Flapper Fashion - 1920s Fashion History #2

  • När vi tänker på 20-talet är det mest troligt att man tanker på eran som kallades "the roaring twenties" och det vi ser framför oss är Flapper modet. Flapper slog inte helt igenom förrän 1926. Flapper omfamnade allt som var modernt och man hade kort hår, en kort formlös klänning, ett bröst platt som en planka. Kvinnan bar smink som hon gärna applicerade bland folk och cigaretter röktes genom långa cigaretthållare. Hon visade upp sina ben och blev den nya rebellen som dansade hela nätter till tonerna av jazz
  • Flapper blev ett mode som inte bara var tillgängligt för den rika överklassen eftersom klänningsmönstrena var enkla att använda och därför kunde många sy upp moderiktiga klänningar hemma.
  • Kvinnan fick en manligare siluett eftersom klänningarna blev lösare och mindre figursydda. Bysten skulle vara liten och platt, midjan försvann och frisyrerna blev kortare och kortare.
  • Många gjorde sina bh:ar hemma i vit bomull men de gav inte bysten särskilt bra stöd. Kvinnor med större byst började trycka in sin bröst med bandage eller använde en särskild bh, som med snörre på båda sidorna, gjorde att brösten kunde tryckas in steg för steg. Trots detta var det under 20-talet som man insåg att kvinnor hade olika kupstorlekar och försäljningen av underkläder steg enormt, vilekt gjorde att försäljningen av korsetter minskade med två tredjedelar.

  • Nu började man istället använda minimala trosor i genomskinligt material och över det gördlar som fästes i nylonstrumporna.
  • För första gången var armar bara, inte bara på kvällen, utan även dagtid och nylonstrumporna var beiga vilket gav en mer naken look än någon gång tidigare. Fötter, anklar och vader blev plötsligt synliga vilket var väldigt kontroversiellt.

Kommentarer
Postat av: Sassy

Vad bra de båda inläggen om 20-talsstil var! Mycket intressanta och läsvärda. 20-talet är ett av mina favoritdecennium när det gäller mode. JAg gillar de korta frisyrerna, siluetten och det för den tiden rebelliska.

2008-06-16 @ 10:33:05
URL: http://eurotrash.blogg.se/
Postat av: Ellie

Det är snyggt med alla korta frisyrer alla har :D

2008-06-16 @ 10:41:45
URL: http://xiao.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0