Är det verkligen en skandal?

Det som gör mig mest chockad av allt är i världen är människor som med ett ljuvt leende påstår sig AAAALDRIG ha stött på diskriminering mot kvinnor. Människor som säger att min man, min pappa, min lärare min min min osv har aaaaaaldrig sagt eller gjort så. När jag hör ord som dessa komma ur en människas mun är det som en vulkan i min som exploderar och innan jag har hunnit sansa mig brukar jag med en hög röst säga, vilket jäkla århundrade lever du i!?

Därför blir jag så arg när jag läser alla de artiklar som nu florerar internet där fotografen Terry Richardsson äntligen får ställas till svar. Men ännu viktigare kanske de som om och om igen anställer honom får ställas till svar.
Detta är mannen som gjort sig känd för att fotografera en viss typ av tjejer, de ser alltid extremt unga ut, de är alltid nakna och bilderna har en klar pornografisk underton till sig.

Jezebel har i en lång artikel börjat berätta alla de historier hon fått höra. Ofta har de kommit anonyma till hennes mailbox av skrämda och utskämda modeller. De berättar historier om hur de vid en så ung ålder som 17 år utsätts för övergrepp av Richardsson, hur hans assistenter skrattar åt det hela och hur modeeliten (anna Wintour hallå!?) om och om igen fortsätter anställa honom och hyllar hans kreativa frihet.

"I don't like to exploit anybody. That's not my bag. Everyone has fun on my shoots," säger fotografen själv men berättelserna om hur han bad modellen Jamie Peck ta ut sin tampong så han kunde göra "tampong-tea", klädde av sina kläder och svängde sin stora penis framför hennes huvud och slutligen ber henne att onanera honom för att få högsta betyg talar i motsatt riktning. På Richardsons hemsida dementerar han anklagelserna och har samtidigt tagit bort några av de mest provokativa bilderna som tidigare fanns där.

Men handlar den här diskussion egentligen om en man? Visst han är äcklig som fan och borde kastreras, men handlar det inte egentligen om alla de människor i modeindustrin som bara fortsätter anställa honom. Han har fotograferat kampanjer åt H&M, gjort både covers och spread inne i alla de stora modetidningarna Vogue, Harper's Bazaar, Vogue Paris, British Vogue, i-D, V, och GQ, (med undantag för W magasin som inte vill ha honom) och gjort reklamer åt de stora modehusen. Varför är det ingen som säger nu har jag fan i mig fått NOG? Hur sover man om natten när vet att man bara vänder ryggen till såfort de första ryska 16-åriga modellerna tar sin första stapplande steg in i Richardsons studio?

Men det sjukaste av allt är alla de människor som med höjda ögonbryn förvånat kläcker ur sig "gud det här hade jag inte en aning om" som om det vore en nyhet att 1) kvinnor diskrimineras 2) kvinnor i modevärlden diskrimineras och 3) modevärlden (och andra världar) är FYLLDA av pervon som utnyttjar sin makt för att få en tanig 16-åring att hålla i deras äckliga snorre. Är detta verkligen en skandal? Är inte detta egentligen so last season och vi har vetat om det länge? Är inte detta en sån sjuk icke-nyhet att man egentligen bara vill garva?
För så länge man har ögon att se med så ser man väl själv hur kvinnor porträtteras?

Och för er som är känsliga och inte vill se denna mannen snopp behöver ni inte läsa nedan.





Varför uppmuntrar modevärldens makthavare denna scumbag?
Och ännu värre varför är det ingen som försvarar och räddar dessa kvinnor?

LÄS JEZEBELS ARTIKEL!


Kommentarer
Postat av: paulas kompis

det här känns ju ganska fel;



http://images.google.se/imgres?imgurl=http://bloggbolivar.files.wordpress.com/2008/09/terry-richardson-obama-photo-2.jpg&imgrefurl=http://bloggbolivar.wordpress.com/2008/09/17/terry-obama-sant/&usg=__Moj_fnWRk4dvXEhHQ9wc38Zbxo0=&h=336&w=500&sz=32&hl=sv&start=1&um=1&itbs=1&tbnid=Du7aXD-7iBZiHM:&tbnh=87&tbnw=130&prev=/images%3Fq%3DTerry%2BRichardson%26um%3D1%26hl%3Dsv%26client%3Dfirefox-a%26sa%3DX%26rls%3Dorg.mozilla:sv-SE:official%26tbs%3Disch:1

2010-03-28 @ 21:44:09
Postat av: MOR

Därför att modeindustrin är sjuk och styrs av allt utom mode. Läs gärna Gomorra som beskriver hur den italienska modevärlden styrs. De som gör mest jobb får minst betalt. Denna Richardson har väl suttit fel på pottan eller haft en dominant mamma eller något annat som man kan ursäkta det med,men han faller uppenbarligen någon i smaken, någon som kan bekräfta att hans arbetsmetoder är rumsrena. Det är inte under några omständigheter rumsrent att utnyttja någon.

Bra att du reagerar med alla sensorer.

Love you

MOR

Jag måste citera Lisbeth Salander "Man väljer den man vill vara"..... med tanke på män som hatar kvinnor.

2010-03-29 @ 08:04:02
Postat av: kajsa

Jag har läst om Terry i ett antal olika tidningar. Svenska och utländska. Artiklar om foto, artiklar om honom, artiklar om modeindustrin. Jag har alltid känt att någonting inte riktigt är helt okej. Kommer så väl ihåpg när jag såg ett fotospread där han var med och allting var en smula FÖR äckligt vinklat. När jag ser honom tänker jag på en äcklig hillbillie som taffsar på tjejer i arty amerikanska filmer.

Jag vet inte så mycket om honom mer än det jag läst just. Jag skulle lätt kunna sätta mig in mer men jag väljer att inte göra det. För jag blir så fruktansvärt förbannad. Mitt hat mot män som honom, som utnyttjar sin position, är ett brinnande klot i magen. Jag anser på alla sätt att män som han borde stympas genitaliemässigt. Sådana jävla kräk ska lida på samma sätt som de låtit andra lida.

På samma gång känner jag ett äckel inför den modeindustri som jag älskar. Hur man kan tillåta sig att anlita honom som fotograf. Vad i helvete är det för moral? Vad i helvete är det för budskap man sänder ut? Det känns som om jag ska implodera när jag tänker på det.

2010-03-30 @ 13:09:57
URL: http://aenigma.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0