Fan vad jag är lack

Få saker retar upp mig så till den milda grad som det Blondinbella skriver om, nämligen att hennes kille har åsikter om hennes hår på benen och hon accepterar det. Idag är det så jäkla vanligt att killar tar för givet att tjejer ska vara lena som bebisar (på mer än benen som vi så väl vet), fina i håret, lukta gott osv. De här killarna vill jag bara ge en fet jävla örfil rätt över kinden. För det konstiga är att dessa killar på fullaste allvar kan kräva att en tjej ska se ut som ditten eller datten men själva kan de lukta både svett, ha hår på pungen och rapa. Och visst killar, om ni vill göra det så gör det men se då till att ni aldrig ställer krav på hur er tjej ska eller inte ska bete sig eller se ut.

Det som är ännu sorgligare är att så många tjejer köper det här. Även jag. När jag blev ihop med David sa jag en gång "oj vad jag har hår på benen" och han tittade inte ens utan ryckte på axlarna och sa "jaha" och gick sen ut i köket. Kvar satt jag snopen och förundrad. Sen visade jag en finne, en bristning, en nerbiten nagel och han ryckte fortfarande på axlarna.

En gång träffade jag en kille. Vi var hemma hos honom och helt plötsligt avbryter han vårt mys och säger "vad är det där" och pekade på lite stubb på benen. "Ja du ditt cp, det är hår" sa jag. Sen trodde jag det hela var över men då sa han vara "Du, jag är ledsen men jag kan inte göra det här. Vi får träffas en annan gång." Jag bara gapade. "Ja okej då..det kan väl gå för den här gången" sa han. Jag tog mitt pick och pack och gick och lovade mig själv att aldrig mer låta en kille prata om min kropp på det där sättet.

För det är ju helt sjukt att något som är så naturligt som hår är något som jag inte får ha. Vadå, ska jag hugga av en arm sen bara för att den må vara naturlig men är ack så "ofräsch".

Fuck you Nils, och fuck you alla jävla killar som inte bara kan behandla er kvinna som en drottning. För man är inte mindre en drottning om man har lena ben som en Venus breeze reklam eller håriga mjuka apaben. Ba så ni vet!

Kommentarer
Postat av: uppsalailler

vilken skit! Tur att man har tillräckligt med självförtroende att skippa såna killar :)

2009-02-08 @ 02:32:54
URL: http://uppsalailler.blogg.se/
Postat av: Ann

WORD!!suck va tröttsamt med IQ nollor..

2009-02-08 @ 04:09:43
Postat av: Alexandra

The City måste jag säga. The Hills är bara samma samma hela tiden. Händer inte mycket nytt där.. :)Bra skrivet ovan! Jag håller med dig om varenda ord. Ska benen vara lena hela tiden så ska man ju inte göra något annat än att raka benen.Ha en bra dag!

2009-02-08 @ 08:11:34
URL: http://alexandraaaa.blogg.se/
Postat av: Matilda M

Så jäkla bra skrivet!! Störde mig verkligen på BB inlägget, det värsta jag har hört. Verkar som att män börjat tro att kvinnor inte ens har hår. Nu ska jag odla som fan i protest.

2009-02-08 @ 11:10:35
URL: http://creampuff.blogg.se/
Postat av: Little Peaché

Ann: gött att du håller med! =)

2009-02-08 @ 12:37:32
URL: http://littlepeache.webblogg.se/
Postat av: Maria

Jag har ett par mysiga klänningar från Gina Tricot som substitut för mysbyxor (som jag inte tycker är så mysigt) och det i kombination med raggsockor och orakade ben är perfekt! Får man för sig att gå ut bland folk är det bara att dra på sig ett par strumpbyxor så är man "klädd";)

2009-02-08 @ 13:12:59
URL: http://virgin-on-the-rocks.blogspot.com
Postat av: Frida

Sådant gör mig också upprörd, kanske mest för att det känns som om de killar som växer upp bara får en bild av att tjejer ska va nästintill hårlösa, så var det inte när jag själv växte upp. Vad är det som har hänt? Så gammal är jag ju inte.

2009-02-08 @ 14:18:08
URL: http://madeinhagn.se
Postat av: alma

word sista'! min fina pojkvän och far till bebis i magen skulle aldrig ens reflektera över ifall jag har hår på benen eller inte. bara en av de tusen anledningar till att jag älskar honom.

2009-02-08 @ 17:16:28
URL: http://whatalmawears.blogspot.com
Postat av: Gry

Riktigt bra sagt. Man ska älska någon för den som den är.!

2009-02-08 @ 17:54:46
URL: http://gryandersson.blogg.se/
Postat av: Lina

Återigen, ett klockrent inlägg! Blir mest upprörd över att vissa tjejer accepterar det och inte säger ifrån, de fastställer den objektifiering av kvinnan som genomsyrar samhället. Vi kvinnor borde stå upp för oss själva och för varandra. Mitt ex kommenterade istället min vikt, "du kanske inte bör gå upp i vikt..." Jag duger precis som jag är och så länge en kille inte håller med, går han bort.

2009-02-08 @ 17:55:17
URL: http://misslinis.blogspot.com
Postat av: S A O S . B L O G G . S E

Riktigt bra skrivet! applåder! (^^,)

2009-02-08 @ 21:25:45
URL: http://saos.blogg.se/
Postat av: EGOFLOW

Det är väldigt otroligt jäkla upprörande att det ska vara skillnad. Och det gäller hår. HÅR.I förrgår satt jag hos doktorn & väntade. Bläddrade i Amalia & såg att man till det numret fick ett paket med intim-rak-gelé. Jamen vad bra. Toppen!Det är liksom inte ens okej att välja själv längre.

2009-02-09 @ 09:40:34
URL: http://egoflow.blogg.se/
Postat av: Lina

Jag blev också uppretad över det inlägget. Sånt ska man inte ta från någon karl.Jag har precis som du en så fin pojkvän som inte bryr sig det minsta om att jag har stubbiga ben eller mjukisbyxor. Min pojkvän är mer bekymrad över att jag ibland råkar skära mig när jag rakar benen, för han vill hellre ha en hårig tjej än en skdad tjej :)

2009-02-09 @ 14:28:38
Postat av: Fatima

Jag rakar benen för min egen skull för jag gillar när dom är lena. Men i ärlighetens namn så blir det mest på sommaren. Under resten av året (som är ganska långt i kalla SVerige) är jag hårig nästan jämt känns det som. Take it or leave it lixom! (min fästman takes it)

2009-02-11 @ 22:52:10
URL: http://www.fatimaslillablogg.blogspot.com
Postat av: Little Peaché

Lina: Det låter som en mycket synd pojkvän!

Kram på dig

2009-02-16 @ 08:54:27
URL: http://littlepeache.webblogg.se/
Postat av: therése

skitbra skrivet, skrev också ett inlägg om hennes inlägg! fler som dig behövs. kram!!

2009-02-16 @ 22:04:25
URL: http://theresesereht.blogg.se/
Postat av: Katrin

Så jävla sant.

2009-02-19 @ 17:47:50
Postat av: Little Peaché

Katrin: Eller hur! Word!

2009-02-19 @ 22:09:29
URL: http://littlepeache.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0