King kröner!

Herrmode magasinet King kröner "Svenskt herrmodes 100 största makthavare".
Jag väljer att välja ut mina favoriter av dessa hundra stycken genier.
Plats 100: Greger Hagelin - grundare av WESC
Tiderna är svåra för WESC. Butiker läggs ner och designers slutar, men med ett ökat USA-fokus, färsk aktieintroduktion och designer Frank Remme vid formrodret så hoppas man komma ur denna negativa cirkel
Plats 98: Hannes Hogeman - butiksinnehavara av Trés Bien
Detta är en bekant till mig som tillsammans med tre vänner driver butiken såväl som internetbutiken Trés Bien. På menyn återfinns märken som APC, Nom du Guerre och Come des Garcons. Självklart ligger butiken i solstaden Malmö.
Plats 81: Peter "Foppa" Forsberg - ishockeyproffs
Med sina hemska "foppatofflor" förpestade han förra sommaren men erbjuder nu en kompensation. Crocks lanserar en välgörenhetskampanj som ger Sverige chansen att bli av med dessa monster för gott. Lämna in dina tofflor och de smällts ner och görs till nya skor som sedan skeppas till tredje världen.
Plats 74: Maria Levin - grundare av Nudie
Nudie är modets snällaste märke. Med ekologisk bomull och Amnestytröjor dövar Maria Levin shopparens dåliga samvete och gör världen till en lite bättre plats. Dessutom börjar Nudie växa utomlands vilket är superskoj!
Plats 64: Martina Bonnier - chefredaktör DV Man
Martina håller det svenska modet i ett järngrepp och inte minst om den svenska modemannen. Med DV Man international siktar hon även på globalt inflytande.
Plats 54: Hampus Ahlqvist - modell
Hampus har modellat för modehus som Prada och Dolce & Gabbana. Men han är inte bara snygg utan även smart. Nyligen började han jobba med marknadsföring för Julian Red.
Plats 47: Swedish House Maffia - DJ kollektiv
Axwell, Steve Angello, Sebastian Ingrosso och Eric Prydz har gått från att mixa låtar i sovrummet till att resa jorden runt som världsstjärnor. De spelar musik för en publik på tusental och klubbkidsen är inte sena att ta efter sina idoler.
Plats 28: Jens Lapidus - Författare och advokat
Författaren till "snabba cash" och "aldrig fucka upp" är utan tvekan sveriges bäst klädda advokat såväl som författare. Många följer nu hans steg och klär sig ypperligt sofistikerat.
Plats 27: Henrik Schyffert - komiker
Sveriges bäst klädda komiker!
Plats 12: Håkan Hellström - artist
Hans sjömansstil återspeglades på några indieungdomar men hans nya mognare stil kommer med all säkerhet påverka såväl ung som gammal.
Plats 7: Zlatan Ibrahimovich - fotbollsproffs
Malmös och Sveriges stolthet. Den kaxiga fotbollsstjärnan klär sig kanske inte så himla bra men när han får Tv4 att utan knussel tapetsera en hel studio med Nikeloggor, inför en intervju, förstår man att han iallafall är den mest inflytelserika idrottsman.
Plats 2: Örjan Andersson - grundare av Cheap Monday och Weekday
Varenda någorlunda modeintresserad i Sverige har minst ett par Cheap Monday jeans i garderoben och nya Weekday butiker ploppar upp i samma takt som 7eleven butiker. Och när märket köptes upp för 564 miljoner var succén ett faktum!

Plats 1 gör mig så stolt att magen spricker! Vinnaren ÄR!!!:
LENA PATRIKSSON KELLER
Under 2000-talet har Lena byggt upp ett trehövdat modeimperium som ger henne en unik ställning inom svenskt herrmode. Hon är delägare i Whyred, som är ett av Sveriges mest hyllade märken. Som grundare av Patriksson Communication var hon först inom PR-branschen att på allvar satsa på mode. Som upphovskvinna till Sthlm Fashion Week ligger hon bakom årets enskilt största händelse på den svenska modescenen. Alla stilvägar bär till Lena. Mäktigast inom svenskt herrmode 2008 är en kvinna!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0