Flapper Fashion - 1920s Fashion History #4

Hollywood och kungliga influenser på mode och glamour!

 • Nya filmstjärnor poppade upp och blev lika beundrade modeikoner såsom kungligheterna var. Biografer öppnade upp i varje liten stad och får en liten summa pengar kunde alla på smaka på glamourens värld. Att gå på bio var inte bara romantiskt utan också en resa in i glamouren och kvinnor ville nu se ut som sina modeikoner på vita duken, och klädde sig i likadana kläder, hade samma frisyr och använde samma make-up.
 • De mest kända ikonerna under denna tid var Louise Brooks, Greta Garbo, Marlene Dietrich, Claudette Colbert, Ginger Rogers, Katharine Hepburn, Rudolph Valentino, Cary Grant and Clark Gable.  Dietrich och Hepburn blev alldeles speciella eftersom de var kvinnor som ofta och gärna klädde sig I byxor. Stort mode för män blev att ha den lilla mustaschen som Clark Gable hade.


Modeikoner:
 • Louise Brooks
  Hon var en av de mest kända modeikonerna under 20-talet och var lätt igenkänd med sin distinkta svarta hjälmliknande bob, som hon ofta klippte i lugg. Kameran älskade hennes fräkniga bleka ansikte och hennes dramatiska utseende. Av alla filmer hon var med i var bara en av dem en talfilm. När hon inte längre fick några roller levde hon många år i fattigdom, en stor skillnad från den glittriga vardagen hon tidigare hade befunnit sig i.
  Hon var "the famous flapper of the era" som model såväl som skådespelerska och var ofta ansiktet ut I olika reklamer.
 • Greta Garbo
  Hon var den raka motsatsen till Louise Brooks. Hennes mjukare drag var allt det som Louise inte var och hon personifierade kvinnligheten. Vår svenska stolthet började sin karriär som model men började studera teater på kungliga dramatiska teatern i Stockholm.
  Hennes stora genombrott var i talfilmer då hennes mjuka feminina röst fångade tittarna. Efter att en film floppade fortsatte hon leva ett anonymt liv liv i New York.

Kommentarer
Postat av: //SoP

Du-det om Garbo, är det din egen åsikt eller nåt du hämtat info om? För jag måste få säga att jag tycker Garbo är ganska maskulin,både i drag o röst? eller androgyn- Mycket Vacker dock, den bilden har jag stående bredvid min dvdspelare!

2008-06-18 @ 18:17:17
URL: http://sisterofpain.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0