Dagens outfit 080630

Mammas gamla glitterrandiga strumpbyxor och en röd tradera-klänning,
skapade en fin outfit idag.
Över klänningen har jag en pennkjol och runt halsen ett riktigt gammal HM halsband.


Här hittar ni min webshop!

Do not forget childen! Do not forget!

Ni glömmer väl inte ta en titt då och då i min webshop?


Från en sommarfest

Här visar jag lite bilder från en sommarfest vi hade på vår gård. Först ser ni tjejen som jag tidigare hade denna bloggen tillsammans med. Ser ni hennes underbara klänning. Den var långärmad först, sen klippte hon av ärmarna. Skitasnyggt! Sen sminkade jag mig innan vi skulle på disco. Men David fick snällt stanna hemma och diska! =)




Frågor och svar!

Är du bra på att sy?
Nej det skulle jag inte vilja påstå! =) Jag kan väl endel men min mamma är superduktig så jag frågar henne när jag kör fast. Men nu är den prickiga klänningen snart klar så då får ni väl avgöra själva! =)

Vart i vackra Sverige bor tösen?
Jag bor i fina och underbara Malmö

Vad jobbar du med/pluggar till i dagsläget?
Just nu jobbar jag på en personalavdelning med kompetensutveckling, men till hösten hoppas jag att jag kommer in på juridik i Stockholm.

Varför vill du flytta till just Stockholm?
Dels för att jag kan plugga juridik där. Men anledningen till att det slutligen blir Stockholm är för att min pojkvän är fotograf och ska gå en vidareutbildning där. Men sen är ju Stockholm en grann stad och det hade varit fint att få prova på livet där med.

Varför vill du plugga just Juridik?
Jag hoppas att jag kan göra välrden till en bättre och rättvisare plats helt enkelt.

Har du alltid haft samma "stil", och om inte så vad har du varierat emellan under åren?
Oj ja jag har verkligen varierat mig. När jag var 14 var jag en riktig poppare med snedlugg och stjärnor på kinden. jag lyssnade på Håkan Hellström och demonstrerade med Ung Vänster. Sen i tvåan på gymnasiet blev stilen mer och mer glamrockig. Det var mycket tights, hårdtupperat och sprayat platinahår och skinnjacka. Sen för typ två år sen var jag helt fast i 80-talet. Då var det bara glitter, paljetter, snedbena, lockigt hår och axelvaddar som gällde. Nu har jag väl stannat vid att ha olika stilar mest hela tiden. Men mest frekevent just nu är ändå kjol och klänning. Är inget fan av jeans.

Kan du inte visa lite mer bilder från dina "blonde-days"? Det var sjukt hett måste jag säga! :)

Haha, tackar tackar! Hmm ja jag får väl se vad jag kan vaska fram! =) Finns inte allt för många bilder, men en del iallafall!

Har du förändrats mkt i vikt/hur var figuren innan förändringen (om det skett en förändring)? Hänvisar denna fråga till ett inlägg du skrev för några dagar sedan om kroppsform & kläder..
Jo jag har faktiskt förändrats mycket. Jag har aldrig varit en riktig sticka men på högstadiet var jag smal, sen efter ettan flyttade jag till Australien och gick då upp i vikt till 96,4 kg och gick sen ned till 67 kg. Nu har jag gått upp till 82 kg och har väl börjat fundera på en hälsosammare livstil. Jag vill inte gå ner i vikt för att bli snygg men jag vill gå ner i vikt för att mitt hjärta ska må bättre och för att jag ska komma i mina kläder. Jag har ju inte råd att köpa en ny garderob varje gång jag bestämmer mig för att gå upp! =)

Har bloggen din påverkat dig på något sätt i jämförelse med innan den startades igång, och om ja; hur?
Bloggen har inte förändrat mig jättemycket däremot är den en glädjekälla varje dag. Jag gjorde en stor inre förändring för ca 1 år sen och behöver inte förändras särskilt mycket mer. men bloggen ger mig otroligt mycket. Glädje för att jag hittat ett forum att använda min kreativitet och glädjen i att ni läser den. Det är ju faktiskt helt fantastiskt att ni kommer tillbaka dag efter dag. Jag vill så gärna få möjligheten att träffa er alla och krama er och ge er en smällkyss på kinden!

Dröm jobb?
Mitt drömjobb är att jobba som domare i högsta domstolen. Eller kanske som chefsjurist inom någon stor modekoncern.

Varför bloggar du?
jag bloggar för att få ge utlopp för min kreativitet men även för att jag vill så gärna sprida budskapet om att man är bra precis som man är, och tror att bloggen ger mig möjligheten att nå ut så mycket som möjligt.

Varför började du blogga?
Denna bloggen startade jag faktiskt tillsammans med en vän men har den nu själv. Jag ville först och främst ha en modeblogg som visar att man kan vara trendig utan att köpa det allra senaste och man kan vara snygg utan att man ser ut som en supermodell. Jag började blogga för jag vill få alla tjejer och killar i hela världen ska börja älska sig själv för precis den man är.

Favorit bloggar du läser dagligen?
Jag läser dagligen underbaraclara, niotillfem och vintagedarlingblog. Sen gillar jag att kasta ett öga i Blondinbellas blogg. Hon är en cool tjej tycker jag. Håller inte ofta med henne men inspireras av hennes framgång.

Vad och var ifrån hittar du din inspiration?
Jag hittar min inspiration över allt. Bloggar, modetidningar, vänner, second hand tittande, loppisar, marknader, resor you name it. Ide´´er kommer flygande hela tiden.

Vad är din dröm?
Min dröm är att få fortsätta leva mitt underbara liv. Att mina nära och kära mår bra, att min familj är frisk och ett rosa torp med vita knutar hade bara varit en bonus. Sen har jag ju mer ytliga drömmar som att få ett grymt jobb, att lboggen ska växa, att min kille ska bli en superkänd modefotograf och sådär. Men bara vi är friska och har det bra så är det som en dream come true.

har du haft en ätstörning? jag menar på tanken på det du skrev innan om din vikt ....
Nej, jag har aldrig haft ätstörningar. Däremot har jag haft problem med mat. Detta har varit en direkt konsekvens av min bristande självkänsla. Det har tagit mig år att känna att jag kan älska mig för den jag är. Och ibland har även jag dåliga dagar! =)

Vad vill du jobba med i framtiden?
Jag vill jobba med juridik, helst in en domstol.

Det var allt för den här gången! Tack för att ni frågade. Det värmer mig verkligen att ni undrar saker! Fortsätt fråga, fortsätt ha synpunkter, fortsätt kommentera och fortsätt vara precis så fina som ni är!
Mycket kärlek till er alla och en stor godnatt kram!

Idag lade vi klart det!

Pusslet blev äntligen klart! Fanken vad jag gillar att lägga pussel!! Det är så rogivande.


Soliga söndag!

Arbetet med den prickiga klänningen fortskrider!






Jag sy och jag ska klippa!

När jag köpte min symaskin var jag klädd i
min gammelmormors gamla kråsblus,
en ärvd brosch
och min stora slokhatt.
Hatt kändes liksom mest passande till ett inköp av detta slag!




Glöm inte bort frågestunden inlägget nedanför. Där kan ni fråga på! =)

Confessions on a blogg floor

Frågestund!

Nu har jag fått så himla många läsare och det är svårt att hinna svara på alla kommentarer. Men ni är många som frågar olika saker. Så jag tänkte ha en frågestund.

Skriv i kommentarsfältet om du har en fråga så ska jag svara så bra jag bara kan!

Men innan jag avslutar detta vill jag säga att ni alla är så himla fina och ni gör mig till världens lyckligaste varje dag.

Imorgon sammanfattar jag frågorna!

Kram på er och ha en hemskt fin helg!


Förberedelse inför det fattiga livet!

Wohoo!!! Igår köpte jag datorn jag berättat om! Om två veckor får jag en rosa laptop i min famn! Oh my jag är så himla glad! Det är faktiskt det dyraste jag någonsin köpt!

Men jag förtsätter förbereda mig inför mitt hägrande liv i fattigdom. Jag ska ju bli student. Förhoppningsvis, om jag kommer in då. Att jag älskar kläder är ju ingen nyhet så idag ska jag och min karl köpa mig en symaskin. Har man inte råd att shoppa får man sy kollektionen själv helt enkelt. Fanken vad jag är glad! Det ska bli sjukt kul!


Sen tänkte jag sälja massa kläder och prylar från min garderob och hem.
Hade ni varit intresserade av att jag la upp det i min webshop?

Djuriskt värre

Today I'm wearing this:


Jag älskar den leopardskjortan. Comin' straight up from the 80's. Köpt på second hand!

Det trodde ni inte va!?


Jo det stämmer!
Jag har varit platinablond i många många år.
Jag var ju en riktig rock n' roll
brud för i tiden!
Ibland kan jag sakna det rejält men vette fanken om det är så snyggt egentligen.
Vad tycker ni?


En fika

När jag och min bästis Johanna var och fikade hade jag på mig mitt senaste Tradera-fynd. En röd spräcklig 70-tals klänning med spetsig krage. På mig hade jag även en underskön kappa jag fick från min mormor. Att fika i gamla tantkläder gär oftast fikan lite roligare. Men helst ska man fika på ett riktigt konditori med bakelse och kaffe i små blommiga koppar.




Titta på Johannas fina pippi som hon har runt halsen! Så himlans bedårande!

Favorit i repris!

Jag tänkte visa er min absoluta favorit bland alla dagens outfit bilder. Enjoy!

Vad är det ni gillar?
Vad är det ni ogillar?
Finns det något ni skulle vilja se mer av?

Fashion in every corner

Jag har mode i alla vrår i vårt hem. Här är en sneakpeak från köket! Kolla min rosa vägg! Tycker ni inte den är fin?

Nelly vs. ASOS

Alla modebloggar tjatar alltid om Asos. Men vad många inte skriver om är den svenska sidan Nelly.
De har stor rea nu och har rea 40-60% på över 10.000 plagg.


Kolla bara in godbitarna!

Speaking of underwear!

Så här kan det se ut när mina underkläder integreras i ett 60-tals stilleben.

Wishing for christmas!

Om en kille någonsin ska köpa underkläder till en tjej, eller en tjej ska tipsa sin kille om underkläder, är den stående rekommendationen alltid att köpa ett set från Agent Provocateur. Jag väntar fortfarande på dagen min grabb kommer hem med provocerande spetsstycken, silkesinpackade i en fabulös kartong.

Agent Provocateur är märket som inte använder sötsliskiga modeller med stora bröst utan istället den naturligt undersköna Maggie Gyllenhaal. Trots att märket gärna spelar på fetischer, striptease och sexleksaker har de lyckats etablera sig som ett medvetet, moderiktigt modehus.

Märkets startades 1994 av Joseph Corré, son till modeskaparen Vivianne Westwood, och Serena Rees där deras mål var att tvätta bort alla tankar på att sex skulle vara smutsigt. Den första butiken fanns i Soho-området i London, känt för sina strippklubbar och gayområde. Och det var just det som inspirerade grundarna. De ville göra ett märke som bara skulle handla om kvinnan, sätta henne i centrum, låta henne styra och ställa men samtidigt vara nära sin egen sexualitet. Detta mina läsare, är feminism på hög nivå. Nu finns märket i 65 länder och kvinnor över hela världen blir just den här starka, självständiga och sexuella varelse när de glider i underkläderna.

Märkets designteam består bara av tjejer. Detta gör att underkläder designas av kvinnor för kvinnor som vill känna sig sexiga och inte underkläder som män tycker är sexiga på kvinnor.

När grundaren Joseph fick frågan hur han ville att tjejer skulle känna sig i hans underkläder svarade han:
" Det viktiga är att känna sig som en hjälte. Det handlar om att ge tjejer kontroll över vem de vill visa underkläderna för, om de nu vill visa det för någon. Allt handlar om tjejen, inte att klä upp sig för män, utan om att hylla sin feminitet".

Åh vad jag ska handla mycket underkläder från Agent Provocateur när jag har mer cashing i banken!



















 

Räddaren i nöden!

Om garderoben är tråkig. Eller håret är knasigt. Eller kanske fett. Eller du pallar inte smink. Då finns det en bra räddare i nöden. Turbanskarfen. Snirkla den runt skallen och du blir jättefin!

När man är pank!

När man är pank, det är dagen innan lön och man bara har ett fåtal grejor kvar i kylen ja då äter man detta till kvällsmat. Vi åt visserligen inte det igår men dagen före lön för ett par månader sen. Så sjukt gott! Scones, grädde, frysta bär och te. Det är inte konstigt att man blir par-fet när man blir sambo! Hallelujah!

Inblick i mitt föräldrahem










Sköna under!



Åh! Sköna sköna under från topshop!

När väckarklockan inte ringer!

Idag försov jag och min karl oss. Jag vaknade 20 min innan bussen gick och slängde snabbt på mig de kläder som låg på golvet. Detta resulterade i senapsgula strumpor i ballerina skor!? Så i brist på en outfit bild ger jag er några nya fina bilder som jag tog härom veckan!



She's a joker!






Make it your own!



Lars Wallin har lanserat en alldeles egen sminkkollektion. För 245 kronor får man ett rouge förpackat i en paisleymönstrad portmonnä och exklusiv kartong. Jag älskar smink och jag älskar när smink är lyxigt! Min lön trillar in på onsdag och då ska jag nog ta mig en sväng förbi Åhléns och kolla på dessa underverk!

Prinsessa på vift!

Denna klänning kommer från oasis och är alldeles underbar. Jag gillar att de följer trenden med blommor men gör det på sitt eget sätt. För det är sannerligen ett lite annorlunda blommönster. Man kan köpa klänningen på asos.com
    

Midsommar i bilder! Part 2







Midsommar i bilder! Part 1







Midsommar outfiten!




Kolla mina köra bil handskar i läder! De är supersnajsiga!
Klänningen är från Weekday och mitt pannband är från American Apparel

Dagens outfit 080619



Maxiklänningen är faktiskt ett fynd från en H&M rea för typ två år sedan! Sicket kap jag gjorde där alltså!

Glad midsommar på er alla gullefjun! =)

Den finaste där ute!

Nu ska jag berätta lite för er om min absoluta favvisblogg! Emma skriver isuspectowlsinthebog och har allt och lite till!
* Hon är juridik studerande och snart klar - jag är juridik studerande snart
* Hon bor i Sthlm - jag bor i Sthlm snart
* Hon ska gifta sig snart - det ska jag med fast om ett litet längre snart
* Hon har underbara kläder
* Hon är en av de snyggaste tjejerna jag vet i hela världen! Jag tycker hon är vacker som en dag och coolare än någon annan bloggerska.

Men framför allt så är hon så himla fin! Hon verkar vara en sån som är så snäll på insidan att allt hon gör blir snällt! Jag hoppas jag får träffa henne i huvudstaden någon gång. För av henne kan jag både få mode och plugg tips! Snacka om pangtjej! Hon uppdaterar rent för sällan. För jag vill ha inlägg hela tiden eftersom jag inte tycks få nog!

Så alla ni mina fina läsare! Läs nu Emmas blogg! Hon är fierce!



And the winner is!

Nu är sko-tävlingen slut! Den lyckliga vinnaren är den fina och sockersöta bloggerskan Sassy!
Maila mig din adress så kommer du få ett fint litet paket på posten!

Stora kramar och fluffiga pussar och tusen tack alla ni som var med och tävlade!

Nu ska jag lägga upp lite outfit bilder!

Tjolahopp!




Vipp kjol!

Detta är min, utan tvekan, favorittrend i höst. Vippkjolen! Den är fantastisk att titta på, underbar att bära och så himla klädsam! Jag hade nog kunnat ha på mig det var dag!
 Alexander McQueen
 Elie Saab
 Giambattista Valli
 Louis Vuitton
 Karl Lagerfeld
 Giambattista Valli

Handskarnas höst!

Låt dem krypa högt upp på armen i höst!
 Chado Ralph Rucci
 Christian Lacroix
 Dries van Noten
 Lanvin

In stores 30 June

Nu är samarbetet mellan Acne och Lanvin klart och här kommer mina favoriter ur kollektionen! Kläderna kommer säljas i utvalda Acnebutiker from 30 juni och Acnes återförsäljare from november.
Fint, men för dyrt för mig. Men det är grymt bra inspiration för jag tycker man enkelt kan fixa stilen själv. Jag tycker Acne är ganska trist men detta tyckte jag var toppen!




Jag känner spontant att man kan enkelt fixa denna stilen själv. Fokusera på  plagg i jeans och komplettera med massvis med pärlhalsband i olika längder. Sånna är ju enkla att hitta second hand eller i mormors smyckesskrin. Sen gäller det att pimpa stilen med kuvertväskor, chanel-look-a-like väskor och höga pumps.
Jeans och second hand typ. Inte allt för svårt att kirra själv!

Moderådet delar ut stipendier.

De två lyckliga vinnarna är Frida Hofslagare och Elin Svensson.

Frida har gått Beckmans Designhögskola och vann för sin examenskollektion som cirkulerar kring ett surrealistiskt modehus där accessoarerna får en integrerad roll i kollektionen. Exempel är att hon gjorde klänning och skor som ett plagg och en kavaj med inbyggd handväska. Hela hennes kolletion kan du hitta här.


Elin Svenssons examenskollektion för Textilhögskolan i Borås heter Bräckt och är baserad på en del av hennes kulturella arv - fiskekulturen och miljön runt Ålakusten. Plaggen är bland annat rökta i fiskrök, behandlade med tjära och nedgrävda på stranden.


Grattis till de duktiga tjejerna!


Det är huvudsaken!

Hatt är rent för underskattat!
 Ann Demeulemeester
 Celine
 Limi Fey
 Sonia Rykiel

Det sticker i ögonen!

Den svenska hösten är kall och ruggig och det har designerhusen förstått. Om de får bestämma ska vi svepa in oss i stickade härligheter och jag håller helt med! Så länge det inte är ull för då kliar det som fanken!
 Alexander McQueen
 Antonio Berardi
 Chanel
 Martin Grant
 Sonia Rykiel

Sometimes one has a bad hairday!




Japp ni gissade rätt! Filmen "Den där Mary" hämtade sin frisyrinspiration från min morgonfrilla!

Stockings

När hösten kommer, vinden blir kylig och benen börjar blekna är det underbart att strumpbyxor fortfarande är trendigt i höst.

 Sonia Rykiel                                              Jasmine DiMilo

 Alexander McQueen                               Rue Du Mail

Plocka dina fjädrar väl!

Sommarens dille på fjädrar håller i sig.
 Collette Dinnigan
 Chado Ralph Rucci
 Collette Dinnigan
 Collette Dinnigan
 Collette Dinnigan
 John Galliano


Grekiska gudinna! Drapera dig!

Lämna ena axeln bar i höst så är du moderiktigast av alla på festen. Ni minns väl min klänning som inhandlades förra året på H&M?
 Elie Saab
 Collette Dinnigan
 Emanuel Angaro
 Givenchy
 Jasmine Di Milo
 Lanvin

Cirkusclownen

Låt dig inspireras av clowner och cirkus i höst. Många designers gör, i min mening, en aning tråkiga kollektioner till hösten. De går alltid i gråskala, svart och vitt. Men några bryter av trenden med följande underbara stilar. Fler bilder kan du hitta här.
 Alexander McQueen
 Christian Lacroix
 John Galliano
 Collette Dinnigan

Mästerkattens stövlar!

Som alla höstar ska bootsen på och nu ska de även krypa högt upp på benen. Gärna till knäna! Fler av bilderna kan du hitta här.
 Akris
 Balenciaga
 Chado Ralph Rucci
 Christian Lacroix
 Hermés
 Louis Vuitton
 Miu Miu
 Stella McCartney

Discokula!

I höst kommer vi glittriga ikapp med våra strålande leenden. Sist i bildserien har jag slängt med en metallicklänning, kanske inte för att den var glittrig men för att den var så hysterisk så jag måste älska den! Bilderna kan du hitta här.
 Lanvin f/w 2008
 Yves Saint Laurent f/w 2008
 Collette Dinnigan f/w 2008
 Wunderkind f/w 2008
 Collette Dinnigan f/w 2008
 Sonia Rykiel f/w 2008
 Collette Dinnigan f/w 2008
 Givenchy f/w 2008

Svep dig i siden!

I höst har designerhusen använt sig av siden och satin. Det är glänsande och fint men jag är inget jättefan av det just för att det kramar åt kring kroppen så. Det kan se himla osmickrande ut, men ibland kan det se jättefint ut också. Fler av bilderna hittas här.
 Andrew GN f/w 2008
 Andrew Valérie Hash f/w 2008
 Colette Dinnigan f/w 2008
 Colette Dinnigan f/w 2008
 Lanvin f/w 2008
 Miu Miu f/w 2008 (Ser ni att alla modeller fick sina initialer broderade på de plaggen de bar. Himla gulligt tycker jag!)
 Nina Ricci f/w 2008
 Louis Vuitton f/w 2008

Same sex marriage

Hurra! Nu får äntligen gaypar gifta sig i Kalfornien!
Det gör mig så otroligt lycklig!
För trendigast av allt är kärleken!


I höst får aktivisterna det jobbigt!

Päls blir stort i höst igen, iallafall om man skådar catwalken. Men man behöver ju för guds skull inte köpa äkta, en fejk går ju precis lika bra! Dock är det ju något särskilt med riktig päls. Man för ju tankarna tillbaka till för i tiden då det lyxiga fruarna svepte in sig i minkar och annat. Men en mjuk fuskis kan ju kännas lyxigt det med! Fler bilder hittas här.
 Alexander McQueen f/w 2008
 Antonio Berardi f/w 2008
 Chado Ralph Rucci f/w 2008
 Hermés f/w 2008
 John Galliano f/w 2008
 Lanvin f/w 2008
 Louis Vuitton f/w 2008

Flapper Fashion - 1920s Fashion History #4

Hollywood och kungliga influenser på mode och glamour!

  • Nya filmstjärnor poppade upp och blev lika beundrade modeikoner såsom kungligheterna var. Biografer öppnade upp i varje liten stad och får en liten summa pengar kunde alla på smaka på glamourens värld. Att gå på bio var inte bara romantiskt utan också en resa in i glamouren och kvinnor ville nu se ut som sina modeikoner på vita duken, och klädde sig i likadana kläder, hade samma frisyr och använde samma make-up.
  • De mest kända ikonerna under denna tid var Louise Brooks, Greta Garbo, Marlene Dietrich, Claudette Colbert, Ginger Rogers, Katharine Hepburn, Rudolph Valentino, Cary Grant and Clark Gable.  Dietrich och Hepburn blev alldeles speciella eftersom de var kvinnor som ofta och gärna klädde sig I byxor. Stort mode för män blev att ha den lilla mustaschen som Clark Gable hade.


Modeikoner:
  • Louise Brooks
    Hon var en av de mest kända modeikonerna under 20-talet och var lätt igenkänd med sin distinkta svarta hjälmliknande bob, som hon ofta klippte i lugg. Kameran älskade hennes fräkniga bleka ansikte och hennes dramatiska utseende. Av alla filmer hon var med i var bara en av dem en talfilm. När hon inte längre fick några roller levde hon många år i fattigdom, en stor skillnad från den glittriga vardagen hon tidigare hade befunnit sig i.
    Hon var "the famous flapper of the era" som model såväl som skådespelerska och var ofta ansiktet ut I olika reklamer.
  • Greta Garbo
    Hon var den raka motsatsen till Louise Brooks. Hennes mjukare drag var allt det som Louise inte var och hon personifierade kvinnligheten. Vår svenska stolthet började sin karriär som model men började studera teater på kungliga dramatiska teatern i Stockholm.
    Hennes stora genombrott var i talfilmer då hennes mjuka feminina röst fångade tittarna. Efter att en film floppade fortsatte hon leva ett anonymt liv liv i New York.

Las Vegas

Igår öppnade Casino Cosmopol i Malmö sin sprillans nya uteservering. Det var en mycket fin kväll med förrätt, huvudrätt och efterrätt, som serverades i fina glas. Man fick champagne och i mitt fall äppelcider. Ett band spelade och några dansare dansade och en del bekanta var där. Men det var sjukt mysigt och jag funderar på om jag kanske skulle bli den nya Alice Timander. Ett riktigt premiärlejon! =)





Rolig kille den där!

Nu när jag kollar igenom höstmodet hittade jag en bild på designern bakom märket Lanvin. Han verkar vara en rolig kille den där!

Tro inte att jag glömt er!

Idag blir det nog inte mycket uppdatering för jag sitter och tittar på alla de visningar för hösten som jag kan hitta. Av dessa kommer jag försöka utläsa trender för att förhoppningsvis, i rätta modebloggar-anda, kunna utröna de kommande trenderna. Det kommer bli intressant i höst och se om jag prickade rätt med något! =)

Så tills dess! Ha en underbar dag och när detta är klart kommer bloggen bombas med höstmode!

Mens ni väntar kan ni ju alltid tävla!

kram Little Peaché

Flapper Fashion - 1920s Fashion History #3

  • Den största ikonen för 20-talet är utan tvekan Gabrielle "Coco" Chanel. Hon var skaparen av ett helt nytt mode och stog bakom allt det som vi idag associerar med flapper. Hon använde neutrala toner som beige, sand, krämvit, navyblått och svart i mjuka följsamma material med enkla snitt som inte krävde korsett eller en markerad midja. Hon var grundaren av "LBD - little black dress" 
  • Det korta håret blev den stora trenden. Först var håret bobbat och sen blev det vågigt, men det hålls kort hela tiden.
  • En speciell hat utvecklades under denna tid. Den var formad på ett sådant sätt att den berättade för alla att man hade kort hår. Man kunde bara få en "cloche hat" som satt bra om man hade kortklippt under. Pannan var väldigt omodern under 20-talet.
  • Nu började man sminka sig öppet bland folk till skillnad från årtiondet innan då man diskret smög undan till toaletten. Kvinnor tog fram sitt puder och applicerade detta och läppstift öppet på cafeér och nattklubbar. Det mörkt blodröda läppstiftet var otroligt modernt men rouge var något man använde mycket lite och diskret. Puder från 20-talet är nu något som samlare söker land och rike runt efter.
  • Fram till 1926 hade ytterkappan varit lång men kortades nu till vaderna. Vad som dock stannade var att, oavsett längd, var kapporna omlottknäppta och fästa med en stor brosch. De flesta kappor hade stora kragar i päls som senare matchades med muddar i samma päls.
  • Man bar skor med broscher, rosetter och snören. Den mest populära skon kallades för "the Mary Jane ankle strap button shoe" och nu var skon helt plötsligt synlig med de kortare klänningarna och det ledde till att större omsorg lades på val av skor.

Maskulin Riviera!

Med shorts, kavaj och hatt blir ni killar som allra trendigast i sommar.  Jag guidar dig dit!
Få inspiration här och titta på bilderna!

Låt mig få presentera!

Jag har insett att jag verkligen verkligen verkligen gillar Giambattista Vallis kläder! Hans kollektion för s/s 2008 var underbar och här ger jag er ett smakprov på mina favvisar!





Uppfräschning!

Nu ska jag ge er en uppfräschning av sommarens största trender! In case ni har börjat glömma!
 Svep dig i korall! ( Pucci)
 Kostymklätt! (Bottega Veneta)
 Virkad romantik! (Sonia Rykiel)
 Böljande sorbé! (Michael Kors)
 Fjäderfä! (Giambattista Valli)
 Sprakande apelsin! (Marni)
 Massvis med blomster! (Balenciaga)

Hoppas ni känner er pepp på trenderna nu!

Flapper Fashion - 1920s Fashion History #2

  • När vi tänker på 20-talet är det mest troligt att man tanker på eran som kallades "the roaring twenties" och det vi ser framför oss är Flapper modet. Flapper slog inte helt igenom förrän 1926. Flapper omfamnade allt som var modernt och man hade kort hår, en kort formlös klänning, ett bröst platt som en planka. Kvinnan bar smink som hon gärna applicerade bland folk och cigaretter röktes genom långa cigaretthållare. Hon visade upp sina ben och blev den nya rebellen som dansade hela nätter till tonerna av jazz
  • Flapper blev ett mode som inte bara var tillgängligt för den rika överklassen eftersom klänningsmönstrena var enkla att använda och därför kunde många sy upp moderiktiga klänningar hemma.
  • Kvinnan fick en manligare siluett eftersom klänningarna blev lösare och mindre figursydda. Bysten skulle vara liten och platt, midjan försvann och frisyrerna blev kortare och kortare.
  • Många gjorde sina bh:ar hemma i vit bomull men de gav inte bysten särskilt bra stöd. Kvinnor med större byst började trycka in sin bröst med bandage eller använde en särskild bh, som med snörre på båda sidorna, gjorde att brösten kunde tryckas in steg för steg. Trots detta var det under 20-talet som man insåg att kvinnor hade olika kupstorlekar och försäljningen av underkläder steg enormt, vilekt gjorde att försäljningen av korsetter minskade med två tredjedelar.

  • Nu började man istället använda minimala trosor i genomskinligt material och över det gördlar som fästes i nylonstrumporna.
  • För första gången var armar bara, inte bara på kvällen, utan även dagtid och nylonstrumporna var beiga vilket gav en mer naken look än någon gång tidigare. Fötter, anklar och vader blev plötsligt synliga vilket var väldigt kontroversiellt.

Time for tennis!

Modevärlden blickar mot tennisvärlden och låter sig inspireras av de enkla linjerna och färgerna i blått, vitt och grått.

 De två senare plaggen (linnet och kjolen) kan du htita på Lindex för en mycket billig peng! Mer budgetmode i samma anda hittar du här.

20-tals guiden #1

Jag vill någon gång i den närmsta framtiden ha en tor 20-tals fest. Vi ska bara lyssna på jazz och alla ska vara klädda i fina 20-tals stasser. För att festen ska bli så bra som möjligt har jag läst på en massa om modet då, och tänkte dela med mig av det till er. Här mer bjuder jag på en 20-tals guide som jag kallar:

Mot en klänningsreformation!

* Mellan åren 1905 och 1918 började en ny era bildas när tidens ungdomar utmanade det stela edwardianska moder. Denna milda revolution skulle bli startskottet för knälånga kjolar istället för de fotvida som regerade.


* 1914 blev den första bh:n patenterad av amerikanen Mary Jacobs. Anledningen till att hon hyllades så är inte för att hon var först utan för att hon tog steget patentera plagget.

* Denna period var även tiden då kvinnan började klippa håret kort, vilket var en naturlig och praktisk handling då det var krigstider och kvinnorna började arbeta i fabrik.

* Dansen tango präglade 20-talets mode och när soldaterna kom hem på permission dansade alla par hemma i sina vardagsrum, med tidningar som guide på hur man skulle gå rätt tillväga.
 

* Nyckelhändelsen till denna reformation i modet var kriget. Folk började klä sig mer praktiskt och bekvämt, folk socialiserade över klassgränserna och kvinnor började engagera sig i voluntärarbete vilket ledde till en större insyn i världen vilket breddade deras horisont.

* Historien berättar att kvinnors kläder blev kortare av praktiska skäl.


Party i helgen!

I fredags gick vi ut och jag hade på mig en av mina favvisklänningar. En grå med massa tyll i kjolen. Den klänningen fick jag av min kille när vi var väldigt nya som par. Men det var väl ungefär då som jag insåg att jag aldrig skulle kunna hitta en bättre! =) Klännignen är iallafall alldeles fab om jag får säga saken själv. Skorna är ganska nya. Eller inte jättenya men i helgen var andra gången jag använde dem. Mina tår gjorde ont men jag hade kul!




Hela tjocka släkten!

Nu ska jag iväg och träffa delar ur min släkt. Kan bli intressant! Träffar dem inte så ofta för de är utspridda dels över sverige och över världen. Hoppas ni alla får en underbar dag och ikväll ska jag lägga upp bilder på min partyoutfit som jag hade på mig i helgen. Och glöm för sjuttsingen inte tävlingen!

På mig har jag en av mormors kjolar! Den är så fin och glansig!





Viloläge

Idag har jag sovit och glott på TV mest hela dagen. Karl min stack iväg på lite jobb så när jag vaknade städade jag upp efter vår fest igår och sen gick jag och kollade på TV och ett tu tre sov jag och helt plötsligt låg han också där. Dör så mysigt!
Men det är mjukis hela dagen och eftersom han ska iväg och göra manliga grejor under den manliga fotbollen ska min fina granne Anders och min bästis Johanna komma hit. De ska visserligen också kolla på fotboll, jag ska nog läsa modetidningar!



Man kan inte alltid leva som man lär

Jag har inte alltid haft bra självförtroende och det är för inte alls särskilt länge sedan som jag fick en bra självkänsla. Känslan av att just jag var värdelös har alltid funnits där och sparkat på mig som hårdast när jag redan ligger ner. Men åren gick, mitt humör och likaså min vikt pendlade markant. Men med tiden, och lite hjälp, lärde jag mig att bli just en sådan människa som jag ville vara. En snäll människa med bra moral och värderingar. Jag lärde mig också att vara stolt över att jag ser ut som jag gör, en attityd som ni läsare har märkt av. En läsare mailade mig igår och skrev att hennes liv förändrades lite den dagen hon började läsa denna bloggen. Mina ord fick henne att sträcka på ryggen och älska sig själv.

Igår var jag stolt men idag känner jag mig bara som en hycklare. En hycklare för idag sitter jag och gråter. Gråter över att jag har gått upp i vikt, gråter för att jag ger mig fanken på att varje måndag ska vara dagen jag gör något åt saken och sedan sabbar det på tisdagen, gråter för att jag inte längre kommer i mina kläder, gråter för att jag har fått en så stor putmage att jag nästan ser gravid ut.

Det värsta jag vet är tjejer som klagar på sitt utseende men inte gör något åt saken. Är man överviktig kan man äta rätt och börja träna. Med jag aktar mig alltid för att prata om smal och tjock för defintionen är i dessa tider så vag. Jag är varken fet eller tjock utan snarare mullig och rund. Men när Britney Spears plötsligt går upp till 65 kg och tidningarna säger att hon är tjock ja då blir jag med min nu 83 kg vansinnigt fet. Och tyvärr gör det ont. När ideealet är att vara smal och man inte är det, så kämpar man med en evig kamp. Man kämpar mot ett ideal, mot en norm och det kan bli jävligt tufft och jävligt ensamt.

Varför bantar du då inte kanske ni frågar mig! Jo, för att idag är jag ledsen men imorgon kanske jag återigen rycker på axlarna och älskar mig för den jag är. För man måste orka kämpa mot den här normen, man måste orka skammen man känner när man har svårt att stå emot godis, man måste orka kämpa mot tårarna som vill fram när ingen av jeansen expediten ger en passar och man måste kämpa emot ilskan när butikens snygga underkläder inte är lika snygga på en själv för man ser mest ut som en skär gris med volanger på.

Jag skriver inte detta för att jag vill bli tyckt synd om utan jag skriver det för så här är det för kvinnor som har storlek över liten medium. Vi får kämpa mot oss själva där hjärnan vill se ut som "alla andra" men hjärtat vill bara älska sig själv. Jag gråter inte för 83 kg. Jag gråter för att detta ynka problem har varit mitt största problem sen jag var 8 år gammal då min bästis var den smala och jag blev den tjocka. Sen dess har jag sett mig själv som den tjocka. Och om det inte är bra jävla sorligt så säg mig vad är!

Men imorgon är en ny dag och förhoppningsvis kan jag titta på mig själv med nya ögon och hoppas att det dröjer bra länge till tills nästa gång vår tids ideal spottar mig i ansiktet!

Glöm inte att tävla!

Glöm inte att Little Peaché har sin premiär av tävling här i bloggen! In och tävla! Allt är betalas av mig för jag tycker ni är så himla fina och förtjänar en tävling!

The girl they all gossip about!




Kjolen är ett Traderafynd för 11 kr som kom till mig igår. Den är från 70-talet med prislappen kvar och är alldeles oanvänd. Rosetten i håret är en pojkfluga som jag fäst med hårnålar.

Här är Dave och nu förstår ni alla varför han alltid vill gå på höger sida om mig! =) Ändå sjukt tacky tischa! =)

Prada Resort 2009

Jag fullkomligt älskar vad Prada har gjort här. Tagit en underbar kjol och lagt till juveler och kombinerat det med en enkel vit tischa! Så himla snyggt, enkelt men samtidigt listigt och djärvt!


Tävling!

Eftersom ni läsare bara är för himla goa och fina ska jag ha  en liten tävling. Jag kommer ge bort mina udnerbara leopardpumps. De är köpta i London och har blivit lite stora för mig! Skorna har ca 10 cm hög klack, med mjukt djurhudsliknande tyg med leopard tryck och är i stlk 39. Jag klackade om dem relativt nySkorna är grymma och passar både med vardagsjeansen och partyblåsan.

image293image294
image295image296

Alla kan tävla och allt du behöver göra är att skriva en kommentar om att du är med i tävlingen och lämna din mailadress så att jag lätt kan kontakta dig. Ni får jättegärna länka till tävlingen om ni har egna bloggar, men det är inget krav. Som sagt, alla ska ju få vara med!
Tävlingen pågår tom torsdag den 19 juni och vinnaren kommer att utses på fredag. Jag lägger alla namnen i en påse och sen får David blunda och välja ett namn. Lycka till och massa kärlek till er alla!

A whole lot of woman!

Jag gillar att markera min midja. Innan gjorde jag det aldrig för jag tyckte min lovehandles såg enorma ut och blev bara ledsen. men sen tänkte jag ombytt istället. Om jag markerar min midja ser man ju istället hur jag ser ut. jag ser inte ut som du och du ser inte ut som jag. Och om jag markerar min midja ser jag kurvig ut, och kurvig innehåller lovehandles. Har man inga sånna är man inte kurvig, möjligtvis kan silikonbröst gör en smalis kurvig. Men det fina i kråksången är att om man är av den smalare typen kvinna och vill ha mer kurvor är midjeskärp tricket där med!
Summa summarum! Alla borde ha midjebälte! alla dessa kommer från ASOS men breda midjebälten är supereasy att hitta för en tia på second hand eller loppis.

Ett för disco, ett för rockkonsert och ett för vardagen! Så himla fint och braigt!

Bring her sexy ass back!


Världens mest kända tjej, tillika docka, Barbie ska nu ingå ett samarbete med Mango. Företaget Mattel ligger bakom barbie och ska nu tillsammans med Mango lansera Barbie inspirerade t-shirt. jag tycker det låter väldigt spännande!
En världsomspännande lansering planeras till början av juli. Jag är mycket spänd på slutresultatet!

Om jag var en rik en...

... ja då skulle jag köpa allt detta från Marc by Marc Jacobs! Gud gör mig rik eller mega framgångsrik med Marc Jacobs som närmsta sponsor! Oh my vad detta är utsökta plagg!


Tror ni inte att jag hade varit fin i alla? Det tror iallafall jag!

Day for a pancake!

Regnig dag idag men det gjorde mig ingenting. Vi har fått ett förstahandskontrakt i Stockholm, jag fick två paket från Tradera och nu lagar jag pannkakor så det står härliga till!
På bilden har jag en av de kjolarna jag fick av mormor! Örhänget köpte jag härom veckan från en lokal designer. Ser ni så fint hon har klistrat på nått så att der ser ut som vattendroppar! Underbart! Jag och min tulipan!


Sånt här gör mig stolt!

Filippa Knutsson, grundaren av Filippa K, har fått Gunilla Arhéns Förebildspris 2008. Hon är en häftig och modig entreprenör och att hon är kvinna ger mig så mycket motivation. Det är skoj när människor lyckas men när en kvinna lyckas i en mansdominerad värld då blir jag både glad och stolt.

Priset ges till den som visar på entrepenörskap, mod, nytänkande och affärsmässighet.
"- Jag är jättesmickrad och stolt, säger Filippa Knutsson till Damernas Värld. Det är roligt att få ett sådant personligt pris från ett kvinnligt nätverk. Extra kul är det att det är jag som person som fått det och inte bara företaget. Det här är en komplex bransch med mycket hårt arbete. Det tog lång tid innan jag förstod att jag var en entrepenör. Men att förverkliga min idé har alltid varit självklart för mig."
"- Filippa Knutsson har allt som kännetecknar en entrepenör, säger Gunilla Arhén, Ruter Dams vd och grundare. Hon är visionär, strategisk, modig och har en fingertoppskänsla för vad som ligger i tiden. Det är spännande att se hur hon nu är med och lanserar Filippa K utomlands. Vi i juryn anser att Filippa Knutsson är ett självklart val."

Filippa K är på frammarsch i Europa. Kläderna säljs i dag i 18 länder. I oktober öppnar den första butiken i USA.
Priset på 15 000 kr, ett diplom och en flaska Philipponnat Royal Reserve delades ut vid en ceremoni i Stockholm den 9 juni. Gunilla Arhéns Förebildspris delades ut första gången 2002. Priset ska stimulera flickor och kvinnor att satsa på entrepenörskap och en karriär inom ett område de själva tror på. Och det är precis vad detta gör! Stimulerar, motiverar och engagerar!

Go Filippa Go!!!


Topshop breddar sina vingar!



Topshop ska nu erövra den amerikanska marknaden. Kläderna som var så populära i Storbritannien kommer anlända till Broadway i mitten av oktober i en affär med fyra våningar, glansiga hyllor, rymdiska färger och DJ bås. Affären kommer innehålla 32 omklädningsrum och ett speciellt VIP rum för den kända klientel som man hoppas ska komma.

Den nya butiken kommer ligga på 478 Broadway.

"This is going to be Topshop in all its glory, identical. It's not going to be Americanized. It will be London transferred to New York," säger Sir Philip Green, ägaren av märket under en intervju at Industria.

Men att låta Topshop expandera in i de amerikanska shoppingcentrena är inget Green är intresserad av. Han föredrar rätt butiker, på rätt gator och till den rätta hyran.

När Lisa tog studenten!

Idag var jag på student igen. Min bästa vän Cajsa, som för övrigt håller på att bli skådis och regissör i London, kom hem idag för hennes lillasyster tog studenten. När ens vänners småsyskon tar studenten, ja då vet man att man själv börjar bli äldre. Det var en fin och mysig kväll men den blev inte så lång. Men på fredag bjuder vi studenten + skådisen + skådisens London pojkvän på middag och sen blir det disco. Jag hade på mig den slinkiga sammetsklänningen med min guldigaste väska. Det var fint som smör.


I västra hamnen var det blåsigt värre.


På fingret hade jag en underbar ring som jag fått av min killes syster. Den är lite för stor men jag älskar den innerligt!

Margot at the wedding

Igår träffade jag min Anna. Hon är en av mina allra bästaste vänner och bor i Umeå. Men igår var hon hemma och vi åt grekiskt och gick på bio. Filmen hette Margot at the wedding och var väl inte så hemskt bra. Mest bara skum.
Men jag älskar henne och vi hade det hemskt fint!

Jag hade på mig en av mina nya kjolar och lånade killens skinnjacka! Så hemskt flott!

Rota i garderoben

Jag kom på en grej. Alla snackar om dessa jumpsuits och maxidressar och då inser jag plötsligt att jag har en svart jumpsuit med långa vida ben som jag köpte för ett par år sen. Benen är faktiskt så vida att man kan tro att det är en maxiklänning jag har på mig. Borde jag slå dessa två trender ihop? Jag får hem och rota i kartongerna och botten av garderoberna och se om jag hittar den.
I vilket fall som helst så ska jag på studentferre ikväll och jag tror att jag då ska ha på mig en kortkortkort röd slinkig sammetsklänning. Den kostade 20 spänn och jag kan inte sitta i den. Men jag fick en snygg häck! Jag får nog se till att ha tights under så jag inte skrämmer slaget ur alla studentfestande släktingar.

Note to self: Hitta jumpsuit/maxiklänning
                      Ge inte tanterna en hjärtattack!

Jag har gjort så himla mycket på sistone att det blivit flera klädbyten var dag. Så nu finns det en herrans massa outfitbilder som väntar.

Just det, en sak till. Jag tänkte köra ett experiment. Jag ska använda ett plagg i en hel vecka. Alltså samma kjol eller tröja eller skor. Och för att göra det hela lite mer spännande kanske ni läsare vill välja ut ett plagg som jag måste ha på mig hela veckan. Sen blir ju utmaningen att med accesoarer och annat alternera detta till en herrans massa stilar!


Igår fick jag två presenter!






Och här kommer det andra!



Mer pärlor åt svinen!

Carin Wester fall/winter 2008
Det är magiskt! Det är ett underverk! Det är så här jag vill se ut om jag blir en juridikstuderande till hösten.


Bottega Veneta s/s 2008

Så här vill jag se ut typ hela livet!

Acne f/w 2008

Jag vill så gärna gilla Acne. Alla trendiga modesvenskar älskar Acne, bär helst bara Acne och "råkar varje månad shoppa upp lönen på Acne bara för att det är sååååå snyggt". Jo vars, det är snyggt men rent för tråkigt för mig. Till hösten är deras kläder dova med något beiget inslag. Jag vill ha färg. Men för er som gilalr naturtoner tänkte jag nu visa godbitarna ut höstens kollektion! Dock är håret något jag kan tänkas inspireras av. Våfflat hår är så nostaligiskt att jag bara måste älska det!


Use it but don't bruise it!

För några veckor sedan skrev jag om denna utsökta baddräkt som jag så innerligt gärna vill ha. Men den är svindyr! Men nu har något hemskt fint uppdagats. Designern bakom denna pralin, är en gammal kompis till min kille. Ja tydligen är det många saker jag ännu inte vet om honom. Tänk om, jag säger bara tänk om, hon får för sig att ge bort en sån baddräkt lite billigare. Liksom som en schysst kompisgrej. Fatta så glad jag hade blivit då! Hoppas nu hon är snäll. Men min kille har bara snälla kompisar så kanske, och jag säger bara kanske, jag kan äga denna baddräkt nu i sommar!

Nu håller jag tummarna! Tydligen har han mailat henne på fejsan! =)

Glimtar från vårt kök!

Eftersom denna dag spenderades i bikini, håret i en tofs och med svettpärlor på överläppen har jag ingen dagens outfit att bjuda på. Men jag tänkte ge er en liten glimt av vårat kök.





Hoppas ni alla får en riktigt mysig söndagskväll!

Hörs imorgon!

Carin Wester för La redoute

Nu får den svenska designern Carin Wester chansen att visa upp sin talang för resten av europa. Carin Wester har samarbetat med klädföretaget La redoute och plaggen påminner mycket om hennes egen kollektion inför hösten. Marint och damigt mode väntas av denna talangfulla designer. Stickad kofta och kjol syns på bilden nedan.


Jag är så kär i honom!


Jag är sjuk!

Men jag kan pigga upp er läsare med bilder från när jag och my man var på restaurang häromveckan.



Checka mina nya skor. De är från en liten butik i Kina och med svart rosett och så är det pepitarutiga. Grabben min tvingades ha sidbena då jag ska prova ut en ny frilla på honom! =) Han har för övrigt är översnajsig skjorta på sig. Den är en av mina favviskjortor!

Band Royalties

Idag ska jag träffa ett band, Band Royalties. De är riktiga höjdare och sicka talanger sen! De har kontaktat mig för att få lite hjälp då jag har erfarenhet av management av band. Ska bli så himla skoj! Rock n' roll som jag är så ska jag bjuda på kaffe och kaka! =)
Först sola iallafall!

Sweet sunny fifties!

För att riktigt knäppa alla utseendefixerade, alla ideal och alla bantande brudar på näsan slängde jag på mig mina kortaste shorts, mina högsta klackar och mina största brillor. Sen struttade jag hela Malmö runt feeling pretty damn good about myself. Om jag oroade mig för om folk skulle skratta åt mina celluiter? Ja i ungefär 10 sek tills jag började tänka på den fantastiska middagen vi ska laga och den urroliga utekvällen jag ska ha idag. Varför bry sig om trista saker när man kan bry sig om de roliga?


Kläderna är vintage och skorna är från Forever21

Acne - sista chansen!

Acne har just nu fraktfritt på sina kläder om man beställer via hemsidan. Acne har även börjat med något de kallar för acne achieve, som innebär att märket även säljer ut kläder och skor från äldre kollektioner billigare. Jag ska hålla utkik efter farmor anka skorna från förra året, de är så fina!
www.acne.se


Kvällen då Gustaf tog studenten!





Dagen då Gustaf tog studenten!

Jag var iklädd en av de nya kjolarna från min mormor och på ett långt pärlhalsband fäste jag mina finaste broscher. David hade en broderad näsduk i kavajen och hade på sig en fluga som matchade min kjol. Vi åt god mat och prinsesstårta och sjöng för Gustaf.




Studentfirande!

Nu ska jag springa iväg på student. Outfitbilder kommer upp senare. Tills dess får ni en bild från när jag gjorde mig i ordning innan idag! På mina läppar ser ni mitt nya läppstift från Chanel - no.18 Rouge Noir

Inspirerande syskonpar!

Jag gillar Pixie och Peaches Geldof! De är ett riktigt coolt och snyggt syskonpar. Titta och njut!


Sen kan de ha en av världens coolaste pappor!

Fynd och köttbullar!

Idag var jag hemma hos min mormor och morfar och fyndade 6 nya kjolar, 1 kavaj och 1 kappa! Så himla fint! Kjolarna visar jag i takt till med att jag använder dem.
Nu bjuder jag på en mycket mysig bildserie med mycket mysiga kläder! Den vita jackan är från Monki.
image843
image844
image845

Lucas Ossendrijver - 10 rules of fashion

image842

1) You shouldn't adapt to what people expect you to wear. You should make your clothes your own. For me What's interesting is to wear the jackets and pants of suits separately.

2) I think it's distasteful when people buy clothes with logos or brag about what they spend on their clothes. Luxury should be something intimate.

3) Jewelry is very difficult for men, but they can go a little more extreme with shoes and bag. Wear trainers with a suit and the look completely changes.

4) I think clothes are more elegant when they're nonchalant. You can wear something quite sophisticated but not look too overtly luxurious.

5) Friday-wear is typically American. You have this office uniform, and then suddenly it's the weekend and it's the opposite. I think it's better to mix the two and make officewear a little less formal and Friday-wear a little less casual.

6) When I was younger I used to wear a lot of T-shirts, but not I wear more and more button-down shirts. I think it's actually very cool to just have a lot of really great shirts in a very good fabric.

7) It's important that clothes be light when you're layering. It's very nice if you wear three jackets instead of one-but not three suit jackets. I mean a shirt and a shirt jacket made out of very light fabric. Here is a richness to that look.

8) A lot of men are very insecure when it comes to dressing. They ask themselves every morning. "What am I going to wear? Is this the right thing? Does it match?" Once they find something they stick to it, and I think that's a shame. I think men should make a bit more of an effort. They should see clothing not as something necessary but as something fun.

9) There's something modern about dressing up, wearing a shirt and tie, but in a lighter way. We made ties that were just strips of fabric. And sometimes in the same fabric as the shirt. It's a new way to wear a tie.

10) I don't really like wallets. I prefer that you carry your money in your pocket or put everything in a bag and carry it there. Just keep it simple.


Hur kan man inte älska Victoria Beckham?

" Det är helt omöjligt för mig att träna. Man kan inte ha högklackat på löpbandet" - Victora Beckham.

I love her!

image841


Säsongenst mest tidlösa plagg!

Killar! Dags att titta hit!
1) Vindjackan - denna kommer från Acne


2) Pikétröjan - varför inte köra på en Lacoste som i år fyller 75 år?


3) Shortsen - Säsongenst hetaste trend är shorts och kavaj. Varför inte satsa på ett par från Acne i en kortare tappning?


4) Chinosen - De börjar bli uttjatat men är ju så innerligt snyggt! Dessa smutsrosa kommer från Filippa K med rep som snygg detalj.


5) Solglasögon - Ralph Lauren sätter trended med rundade solglajjor


6) Safariskjortan


7) Badshorts - gudarna ska veta att jag gillar spinkiga killar i korta badshorts. de långa surfarshortsen är ingen hit i sommar. Snarare fjolårets dragplåster. Dessa kommer från Diesel och finns att köpa på asos.com


8) Bomullskostym - så lätt, så ledigt och framförallt så snyggt! Denna kommer från J.Crew


9) Finstickad tröja. Denna tröja bad S.N.S killarna i modebutiken Trés Bien Shop att vara med och designa. Den finns att köpa i Malmö. Hojta till om ni vill ha den så kan vi försöka fixa den åt er.


10) Tygskor - Converse! Finns det något mer att säga? Allt från the Strokes till Blondinbella bär dem!


King kröner!

Herrmode magasinet King kröner "Svenskt herrmodes 100 största makthavare".
Jag väljer att välja ut mina favoriter av dessa hundra stycken genier.
Plats 100: Greger Hagelin - grundare av WESC
Tiderna är svåra för WESC. Butiker läggs ner och designers slutar, men med ett ökat USA-fokus, färsk aktieintroduktion och designer Frank Remme vid formrodret så hoppas man komma ur denna negativa cirkel
Plats 98: Hannes Hogeman - butiksinnehavara av Trés Bien
Detta är en bekant till mig som tillsammans med tre vänner driver butiken såväl som internetbutiken Trés Bien. På menyn återfinns märken som APC, Nom du Guerre och Come des Garcons. Självklart ligger butiken i solstaden Malmö.
Plats 81: Peter "Foppa" Forsberg - ishockeyproffs
Med sina hemska "foppatofflor" förpestade han förra sommaren men erbjuder nu en kompensation. Crocks lanserar en välgörenhetskampanj som ger Sverige chansen att bli av med dessa monster för gott. Lämna in dina tofflor och de smällts ner och görs till nya skor som sedan skeppas till tredje världen.
Plats 74: Maria Levin - grundare av Nudie
Nudie är modets snällaste märke. Med ekologisk bomull och Amnestytröjor dövar Maria Levin shopparens dåliga samvete och gör världen till en lite bättre plats. Dessutom börjar Nudie växa utomlands vilket är superskoj!
Plats 64: Martina Bonnier - chefredaktör DV Man
Martina håller det svenska modet i ett järngrepp och inte minst om den svenska modemannen. Med DV Man international siktar hon även på globalt inflytande.
Plats 54: Hampus Ahlqvist - modell
Hampus har modellat för modehus som Prada och Dolce & Gabbana. Men han är inte bara snygg utan även smart. Nyligen började han jobba med marknadsföring för Julian Red.
Plats 47: Swedish House Maffia - DJ kollektiv
Axwell, Steve Angello, Sebastian Ingrosso och Eric Prydz har gått från att mixa låtar i sovrummet till att resa jorden runt som världsstjärnor. De spelar musik för en publik på tusental och klubbkidsen är inte sena att ta efter sina idoler.
Plats 28: Jens Lapidus - Författare och advokat
Författaren till "snabba cash" och "aldrig fucka upp" är utan tvekan sveriges bäst klädda advokat såväl som författare. Många följer nu hans steg och klär sig ypperligt sofistikerat.
Plats 27: Henrik Schyffert - komiker
Sveriges bäst klädda komiker!
Plats 12: Håkan Hellström - artist
Hans sjömansstil återspeglades på några indieungdomar men hans nya mognare stil kommer med all säkerhet påverka såväl ung som gammal.
Plats 7: Zlatan Ibrahimovich - fotbollsproffs
Malmös och Sveriges stolthet. Den kaxiga fotbollsstjärnan klär sig kanske inte så himla bra men när han får Tv4 att utan knussel tapetsera en hel studio med Nikeloggor, inför en intervju, förstår man att han iallafall är den mest inflytelserika idrottsman.
Plats 2: Örjan Andersson - grundare av Cheap Monday och Weekday
Varenda någorlunda modeintresserad i Sverige har minst ett par Cheap Monday jeans i garderoben och nya Weekday butiker ploppar upp i samma takt som 7eleven butiker. Och när märket köptes upp för 564 miljoner var succén ett faktum!

Plats 1 gör mig så stolt att magen spricker! Vinnaren ÄR!!!:
LENA PATRIKSSON KELLER
Under 2000-talet har Lena byggt upp ett trehövdat modeimperium som ger henne en unik ställning inom svenskt herrmode. Hon är delägare i Whyred, som är ett av Sveriges mest hyllade märken. Som grundare av Patriksson Communication var hon först inom PR-branschen att på allvar satsa på mode. Som upphovskvinna till Sthlm Fashion Week ligger hon bakom årets enskilt största händelse på den svenska modescenen. Alla stilvägar bär till Lena. Mäktigast inom svenskt herrmode 2008 är en kvinna!


Bakom muggen

Mitt absoluta favvisfik i Malmö heter "Bakom Muggen". Dit gick vi idag efter jobb och köpte med oss fab kvällsfika som vi avnjöt i solen på vår innergård.
image827
image828
image829
Min favvis är denna naturella grekiska yoghurt med pinjenötter och honung. Kan äta det var dag!

Let the sun shine in

image824
image825
image826
Klänningen är en Traderavinst som jag vann för 11 kr och fick i posten igår

Syskonkärlek på en 18-års dag

När min syster, Paula, fyllde 18 år i helgen firade vi med presenter och fest. Hon är så fin och bra den lilla trollungen. 18 bast!? Doesn't that make me old?
image821
Här på morsans och farsans innergård.
image822image823
Allt är vintage utom skorna som är från Rules by Mary. Min finfina väska är ett loppis fynd från Berlin. Det är faktiskt en över 100 år gammal doktorsväska.

Bröllopsfix

Jag berättade ju att jag fick äran att sminka och fixa frisyren på en tjej inför ett bröllop som hon skulle på i helgen.
Håret rullades upp---
image811image812
...och släpptes ut...
image813
...och sattes upp. Lockarna drogs bakåt och fästes med hårnålar. På ena sidan satte jag fast hårspännet i pärlor som Thereses mormor gifte sig i.
image814image815
Jag sminkade henne i neutrala rosa och bruna toner.
image816
Tillslut var Therese klar och hon gav bruden rejäl konkurrens. Vacker som en dag är hon och nu strålade hon ikapp med den första riktiga sommardagen.
image817image818
image819image820

Lacoste 75 år!

1927 introducerade René Lacoste sin krokodil på tennisplanen. Nu fyller Lacoste 75 år och firar det med att injicera ett fåtal exklusiva och utvalda plagg som är alla är retroinspirerade men i en mer modern tappning.

Så killar om ni vill utöka garderoben med lite modehistoria så är det nu ni ska passa på. Plaggen kommer inte att relanseras.
image809
image808
image810
Läs mer på kingmagazine.se

Do it like the stars!

Kortkorta shorts är en stor trend i sommar. spana in kändisarna och få inspiration. Själv väljer jag en modell som är lös och går lite längre ner på låret. Så blir jag bekväm och känner mig finast.
image807

eleven.se

Här kommer tips om en jättefin internetsida där man kan shoppa allt som har med kroppsvård och det yttre att göra. Priserna är lite dyra tycker jag men vissa grejor fastnade jag för rejält. Sidan heter eleven.se och den hittar du här.
Här är lite exempel på vad som finns.
image799image800image801image802image803image804
Här kommer två saker som jag verkligen vill ha!
Sminkväska för 5900 kr (AJ!!!!)
image805
Prinsessa - presentask
image806

Forever Young

I dessa tider har fetnojan fått en konkurrent, åldersnojan. 20-åringar använder antirynkkräm, 25-åringar fixar tuttarna för att de har "hängbröst", 30-åringar förintar sina enda skrattlinjer med botox och så här fortskider det i alla åldrar på alla möjliga slags människor. Det paradoxala i detta är att samtidigt som folk vill hålla sig evigt unga så har medellivslängden ökat med 40 är de senaste hundra åren. Vi lever längre nu än innan, varför vill vi trycka på det ännu mer? Hur gamla kan vi egentligen bli? Och hur gamla vill vi egentligen bli?

Vi vill gärna åldras med visdom , erfarenhet och mognad men det ska inte visas på det yttre? Men varför? Varför har det blivit skamligt att bli gammal? Det enda man kan vara säker på är ju att så länge man lever blir man äldre.

Nu tas denna fixering ett steg längre. Forskare försöker nu hitta sätt som bromsar det inre åldrandet genom stamcellsbehandling, genterapi och hormoninjektioner.

Jag tycker detta är skrämmande. Jag förstår inte hur skrattrynkor ha kunnat bli något fult? Det visar ju bara en lycklig människa som skrattat massor. Jag förstår inte hur man på fullaste allvar kan tro att ens tuttar ska sitta på samma ställe som när man var en fjunig fjortonåring. Gudarna ska veta att mina inte gör det. Men vad fanken gör det?

Mina bröst må hänga lite, min rumpa på ha säckat ihop och om tio år må jag ha ansiktet fullt av små linjer som genom tiden kommer bli längre och djupare men vad gör det? Jag har så mycket mer visdom nu än när jag var 14. Jag gråter inte över för små jeans, 5 kg viktuppgång eller valkar. För idag har jag fått en grym självkänsla och ett fint självförtroende och det är värt så mycket mer än ett rynkfritt ansikte, toppiga bröst och smal midja.

Age with grace! That´s what I´m talking about!

Axelbandslöst

På catwalken syns härliga kläningar i alla möjliga material, men gemensam nämnare är att det är axelbandslöst mode. Tubklänningen, eller fodral som den också kallas, är tillbaka. Bär den med färglada pumps med öppen tå, eller gladiatorsandaler. Så tjejer -dra ner banden på bikinin eller baddräkten  nu när den blomstertid nu kommer.

image798

.







Yves saint laurent

En stor modeikon har gått i graven. Yves saint laurent dog igår 71 år gammal. Yves saint laurent föddes den
1 augusti 1936 i Oran, Algeriet.
Yves saint laurent var känd för att vara perfektionist ut i fingertopparna. Designern började skapa mode tidigt, och redan som 17-åring blev han upptäckt av Christian Dior. Yves saint laurent sydde som ung pojke kläder till sin mamma och till sina systrar.
När Dior avled  fyra år senare blev Yves saint laurent chefdesigner på modehuset Chrstian Dior.  
Designern lämnade Christian Dior 1960 då han invigde sitt egna modehus. Versksamheten togs år 2002 över av Guccigruppen.
Yves saint laurent förknippas med klassiska plagg som skepparkavajen och smokingen.


image792


Älskande speglar varandras kroppspråk

image790

Inblick i en solig söndag

Filt, modetidningar, sömnig kille och frukt. Det var min finfina söndag det!
image785image786
image787image788
image789

Fab French Connection

image784
Denna är underbar och halterneck! Den kostar 1359 kr. Finns att köpa på bland annat asos.com

Let the flowers blossom!

Nu är det blommornas tid. Nu spirar, växer och prunkar det överallt. Även hos Body Shop. Denna pirr-i-magen-fina puderpalett kan man nu köpa på Body Shop för 299 kr och ni vet väl att inget av Body Shop's smink är djurtestat? Det är ett så himla fint och bra initiativ.
image783

Glädjeorgie på kroppen

Milajki.com är den heta butiken för tjejer som lever efter mottot "girls just wanna have fun". Det är precis vad dessa smycken är... FUN! Men dyra. Hellre köper jag 20-kronors örhängen än de för 500 spänn. Men de ger inspiration och om man inte har råd att köpa dem själv kan man ju göra de själv. Inte allt för svårt tror jag bestämt!
image779image780
image781image782

So fab I die!

Sköna Ladurée

Det franska lyxkonditoriet Ladurée har länge varit kända för sina gudomliga macaronakakor som är pudersot och inpackad i pastellsirlig förpackning. Lyckan är nu total när de lanserar en hudvårdsserie. En mandeldoftande kroppslotion kan bli din för 310 kr, men det fina i kråksången är att locket är i form av en macaronkaka!
Så himla fint!
image777image778

RSS 2.0