The end

Till er, mina fina läsare,
Jag har insett att när folk frågar hur det går för min blogg så har jag på sistone ryckt på axlarna och mest suckat. Det känns inte kul längre. Och när jag i morse vaknade nedtyngd och ledsen så insåg jag att det är bloggen. Den känns mer som ett tvång än som något kul och så ska det ju inte vara.
Jag tackar er för den här tiden och jag är verkligen så himla glad för alla givande kommentarer, all peppe och all konstruktiv kritik. Jag är trött och bloggen gör mig ständigt stressad. Måste blogga, måste uppdatera, måste fota min outfit. Många måsten och lite lust.
Men jag föreslår att ni lägger till mig på bloglovin, klicka här, så missar ni inte om jag börjar blogga igen i framtiden.
Så än en gång, stort tack. Och vi hörs.
Men vill ni maila mig så går det självklart kanonbra!
Kram!

Interview December 2010 Cover | Rihanna by Mikael Jansson


tips på fet nyårsblåsa

Om du vill ha en riktigt härlig nyårsklänning kan du sluta leta nu.
Denna från French connection är F-A-N-T-A-S-T-I-S-K!!!!
Svarta pumps och en svart clutch och så lite guldiga armband och ringar på det och du är snyggast på festen!

Ashley Smith by Sharif Hamza for Vogue Russia December 2010

Dekadens i Vogue Russia! Åh, så underbart!

Gå bort present

Förra helgen hade min nyfunna och så härliga kompis Ebba 1:a advents mys. Och mysigt var det.
Vi var där från 3 på eftermiddagen till 10 på kvällen.
Jag är en sån som gärna vill ta med mig en gåbort present men anser väl inte att man alltid måste köpa något.
Så istället gjorde jag något själv. Jag gjorde gudomliga saffransbiscottis som jag la i en julig burk inköpt på Åhléns.
Och mamma, jag gör en sats till jul också!
Brukar du ge bort gå-bort-present?

Vernissage hos Fanny & Magdalena Kellerman

Fanny och hennes mor driver en underbar, och nu snackar vi underbar, vintage butik på Östgötagatan 66 här i Stockholm. Butikens hemsida hittar du här. Kläderna är sagolika och märken som Dior och Chloé finns där. Och det bästa av allt är priserna. Så jäkla förmånliga priser. Det är knappt så man vågar skriva det för vips så blir det väl dyrare!
Förra veckan hade bjöd Fanny på vernissage tillsammans med skaparen av serien Rocky.
Jag ville ha den här gudomliga kavajen men låg i tusenlappsklassen och det sved tyvärr lite för mycket i min studentbudget.
Fina Fanny! Tack för att jag fick komma.
Söta Elin var också där. Kul att ha träffat henne två gånger nu.
Henne beundrar jag verkligen för hon är så otroligt talangfull i photoshop. Hennes bilder är alltid sagolika.
Fina Jessica. Där hittade jag även en bild på mig själv från vernissagen.
Man blev serverad kaffe i fina små blommiga kaffekoppar. Så himla genuint.
Jag hade päls dagen till ära för det var ju sjujäkla kallt ute.
Kajsa var där. Och henne måste vi gratta då hon hon blivit antagen som en av deltagarna i realityserien "Stylisterna" som systrarna Fahrman håller i.

Sminktips

Jag tipsar inte ofta om smink men nu jäklar.
Jag har hittat en underbar foundation. Jag vill gärna ha en relativt täckande foundation eftersom min acne gett mig både plitor och ärr. Men det får inte vara för täckande, den får heller inte irritera min hud eller klogga igen porerna. Och jag har hittat en perfekt produkt. Nya "Teint Miracle" från Lancome. Love it!

Dag 05 - Vad är kärlek

Kärlek är något som är det enklaste i världen. Kärlek är något som är det svåraste i världen. Man älskar sina föräldrar men man kan inte prata med dem på något annat sätt än att skrika. Man älskar sin syster men istället för att säga det så bråkar man med henne. Man älskar en kille som inte älskar en tillbaka. En kille älskar en som man inte älskar tillbaka. Kärlek är det svåraste som finns när den inte är besvarad, och så fort den är besvarad är det, det enklaste som finns. "När kärlek är rätt, är det lätt" det är mitt motto för att veta om det känns rätt.
Man kan känna kärlek till många olika saker. Sina barn, sitt jobb, sina studier, sin katt, sig själv, sin partner osv. Kärlek är ibland villkorslös och ibland är den helt och hållet villkorad. Jag har nog aldrig kännt villkorslös kärlek för det tror jag kommer först till sitt egna barn. Min kärlek till David, och hans till mig, är självklart villkorad. Den är villkorad med ett outtalat krav på trohet och ärlighet. Skulle det kravet brytas ja då är kärleken kompromissad och genast hade kärleken blivit svår.
Kärleken är enklast om den vårdas. Så fort den inte vårdas blir den smutsig, jobbig och tveksam. När man bekymrar sig mer över en vänskap än att må bra av den då är kärleken svår. När man bråkar oftare med sin partner än man älskar då är kärleken svår. Men om man trippar lite på tå för kärleken och balanserar den väl med vardagen ja då är den faktiskt lätt tycker jag. Efter tre år med David känns nyrakade ben och nya underkläder lönlöst passé att vårda kärleken med. Istället är bra samtal, förtrolighet och tid bara för vi ett mycket bättre sätt att vårda kärleken. För en present från David gör mig glad men ett förtroende, en ögonkast som bara vi förstår vad det betyder eller ett internt skämt, det får kärleken i mig att blossa upp som vore vi nyförälskade.
Den finaste kärleken för mig är den som är lite naggad i kanterna, lite sliten och utmanad. En kärlek som gått igenom högt och lågt, skratt och tårar. När man kämpar för sin kärlek så blir den magnifik. Den blir storslagen och omöjlig att slå. När jag ser på David och alla stunder vi delat passerar i mitt minne så fylls jag av den största av värme. När jag inser vad vi har så känner jag mig stolt. När jag hör om andras bekymmer så slår det mig hur skönt det är att våra bekymmer består av vem som ska diska eller hur i helvete David igen kunnat glömma köpa diskmedel eller hur jag för femtielfte gången förväntat mig något av honom utan att berätta det. För om man alltid pratar om allt, hela tiden och vågar prata om det som känns jobbigt så kommer man ut starkare varje gång.
Och vi är starka. För riktig kärlek är stark!
Här är en av årets alla julklappar. I Rom hittade jag och David en butik helt tillägnad sådana här stämplar till lackning. Vi köpte en med våra egna initialer. Det känns så galet romantiskt att vi har vår egna stämpel. För vi är en familj.

Vad är kärlek för dig?

10-års jubileumskollektion

Nu är det snart 10 år sedan marc jacobs lanserade sin enormt hyllade succé marc by marc jacobs.
Och för att fira detta jubileum kommer en speciell kollektion lanseras som en "best of kolletion".
Här är mina favoritlooks från lite olika säsonger.

Yellow for spring

Vill du vara on trend i vår ska du införskaffa en hel massa gult.
Dock är det en väldigt svårburen färg, så jag kommer nog fokusera på accesoarerna.
När jag kollade runt på nätet efter kändisar i gult hittade jag en som kanske har gult som favoritfärg.
Victoria Beckham har mer än en gång blivit sedd i gult.
Här får ni en fashionabel kavalkad av Mrs. Beckham.
Ja, hon klär sannerligen i gult. Men hon är ju så smal, pomme frites någon!?

För alla blivande brudar

Den exklusiva webshoppen Net-a-porter har en speciell sektion tillägnad bröllop. Alltså här snackar vi lyx så att tårna krullar sig.
Som denna blåsa. Lanvin bröllopsklänning för ynka 9885 euro!

 

Nu har det blivit officiellt att Jason Wu, the world's first lady's favorit (Michelle Obama), ska släppa en kollektion till Nettans bröllopsdel.

Här är några underbara klänningar från tidigare Jason Wu kollektioner. Så elegant, bara föreställa sig i vitt!


Dag 04 - Det här åt jag idag

Nej, vilken tråkig utmaning. Jag är sjuk och har därför intagit te, nyponsoppa och lite karamellkungen.
Och lite lax. Roligare är så blev det inte. Sorry to disappoint you!

PSSST.....

Se så se så nu börjar det hända saker på nätet. Karl Lagerfeld ska designa en kollektion för Macy's och efter den bejublade kollektionen för H&M 2004 kan jag ge min högra arm på att fashionistor all over kommer att köa för hans design. Men vi får vänta drygt ett år då kollektionen beräknas släppas först i September nästa år. Men då kommer den släppas både i butik och online. Men som det ser ut nu så skeppar Macys inte till Sverige, men har man en vän i USA ska man banne mej hålla fast i den. I vart fall tills nästa september...
Sägen säger att kollektionen kommer innehålla det mesta från jeans till galaklänningar!!!
Men Kaiser Karls storhet tar inte slut där. Pressmeddelande från Orrefors säger följande:
"Orrefors och Karl Lagerfeld inleder designsamarbete
Svenska glastillverkaren Orrefors, känd för innovativ formgivning och högkvalitativt hantverk, presenterar stolt samarbetet med den världsledande modeskaparen Karl Lagerfeld.
Första kollektionen kommer att lanseras under våren 2011 under namnet: 
Orrefors by Karl Lagerfeld"
Oj, detta är ju onekligen spännande. Den första, av tre, kollektioner kommer att släppas maj 2011 med produkter som vaser, serviser och konstglas i flera olika prisklasser.

Önskeoutfit 101204

Budgetvariant

Fuskpäls - Topshop
Blus - Dorothy Perkins
Byxor - Dorothy Perkins
Chanel nagellack
Pumps - Dorothy Perkins
hård clutch - Topshop

Dag 03 - om mina föräldrar

Jag var besvärlig och min far var besvärlig och min mor hamnade alltid i kläm. Och vissa stunder kunde jag inte prata, bara skrika. Och vi skrek och skrek och nu när jag tittar tillbaka så finns det så många saker man sagt, så många saker man gjort och man bara ångrar. Ångrar, ångrar, ångrar. Jag ångrar mig riktigt mycket när jag pratade med två tonårsflickor som tåriga berättade att det önskade att deras föräldrar var på ett visst sätt. Och jag insåg att att de drömde om föräldrar som är precis som mina föräldrar. Tänk att man hade, och har, det bästa men var så dum att man inte insåg det.
Men jag inser det idag. Och vilken gåva det är att vakna upp och veta att jag har dessa människor på min sida.
Min pappa är den roligaste människan i hela världen. Min pappa är även den jag fått min röst ifrån. Vi syns och hörs men min pappa har fått mig att vara stolt över den jag är. Min pappa har lärt mig stå och tala framför rektorn, tala framför föräldrar vars söner mobbar mig, tala för mig själv och tala för andra. Min pappa och jag är så lika att vi lättare hamnar i luven på varandra än vad jag gör med min mamma. Men sanningen är den att min pappa mer än en gång sagt det till mig som jag inte ville höra men verkligen behövde höra.
Min pappa är en man som massor ser upp till. Han är omtyckt, social, rolig och pratig. Han samlar folk och bygger bryggor mellan individer. Min pappa är spindeln i nätet och har inflytande. När min pappa pratar lyssnar man.
Min mamma är inte alls lika pratig som min pappa. Hon är tystlåten och en hemmakatt. Men aldrig har jag träffat en kvinna med mer pondus, mer intigritet och mer karaktär. Min mamma kan få den gapigaste karl att tyst svassa hem med svansen mellan benen bara genom en enda blick. Min mamma har gett mig karaktär och ett annat typ av mod än min pappa. Min mamma är sådär galet genomsnäll. Hon hade satt sig på första bästa plan eller tåg om jag kallade. What the heck, min mamma hade cyklat till Stockholm, i snöstorm, om jag kallade. Min mamma gör allt för mig, det gör båda mina föräldrar. Min mamma och jag pratar i telefon minst en gång om dagen. Högt och lågt, sorg och lättsamhet, skvaller och råd.
Jag brukade skämtsamt säga att jag fick det sämsta från mina föräldrar. Pappa gapighet och mammas känslighet. Men sanningen är att jag fick det bästa av mina föräldrar. En röst och integritet. Mina föräldrar har nog stundtals känt att de misslyckades med mig men med facit i hand, wow vad de lyckades. För jag är så innerligt stolt över den jag är, och den jag är är på grund av mina föräldrar. Mina föräldrar gjorde ett jäkligt bra jobb.
Jag har alltid varit stolt över mina föräldrar. Aldrig skämts över dem såsom tonåringar gör. Jag har alltid varit stolt över dem. Och jag bär med mig massor från mina föräldrar som jag hoppas att jag kan ge mina egna framtida barn.
Mamma, Pappa - jag älskar er över allt annat.

Anna Dello Russos nya parfym

Alltså, det finns nog ingen kvinna med en sådan avundsvärd garderob som hennes.
Och vi ska inte ens tala om hennes hem (där reklamen är inspelad). Snacka om mini-Versailles.

Vogue Nippon January 2011 Cover | Gisele Bundchen by Mario Sorrenti

Trots att jag häromdagen påstod mig inte förstå storheten med Gisele så måste jag hylla detta cover.
Dock kanske inte för valet av modell med stylingen är outstanding!
Vogue Nippon, ni är ju för jäkla bra!

Dag 02 - Min första kärlek

Här måste jag berätta om två kärlekar. De var liksom två olika typer av första kärlekar.
Jag var kanske 10-11 år och den mest populära killen hette Niklas Andersson. Han var sådär mellanstadie kaxig och hade en blond lugg som alltid hängde framför de där blåa ögonen. Eftersom jag var lite av den dära ankungen som stod i skymundan var det aldrig på tal om att jag skulle ha chans på honom men jag hade ett rock i ärmen. Ingen i klassen, eller parallellklassen för den delen, kunde dansa lika bra som mig. Och eftersom Niklas ville vinna alla dantävlingar på alla mellanstadie discon så dansade han bara med mig. Och vi vann alltid.
Men kärleken byttes ut till ogillande den där gången vi skulle leka ryska posten på fritis. för när Niklas insåg att det var mig han skulle pussa på munnen så skrek han att han hellre skulle dö än pussa mig och när alla skrattade så visste jag att den där skiten ja honom gick det ju inte att vara kär i.
Och dessvärre står han inte högt i kurs hos mig idag då han under åtskilliga år var med i den killgrupp som mobbade mig.
Men den första kärleken var han.
Den andra första kärleken var lite mer seriös. Jag var 13 år och var på seglarläger i några veckor. I en av båtarna seglade en så himla fin kille. Han hette Zacki och hade en pappa från Marocko och han såg lite ut som en ledsen hund med de brunaste ögon och med släpande tonårsben. Om det är något min scoutgrupp var bra på så var det att lägga sig i och sagt och gjort gjordes en mycket mystisk rokad och jag blev placerad på hans båt. Och vi satt bredvid varandra, axel mot axel, tysta i flera timmar och jag kunde inget äta för jag var så nervös. Aldrig har jag haft fler fjärilar i magen. Jag var okysst, opopulär och alldeles hopplöst oerfaren när det kom till killar. Men som på ett alldeles magiskt sätt så vågade jag vända mig om mot honom och jag visste inte om jag skulle kräka, gråta, skratta eller jubla när han lutade sig fram och gav mig min livs första kyss. Och jag minns än idag så otroligt romantiskt det var. Det var soligt, vi var ute på havet och hela världen, inklusive de andra på båten, försvann och jag minns att jag tänkte: det här hamnar på min topp 3 lista.
Och så hånglade vi i timmar, timmar och åter timmar. Timmar blev till natt, dagar, veckor och slutligen hade två månader gått. Ally McBeal slutade först klockan nio och blev ett sätt att få stanna hos honom på måndagarna ända till tio på kvällen men jag hade ändå inte sett en sekund av programmet. Men en dag tog det slut genom att han slutade ringa och slutade svara när jag ringde. Men jag kan inte minnas att jag sörjde särskilt länge. Nu hade man ju insett det roliga med killar.
Sen finns ju min första riktigt seriösa kärlek och han heter Mikael, men historien en honom, den kommer kanske en annan gång.
Och sen finns ju min första riktiga "the one"-kärlek men honom vet ni ju redan massor om och det är självklart David jag pratar om.
Berätta, vem var din första kärlek?

clutchmania

Karlie Kloss by Raymond Meier for Vogue US December 2010

 

oj oj oj när jag ser dessa små hårda clutcher så känner jag att en sådan måste jag ha.

Snacka om att piffa upp den tråkigaste av outfits.

 

Jag hade aldrig tackat nej till denna dyrgrip från Alexander McQueen.

Beauty! Finn att köpa på Nettan.


Dag 01 - om mig

Jag heter Frida Gabriella Svensson och är i mångt och mycket väldigt nöjd med mitt liv. Men det har inte alltid varit så. Under lång tid var livet bara en jobbigt ekorrhjul som snurrade snabbare och snabbare och jag var fullkomligt rådvill om hur jag skulle ta mig ur den. Men det gjorde jag och nu är livet precis som jag en de mörkaste stunderna önskade mig En underbar partner. David är verkligen en dröm som blivit sann och jag måste ofta stanna upp för jag blir så överväldigad över att han verkligen är min. Jag har en grym relation med mina föräldrar och med min syster.
Jag kom in på min drömutbildning och har klarat mig bra genom hela. Jag extrajobbar på ett bra ställe, jag jobbar ideellt med de mest underbara ungdomarna ni kan tänka er, jag har jättefina kompisar.
Och nu låter mig liv helt jävla galet bra, eller hur? Men låt er inte luras. Jag har även ett stort problem. Jag är en typisk high achiever och det gör att jag har väldigt svårt för att vara nöjd. Ett resultat byts snabbt ut mot ett missnöje i att viktnedgången inte blev så stor som jag ville, att betyget inte blev så högt som det borde, att få lite vänner kom på festen osv osv osv. Och jag vet att jag inte är ensam om detta problem och därför säger jag dig nu, lägg av med det där. Jag måste också lägga av med det där. För snacka om att skjuta sig själv i foten.
Sådärför försöker jag så ofta jag bara kan att stanna upp och uppskatta det jag har. Att inse att det är inte hela världen att David glömt ringa för det viktiga är ju att jag har en man som älskar mig över allt annat. Det gör inget att mina betyg är medel för jag är smart och kommer hamna precis där jag vill i arbetslivet. Det gör inget att jag bara har några vänner för de jag har är absolutely fabolous. Det gör inget att min blogg är liten för ni som läser den är de bästa läsarna man kan ha.
bra saker med mig:
* organiserad
* väldigt snäll
* tar aldrig skit
* är väldigt omtänksam
* har rejält med civilkurage
mindre bra saker
* kontrollfreak
* känslig som tusan
* inte så bra tålamod
Men vet ni, om man slänger ihop alla bra, dåliga och alla de emellan sidorna hos mig så får man fram en alldeles unik cocktail som gör mig. Och i det stora hela är jag himla nöjd med den personen.
För den enda du måste leva med hela livet är dig själv så det är viktigt att lära sig älska den personen som bara den.

Har du några frågor om just mig?


Här gör jag tummen upp för en superchic vardagsklädd Kylie Minouge.


RSS 2.0