvätten ute. Då vet man att sommaren är här. Detta gjorde jag iklädd linne + tights från H&M, svarta ballerina från Din Sko och knallgul collegejacka som är vintage.

image345

Georg Jensen

Ett av mina favoritmärken, när det gäller smycken, är utan tvekan Georg Jensen. Märket gör stilrena smycken som man kan ha både till vardags och fest. Älskar ringarna och örhängena vanligtvis men har precis fårr nys om ett armband som skulle vara fantastiskt till allt jag äger. Det är riktigt sådär tungt och läckert!

image344
www.georgjensen.com


Fint hår

Jag har problemet med vad man kallar fint hår. dvs. inget hår, eller mycket tunnt hår med tunna hårstrån. Kul.
I vilket fall som helst- It sucks!
Detta resulterar i att jag alltid har uppsatt hår, och aldrig kan göra några roliga frisyrer, med hälften nere hälften uppe osv. Ett riktigt fint böljande hårsvall är vad jag önskar mig, men fick inyte det i mitt genpacket.
 Jag har provat extensions två gånger, men det är inget för mig. Det kliar är svårt att sova på och går av och är snordyrt. usch nej. Istället har jag nu blivit tipsad av en vän att prova Bed heads "small talk" som ger volym och fixerar frisyren. Vad ska man säga  om inte - fantastiskt!

Bed head  240 kronor

Coctail fashion!

I helgen hade Little Peaché barkväll. Att sitta på en fab bar, med en fab vän och ha på sig en absolut fab outfit är ren och skär glädje. Vitt vin för den ena och coca-cola för den andra intogs medan fashionradarn stog på top. Men nej, vi hittade inga guldkorn ute i vimlet...
image338image339
image340
image341
image342

Little Peaché 1:
Klänning - Zara
Röd sammetsjacka - Vintage
Skor: Forever21

Little Peaché 2:
Skinnjacka - H&M
Klänning - Forever21
Skor - Forever21

Chinos

I vår införskaffade alla hipstermän beiga chinos som de sen trendenligt rullade upp. Jag måste faktiskt slå ett slag fördessa chinos då det även är en supertrend för kvinnor. Här får ni en sneakpeak från stockholmstreetstyle.se

image337

Kuriosa

image336

Förkortningen för detta märke står för WeAretheSuperlativeConspiracy...

...
Så nu vet ni det folks!

Mönstra mera!

I vår och sommar ska kläderna fullkomligt explodera i mönster. Inte bara det tusen gånger nämda blommönstret utan även prickar, rutigt, randigt och stjärnor är superhett.


1) Andrew GN
2) Anna Sui
3) Chanel
4) Ralph Lauren
5) Yves Saint Laurent

www.vintagebutiken.se

När jag ändå tipsar om kläder på internet kan jag berätta om vintagebutiken.se. De säljer second hand kläder till mycket rimliga priser OCH frakten ingår i priset. Här kommer lite smakprov.


www.bonaparte.se

I denna, till synes, tantiga internetbutik hittade jag alldeles enastående klänningar. Jag föreslår att ni tar en titt där för det är där man minst anar som man hittar guldklimparna!



Dagens outfit 080503

image318image319image320
image321

Skor: DIn sko
Klänningen är mitt vintagekap från igår
Koftan & sjalen: H&M
SKärpet: Modström
Väskan och glajjorna kommer från Zara.

Så himla mysig vårdag. Nästan som på sommaren. Prinsesstårta och second hand shopping gjorde dagen fantastisk! En ny prickig kofta inhandlades idag. Den kommer väl upp på bloggen såfort jag använder den! Amazing spring!

Ni glömmer väl inte...

...att kolla i vår webshop då och då!

Mvh Little Peaché

Dagens outfit 080501

image315image316image317

Tights och kappa kommer från monki.
Top, cap och tröja är H&M
sjalen är A tribute to Marimekko by H&M
Kjolen är vintage

Valborg fashion!

Ibland är man snyggare än vanligt!
image314

Jackan är en vintage cheerleader jacka som tillhörde en flicka som hette Karla!

Gårdagens outfit 080430



Svart pennkjol: Vintage
Kråsskjorta: Vintage

RSS 2.0