Retro Bad!

Nu närmar sig sol, strand och sommar med stormsteg och i mina ögon känns det underbart. Svalkande kvällsdop efter jobb, strandhäng på helgen och solande på gården med tvättstugans kran som avsvalkningsalternativ. Tyvärr är det många som inte delar min inställning. Många går nu runt och känner paniken växa för var dag för att det är dags att tona, träna, banta, fixa, brun-utan-sola, peela osv. ALLA, utan undantag, borde njuta av våren och vetskapen om att sommaren snart är här. Men ingen hinner njuta när man hela tiden måste oroa sig inför det kända konceptet Beach 2008, 2009, 2010 and on it goes. I vår är badmodet spektakulärt och kvinnligt och därfär ska jag nu guida er till en bikini/baddräkt som passar just dig och den du är.

I år kan alla kvinnor känna sig trendiga på stilrena på beachen eftersom de stora modehusen inspirerats av 40-, 50- och 70-talets badmode. Betsey Johnson har inspirerats av det glamourosa och kvinnliga 40 och 50-talets prickiga bikinis a ´la Brigitte Bardot.

Medan Michael Kors skapade kreationer i det hippiesköna 70-talet med blommiga baddräkter, symmetriska hålmönster, matchande bandanas och volangprydda bandbandåer.

I 70-tals andan har även Matthew Williamson skapat badmode med vadderade, vridna och draperade bandåer med ordinära axel- och halterneckband. Bandåen har blivit den nya pushupen i en tid där retro aldrig varit mer modernt än nu.

I sommarens badmode ser man hur svart möter guldiga metaller och breda, matchande halsband. Och fjädrar är snarare självklara ingredienser än accessoarer. Hur man nu ska kunna bada med fjädrar utan att se ut som en dränkt kalkon.
Om Brigitte Bardot var 50-talets stilikon är 60-talets motsvarighet den rebelliska Edie Sedgwick, Andy Warhols musa, som med sin tunga ögon make-up och sitt blonderade kortklippa hår var 60-talets it-tjej!

Kommentarer
Postat av: Bella

det är super snyggt med badriekt i sommar tycker jag!

2008-05-14 @ 18:24:51
URL: http://bellablogg.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0