Flapper Fashion - 1920s Fashion History #3

  • Den största ikonen för 20-talet är utan tvekan Gabrielle "Coco" Chanel. Hon var skaparen av ett helt nytt mode och stog bakom allt det som vi idag associerar med flapper. Hon använde neutrala toner som beige, sand, krämvit, navyblått och svart i mjuka följsamma material med enkla snitt som inte krävde korsett eller en markerad midja. Hon var grundaren av "LBD - little black dress" 
  • Det korta håret blev den stora trenden. Först var håret bobbat och sen blev det vågigt, men det hålls kort hela tiden.
  • En speciell hat utvecklades under denna tid. Den var formad på ett sådant sätt att den berättade för alla att man hade kort hår. Man kunde bara få en "cloche hat" som satt bra om man hade kortklippt under. Pannan var väldigt omodern under 20-talet.
  • Nu började man sminka sig öppet bland folk till skillnad från årtiondet innan då man diskret smög undan till toaletten. Kvinnor tog fram sitt puder och applicerade detta och läppstift öppet på cafeér och nattklubbar. Det mörkt blodröda läppstiftet var otroligt modernt men rouge var något man använde mycket lite och diskret. Puder från 20-talet är nu något som samlare söker land och rike runt efter.
  • Fram till 1926 hade ytterkappan varit lång men kortades nu till vaderna. Vad som dock stannade var att, oavsett längd, var kapporna omlottknäppta och fästa med en stor brosch. De flesta kappor hade stora kragar i päls som senare matchades med muddar i samma päls.
  • Man bar skor med broscher, rosetter och snören. Den mest populära skon kallades för "the Mary Jane ankle strap button shoe" och nu var skon helt plötsligt synlig med de kortare klänningarna och det ledde till att större omsorg lades på val av skor.

Kommentarer
Postat av: Regine

Interessant med litt historiske innslag :) Då har eg lært noke i dag og ! Har du hatt ein fin dag ?? :)

2008-06-16 @ 17:32:34
URL: http://www.regine.devote.se
Postat av: Sassy

Åh, vad kul med ännu mer 20-tal :)

kram

2008-06-16 @ 18:24:06
URL: http://eurotrash.blogg.se/
Postat av: anders

frida! jag har din tändare tror jag

/anders

2008-06-16 @ 19:08:50
Postat av: cat

roligt inlägg!:)

2008-06-17 @ 11:01:06
URL: http://gallon.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0