I love my fur!

Jag älskar päls!
Alla djur, alla former och alla färger.
Och jag vet att ni kommer bli sura nu.
Därför har jag börjat fila på ett inlägg.
Men tills dess, titta och njut!Kommentarer
Postat av: Lena

hm. faktum är att jag känner att jag borde tycka det är hemskt med päls, pga att man ska ju vara politiskt korrekt. men. sá enkelt är det ju inte. jag har en ärvt päls (efter min mormor), som dock är alldeles för tung för mig att bära, och jag är inte riktigt arg pá min kompis som nyligen köpte "en kanin". men á andra sidan tycker jag att det är viktigt att köpa second hand (sá att inte fler djur dödas i onödan) och att man gör klart varifrán pälsen kommer. jag har ingenting emot en kaninpäls om jag vet att kaninen slaktades och áts upp ocksá. och det är just där det brister oftast. tydligheten. jag är ingen djurrättsfanatiker, men att ha djur lida i onödan tycker jag är hemskt ändá. sá det vill jag inte stödja, och försöker att undvika.

och jag har en käsnla att du tycker ungefär likadant.

2008-12-10 @ 22:57:12
URL: http://froekenlila.blogspot.com/
Postat av: Att ha det gott

Ser spännande ut

2008-12-11 @ 08:10:20
URL: http://rubinen777.blogg.se/
Postat av: Mamma

Fåren eller rättare sagt lammen som används till Merino-ull hanteras värre än något djur som föds upp till pälsindustrin. Så ska man dra detta hårt ska man sluta använda ylletröjor av Marinoull för att vara säker på att djuret inte fått lida. Var ska man dra gränsen? Jag använder mormors gamla päls, den är väldigt tung men väldigt varm.

Kram

MOR

2008-12-11 @ 08:33:09
Postat av: Nanó

Skönt att jag inte är den enda i världen som tycker det är okej med någonting som alla andra hatar. Själv tycker jag det är hyckleri att springa omkring och kasta ur sig fräcka kommentarer om pälsbärare om man själv äter kött. Jag har svårt att tro att de djur som förs till slakt behandlas bättre än djur som det görs päls av.

Min morfars far var pälsfarmare, och han behandlade sina djur med respekt och ömhet. Ju bättre man behandlar sina djur, desto bättre blir pälsen, desto mer blir den värd. En päls på ett djur som suttit inne i en bur hela sitt liv är glanslös och livlös. Så tänkte åtminstone min morfars far, och jag säger inte heller att alla inom pälsindustrin tänker så, men åtminstone gör de vettiga det.

Jag tycker det är så fruktansvärt löjligt hur pälshatet har spridit sig, när folk som är av den åsikten ändå ofta äter kött.(en helt annan sak är det ju om man är vegan, icke att förglömma! fast radikala akter är ändå fel)

Jag blir så rädd och arg av hur folk är lättpåverkade utan att tänka igenom det en gång extra. Det är så fjantigt att gå runt och spotta på pälsbärare om man själv äter kött! Snacka om dubbelmoral. Man är inte ett dugg bättre själv i det fallet. Vad är mer värt - att göra en kappa av fyra rävar som håller i flera generationer? Eller att äta fyra rävar som mat i en vecka. Det kan man ju fundera på. (jag säger inte att det finns något rätt svar på den frågan)

Egentligen skulle jag säkert vara vegan och icke-pälsbärare om jag inte skulle älska kött så otroligt mycket. Men eftersom jag äter kött har jag inget emot päls. Dock skulle jag inte köpa en ny päls, eftersom jag i allmänhet inte vill stöda nyproduktion av bruksföremål som kläder, när det finns så mycket begagnat man kan använda!

Det finns inget rätt svar på om det är okej eller inte att använda päls. Alla tycker lite olika, alla har olika omständigheter. Det är min åsikt.

2008-12-11 @ 11:01:00
Postat av: Jessica

Man får vara precis hur korrekt eller inkorrekt man vill!

2008-12-11 @ 23:56:59
URL: http://accessoaren.blogg.se/
Postat av: Hundmodebloggen/Emma

Det är jag som ska tacka, inte minst för den goda soppan :)

Nå, har du tänkt på saken? Levt på saken? Blir ju alldeles frestad här ... ;)

Väntar med spänning på kommande pälsprovokationer, kram!

2008-12-12 @ 05:36:00
URL: http://poshpoodle.blogg.se/
Postat av: mallis

Ja håller med, sen måste man ju tänka in skinn industrin med. Inte så himla stor skullnad på rakad och o rakad kossa.

men visst jag skulle inte köpa en päls ny! inte när det finns så mycket bra secondhand.

se fram emot nästa inlägg.

2008-12-13 @ 17:03:36
URL: http://malliss.blogg.se/
Postat av: Ola

hejsan!

ljuvlig inställning och du var mkt fin i dina pälsar. Älskar också päls. :)

Adda gärna

Ola

2008-12-14 @ 01:50:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0