Jag blir så trött

När jag skriver om Blondinbella så skriver jag dels om henne och dels som henne som en symbol för det samhälle vi lever i idag. Tjejer antastas, våldtas, trakasseras och blir påhoppade och samhället pekar sin småfeta fingrar och säger "aja baja, du skulle allt hållt dig inom ramarna. Du bad om det din lilla slinka". Människor med lite vett i skallen skriker då i högan sky och säger  att ingen tjej får skylla sig själv. Men bara för att vissa tjejer sticker en i ögonen så börjar hela världen moralisera och menar på att jo men det var nog hennes eget fel, eller hennes föräldrars, eller hennes attityd eller så var det en PR-kupp. Men oavsett hur jävligt denna tös är så har ingen rätt att säga att det var hennes fel.
När jag påpekar det i min blogg får jag kommentarer som "jag trodde mer om dig än att du skulle hylla Blondinbella."
Det handlar inte om att jag hyllar henne, det handlar om att jag vet hur det kändes att vara ung tonåring och att var dag få höra att jag var fet, tjock och ful. Min klass hade en ramsa om dig: "Frida Belgian Blå, så fet att hon inte kan gå." Varje dag gick jag hem och grät och till slut så tittade jag på mig själv i spegeln och sa samma ramsa. Än idag, när jag har mina dåliga dagar, säger jag samma ramsa om mig själv.
Därför blir jag så arg att jag ser rött när folk tror att det är ok att säga till Blondinbella, eller vilken annan tjej som helst, att hon är dålig för den hon är.
Jag har alltid varit kaxig och ibland lite för obstinat men å andra sidan har jag alltid varit smart och snäll. Detta har gjort att folk antingen hatar mig eller älskar mig MEN oavsett vad man tycker om mig så ger det ingen rätt att säga att jag är så fet att jag lika gärna borde skjutas.
Blondinbella är kaxig och har ofta sagt respektlösa saker, saker som gjort mig upprörd med men jag skulle aldrig få för mig att tracka henne för den hon är. Om jag inte gillar henne kan jag sluta läsa hennes blogg, lyssna på henne i tv-program och inte bry mig om henne, lägga min energi på annat.
Självklart är jag medveten om att hon har en hel stab människor som jobbar för henne men faktum är ändå att hon är den som blir påhoppad, fysiskt och verbalt, och samtidigt försöker hålla huvudet högt. Och det gör henne till en stjärna, det gör att jag imponeras av henne för jag vet att hur mycket jag än kämpade så blev jag tillslut knäckt.
Tänk på att det var 10 stycken som mobbade mig och inte 100.000 stycken.

Jag hyllar inte Blondinbella för sakerna hon säger, jag hyllar henne för att oavsett vad man tycker om henne så höll hon huvudet högt tills nu. Nu är hon knäckt. Och jag vet precis hur det känns att vara knäckt. Det smärtar i varenda cell i kroppen. Och det smärtar i själen. Varför gör ni så hennes själ ska smärta? Varför kan man inte bara låta henne vara?

Och ni som är besvikna på mig för att jag ställer upp för mina medmänniskor, det får stå för er!

Kommentarer
Postat av: Karin

Ja. Jag håller med. Jag älskar inte Blondinbella och har stört mig så ganska mycket kring henne. MEN: ingen människa är väl totalt genomdålig, ond och dum i huvudet och ingen är totalt genomgod och fantastisk? kära nån, människor borde vara lite mer nyanserade i sin kritik, ilska och hat. Bella har gjort rätt mycket bra också. Och Underbara Clara har säkert också sina fläckar. Men, människor verkar behöva hatobjekt att ta ut personlig agg på. Oh dear..

2008-10-14 @ 22:44:18
URL: http://koftan.blogspot.com/
Postat av: Anonym

Det är som att all medmänsklighet sätts åt sidan, bara för att hon inte vill passa in i mallen som offer. Jag ogillar hennes bakgrund. Jag ogillar henne som person och jag ogillar starkt hennes åsikter. Det betyder inte att jag tänker bete mig som en idiot och säga att det är en PR-kupp eller att hon får skylla sig själv. Hon är en stark tjej och dessutom otroligt driven. Nu råkar hon som sagt vara tjej - och dessutom 17 år gammal. Ajajaj, det sticker folk i ögonen att hon är såpass framgångsrik som hon är och då attackerar man på det fegaste sättet man kan helt enkelt. Svinerier.

2008-10-14 @ 23:14:58
Postat av: Daniel

Svenska avundsjukan. Jag brukar följa med hur speciellt svenska medier härifrån Finland hur de misshandlar vissa offentliga personer. Påhopp på Blondinbella å psykkriget mot Carola är bra exempel.

Tycker Blondinbella är en strong 17-åring. Trots att jag själv oxå blivit hårt mobbad skulle jag aldrig palla det "hat" hon får.

2008-10-15 @ 00:58:30
URL: http://danielfagerholm.webblogg.se/
Postat av: Mamma

Alla får ha sin åsikt, alla har rätt att tänka vad det vill, men det är inte OK att som för 200 år sedan lyncha folk offentligt. Anledningen till att många människor tror att det är OK, är till stor del för att massmedia gör det - man "avrättar" folk innan de ens har blivit förhörda. Man visar bilder på kändisar och tycker det är helt OK att påpeka att de blivit feta, rynkiga, onyktra, otrogna osv. Det finns t o m journalister som tror att det är journalistik de håller på med! jag blir hellre lapplisa än att hålla på med sådan skit.

Love you

MOR

2008-10-15 @ 08:25:16
Postat av: Mamma

Förlåt om någon tror att jag ger mig på lapplisornas jobb, det är bara menat symboliskt eftersom det är ett jobb som en del föraktar och ringaktar.

MOR

2008-10-15 @ 08:27:38
Postat av: sassy

Ännu ett bra inlägg av dig! You go girl! Man ska kunna säga vad man tycker och så ut som man vill utan att behöva bli påhoppad eller få en massa skit! Så det så!



kram

2008-10-15 @ 09:34:15
URL: http://eurotrash.blogg.se/
Postat av: Jessica

Superbra skrivet. Dessa människor som ger sig på andra mår oftast själv så dåligt att dom gör detta. Men vad gör alla andra som ser vad som sker, de som tittar på? What goes around comes around...

2008-10-15 @ 10:27:54
URL: http://accessoaren.blogg.se/
Postat av: Katarina

tack själv!

Du är så himla, himla fin och bra och klok. Jag blir själv starkare av dina inlägg, dina åsikter är så riktiga och du skriver just det som det ibland känns att ingen annan vågar skriva eller säga. Jag tror att du kommer att bli en jättebra jurist. Go Frida go go!

2008-10-15 @ 15:00:08
URL: http://pleur.blogg.se/
Postat av: Sara

Men snälla! Nu får det väl ändå¨räcka med blondinbella-tjat??? Det finns andra tjejer som har det mkt värre, är mycket mer knäckta och förtjänar mycket mer uppmärksamhet - men aldrig får någon! Är du BB:s PR-agent eller nåt?

En rad till om den bortskämda överklassdonnan och jag slutar läsa din blogg. Du har väl mer på hjärnan och hjärtat än BB??

2008-10-15 @ 19:36:56
Postat av: BK-bloggen - ger igen på alla sura bloggkommentarer där ute

Bra skrivet. Så här är det ju, om man nu inte gillar BB eller bloggen så sluta läs istället för att skriva massa elaka och idiotiska saker till henne.

2008-10-15 @ 21:06:11
URL: http://bloggkommentar.blogg.se/
Postat av: Karin

Åh. Det finns alltid mer än en här i världen som förtjänar uppmärksamhet eller inte förtjänar det. Men man lever ju här och nu och man kan ju bry sig om andra OCKSÅ och flera på en gång! Hurra för den möjligheten!

2008-10-16 @ 12:06:17
URL: http://koftan.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0