nyårslöften - så klarar du det

enligt otaliga undersökningar är det absolut vanligaste nyårslöftet att man ska gå ner i vikt.
och detta är ett löfte även jag har för i år (så som många år innan).
Men skillnaden för i år är att jag började redan innan nyår. Nu handlar det inte så mycket om ett nyårslöfte som ett alldeles vardagligt vanligt löfte till mig själv.
Den 4:e advent slutade jag äta onyttigheter. Jag åt inte en endaste godsak under hela julen. Inga pepparkakor, lussebullar och knäck. Inga godisar eller chokladbitar och inte ens risgrynsgröt.
Men det var inte ens svårt. När jag väl bestämt mig så bara slutade jag.
Och jag kommer fortsätta vara helt godisfri och borta från onyttigheter tills jag har tränat regelbundet 2 ggr i veckan i minst 2 månader.

För det värsta jag kan göra i bantningsväg är att vägra mig något. Ju mer jag tvingar mig bort från något desto mer vill jag ha det. Så detta godisförbud är inte för alltid. Bara en liten stund, som en kickstart om man kan kalla det så.

Eftersom jag varit sjuk i snart en vecka nu har jag ännu inte kommit iväg till gymmet men det är dit jag är påväg.
Jag ska unna mig ett snyggt träningsset på rean och sen ska jag svettas.
Och om det är någon mer än jag där ute som har träning/viktnedgång som nyårslöfte så kommer här mina bästa tips.

* variera din träning - detta är min svaga punkt. Jag tröttnar så otroligt snabbt. Men nu försöker jag haka på och simma någon dag, spela badminton och hänga på kompisarna på långpromenader. Om det är någon av er bloggläsare som vill dra med mig på något roligt träningspass säg bara till.

* träningskompis - det saknar jag verkligen att ha. En träningskompis! Någon att peppa och bli peppad av. Någon att skvallra med i bastun efter ett svettigt pass. Någon att shoppa träningskläder tillsammans med osv. Så alla ni soffpotäter såväl som sporttyper där ute, om ni vill hänga på mig på ett härligt sats-pass bara säg till. Eller vem vet, ni kanske vill dra med mig på ett träningspass.

* tålamod - återigen en av mina svaga punkter. jag vill ha stor förändring, helst igår! Ett kilos viktnedgång räcker inte utan det ska vara 8 kg. så ett av mina mål för 2010 är att klappa mig själv på axeln och skynda långsamt. Skynda långsamt! Jag ska sluta slå på mig själv för att jag struntade i ett träningspass utan istället klappa mig på axeln för att jag valde att gå en promenad istället för att hänga med soffan.

* beauty queen - Jag, och detta är min egna personliga åsikt, tycker det är roligare att träna om jag känner mig fin och snygg. Jag känner mig som starkast och mest vältränad i ett snyggt sportlinne och ett par träningsbyxor. jag gillar att ha hela kitet: en snygg träningsväska med en necessär fullproppad med härligheter. Bra gympaskor och en fin vattenflaska. Det låter kanske fjantigt men det snygga gör mig mer peppad inför träning. Och alla metoder känns som bra metoder (med vissa undantag såklart).

Så kör hårt alla träningspeople out there!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0