Hem och våldta frugan din!

Iallafall om du bor i Afghanistan.

Afghanistans president Hamid Karzat har undertecknat en lag som innebär att kvinnor varken får lämna huset, söka jobb eller läkarvård utan sin makes tillåtelse. Lagen kommer även innebära att våldtäkt blir legaliserat eftersom sex inom hemmet alltid kommer betraktas som frivilligt även om det inte är det. Kvinnan måste alltid ställa upp på sex om mannen vill det.

Vem vill leva i en sådan här värld? Man kan ju fråga sig varför vissa städer, länder kultur och ledare tycks sträva bakåt istället för framåt.

Afghanistan har varit medlemmar i FN sen 1946 och har ratificerat kvinnokonventionen, som skapades för att eliminera diskriminering mot kvinnor. Det är både sorgligt och skrämmande att en land strider mot en konvention de själva godkänt och skrivit under. Det ska bli spännande att se hur FN agerar och reagerar på det här.

Kommentarer
Postat av: Mamma

Han är förmodligen rädd för kvinnor, rädd för att de ska visa sig överlägsna. Man tror inte det är sant när man läser det.

Love youMOR

2009-04-03 @ 09:03:21
Postat av: Maria

Kvinnor får inte lämna hemmet + Sex inom hemmet alltid "frivilligt" = ???Våldtäktsstatistiken lär bli så gott som obefintlig, hurra! fetironisk

2009-04-03 @ 09:29:53
URL: http://ellenmariamadelaine.wordpress.com
Postat av: Charlotte

Totalt vansinne enligt min mening! Hoppas FN sparkar ut dem!

2009-04-03 @ 11:24:51
URL: http://sunrice.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0