time out


Tar det lite blogglugnt. David är hemma.
Och vi måste ju passa på att umgås innan han åker igen.


Önskeoutfit

Om jag fick välja:
Kort stickad topp - Topshop
Korta jeansshorts - True Religion
Boots - Givenchy

 


Zac Posen höst 2010


Så här vill Zac Posen klä oss i höst och jag misströstar ej!
Den laxrosa trenchen hade jag gärna lagt mina vantar på!

Allt är ju bara så jädra snyggt!

Love Zac!


En sommardröm

Nu ska jag iväg och simma och simma får en ju osökt att tänka på sommaren.
Och om jag hade varit på väg till simhallen en varm sommardag så hade jag vela bära:

En svart jumpsuit, åtdragen rejält i midjan och...

...ett par nudefärgade Louboutins!

Är det verkligen en skandal?

Det som gör mig mest chockad av allt är i världen är människor som med ett ljuvt leende påstår sig AAAALDRIG ha stött på diskriminering mot kvinnor. Människor som säger att min man, min pappa, min lärare min min min osv har aaaaaaldrig sagt eller gjort så. När jag hör ord som dessa komma ur en människas mun är det som en vulkan i min som exploderar och innan jag har hunnit sansa mig brukar jag med en hög röst säga, vilket jäkla århundrade lever du i!?

Därför blir jag så arg när jag läser alla de artiklar som nu florerar internet där fotografen Terry Richardsson äntligen får ställas till svar. Men ännu viktigare kanske de som om och om igen anställer honom får ställas till svar.
Detta är mannen som gjort sig känd för att fotografera en viss typ av tjejer, de ser alltid extremt unga ut, de är alltid nakna och bilderna har en klar pornografisk underton till sig.

Jezebel har i en lång artikel börjat berätta alla de historier hon fått höra. Ofta har de kommit anonyma till hennes mailbox av skrämda och utskämda modeller. De berättar historier om hur de vid en så ung ålder som 17 år utsätts för övergrepp av Richardsson, hur hans assistenter skrattar åt det hela och hur modeeliten (anna Wintour hallå!?) om och om igen fortsätter anställa honom och hyllar hans kreativa frihet.

"I don't like to exploit anybody. That's not my bag. Everyone has fun on my shoots," säger fotografen själv men berättelserna om hur han bad modellen Jamie Peck ta ut sin tampong så han kunde göra "tampong-tea", klädde av sina kläder och svängde sin stora penis framför hennes huvud och slutligen ber henne att onanera honom för att få högsta betyg talar i motsatt riktning. På Richardsons hemsida dementerar han anklagelserna och har samtidigt tagit bort några av de mest provokativa bilderna som tidigare fanns där.

Men handlar den här diskussion egentligen om en man? Visst han är äcklig som fan och borde kastreras, men handlar det inte egentligen om alla de människor i modeindustrin som bara fortsätter anställa honom. Han har fotograferat kampanjer åt H&M, gjort både covers och spread inne i alla de stora modetidningarna Vogue, Harper's Bazaar, Vogue Paris, British Vogue, i-D, V, och GQ, (med undantag för W magasin som inte vill ha honom) och gjort reklamer åt de stora modehusen. Varför är det ingen som säger nu har jag fan i mig fått NOG? Hur sover man om natten när vet att man bara vänder ryggen till såfort de första ryska 16-åriga modellerna tar sin första stapplande steg in i Richardsons studio?

Men det sjukaste av allt är alla de människor som med höjda ögonbryn förvånat kläcker ur sig "gud det här hade jag inte en aning om" som om det vore en nyhet att 1) kvinnor diskrimineras 2) kvinnor i modevärlden diskrimineras och 3) modevärlden (och andra världar) är FYLLDA av pervon som utnyttjar sin makt för att få en tanig 16-åring att hålla i deras äckliga snorre. Är detta verkligen en skandal? Är inte detta egentligen so last season och vi har vetat om det länge? Är inte detta en sån sjuk icke-nyhet att man egentligen bara vill garva?
För så länge man har ögon att se med så ser man väl själv hur kvinnor porträtteras?

Och för er som är känsliga och inte vill se denna mannen snopp behöver ni inte läsa nedan.





Varför uppmuntrar modevärldens makthavare denna scumbag?
Och ännu värre varför är det ingen som försvarar och räddar dessa kvinnor?

LÄS JEZEBELS ARTIKEL!


leopard vs. zebra

Leopard

Zebra

I love em' both... hur ska man välja?
Vilket av de två mönstrena gillar du bäst?


hur salig är icke denna tid?


Alltså hur ljuvlig var inte solen idag?
Jag, Mia och Isa åt lunch i solen och jag blev lite rosa på bröstet.
Det är så roligt att läsa juridik. Man hoppar hetsigt och aggresivt mellan våldtäkt, könsroller, mesproppar rätt/fel och professionellt och emotionellt.
Skolan har aldrig varit roligare.
Idag började jag faktiskt (för första gången på denna utbildningen) gråta av lycka.
Att läsa straffrätt har varit min dröm sen jag var tio år och nu, nu är jag här.
Efter år av toppar och riktigt djupa dalar sitter jag nu längst fram i en föreläsningssal och gör det jag alltid drömt om. Det är en så salig känsla att jag börjar gråta nu bara jag skriver om det.

Är det såhär det känns att veta att man har ett kall i livet. Är det här min mening med livet?

Alltid detta hårproblem


Alltid dessa hårfunderingar!

Men kunde det inte vara ganska coolt och färga håret brunt och lägga in en fet vit slinga vid luggen?
Let me think about it...


Har ni sett en vackrare morgon?

Detta vaknade jag upp till för drygt två veckor sedan.
Har ni sett en vackrare morgon någonsin?


Mina inköp

Häromdagen berättade jag att jag hade treatat mig själv med en ny kavaj och en ny kjol.
Jag bar de tillsammans och matchade med en leopardmönstrad topp.
Och jag kände mig så jäkla fin ska ni veta!
Och det första någon sa dagen jag bar outfiten var hur fin jag var.
Så mitt inköp gjorde verkligen succé för mitt humör!

Kavajen är ljust ljust puderrosa, med trekvartsärm och med en sjalkrage.
I den kände jag mig både kvinnligt ljuv och kaxigt affärsmässig.
Med leopardtoppen under gav jag det hela lite mer attityd.

Ett svart knytskärp ingick i konceptet så att säga! =)
Kavajen kommer från H&M. Och det roliga är att både min mamma och syster (utan vetskap om mitt inköp) sprang runt i malmö och letade efter samma kavaj.

Här är en kort trikåkjol med fuskläder applikationer och den kommer från Lindex.
I love it! Den är så jädrans snygg och när jag såg den i en tidning så kände jag verkligen att jag måste ha den här kjolen.

hallå i lådan!

Först måste jag säga TACK! Vilket engagemang och support ni visat!
Alla åsikter och tankar värmer verkligen!
Idag hade jag min första samtalsträff med min PT och det kändes SÅ JÄKLA BRA!
Så humöret är på topp idag!

Jag ska ta och svara på alla era kommentarer strax men ville som sagt bara säga tack först.
Min PT är verkligen en kanonbra tjej och det känns som att hon verkligen förstår mig och vart jag kommer ifrån.
Jag hoppas verkligen att jag kommer klara det här.
Och om alla ni, som inte ens träffat mig utan bara läser min blogg, tror så starkt på mig så borde jag väl för sjuttsingen kunna tro på mig själv!

Så nu blir det några timmars plugg och sen ska jag gå på en långpromenad. Känner inte för ett pass på SATS och då min PT säger att motion inte behöver betyda gym utan även en promenad så går jag på promenad.
Gud vad ni är fina! TACK! Alla dessa kommentarer har varit fantastiskt! Jag är inte van vid så många och det känns verkligen roligt och speciellt!

Nu till något annat. Jag tänkte visa er en photoshoot med Angelina Jolie och Mr Pitt!
Är bilderna inte sagolika!?






vad är problemet?

Nog kan man säga att jag har en sweet tooth. Men är det tillräckligt söt för att göra mig till en överviktig tjej för andra gången i mitt liv? Eller är det något annat som är problemet?
Jag tror jag missbrukar mat, med det menar jag sötsaker, i form av att jag äter som tröst, som sällskap, för att fira och för att sörja. Och jag vet att jag inte är ensam om att behandla mat på detta sätt.
Varför måste det alltid dukas upp med 120 godissorter på tjejkvällar? varför är myskväll på fredagen förknippat med att alltid ha chips och dippskålen redo? Och varför inkluderar fikan med tjejkompisen alltid en stor latte på fet mjölk och en pajbit på det?
Vi lever ett liv där det sociala kretsar kring mat på ett helt annat sätt en det gjorde när kanske min mormor eller till och med min mor var liten. På mitt träningscenter har de en skylt som säger "för i tiden behövde man vila efter en arbetsdag. Idag behöver man motionera". Är inte det väldigt symptomatiskt för vår tid?

Så är svaren på mina problem att ha en nolltolerans mot sötsaker? Ja? Nej? Hur länge? Några veckor? Hela livet?
Eller handlar det om att lära sig att äta sötsaker i en så pass liten mängd att den inte påverkar ens vikt. Att ha ett specifikt tillfälle som tillåter en tårtbit, godispåse eller biopopcorn.

Som ni märker har denna blogg förvandlat till någon form av tårdrypande och ganska ynklig blogg men fokus på mat och träning. Men jag hoppas att det bara är tillfälligt. För jag har träffat en tjej som heter Johanna och hon är personlig tränare med inrikting på kognitiv beteende terapi. Så vi ska träffas och faktiskt inte träna utan vi ska prata.
Och förhoppningsvis kan hon hjälpa att reda ut alla frågor och funderingar. Få alla sår från ungdomens matängsliga tider att sakteligen läka. Och framförallt hjälpa mig att gå ner de här kilona.
Tänk om jag blir "smala-frida"? Jag som alltid varit "mulliga-Frida".

Men för att knyta samman detta med mode kan jag ju berätta att shoppade mig en ny kjol och kavaj för att fira hur hårt jag jobbat denna vecka. Så de får ni se en passande dag. Vet inte om jag kommer hinna imorgon för gissa vad jag ska göra? Plugga och träna!! Ovanligt va!? =)


Fab woman!!!

kommentarsfunktion

Hejsan svejsan och god morgon denna mulna söndag.
Jag har förstått att det har varit problem att kommentera vissa inlägg hör hos mig.
Jag har ingen aning om vad det beror på men har mailat blogg.se hjälpfunktion.
Men ni kan väl vara snälla att fortsätta försöka kommentera och sen om det inte går antingen kommentera det i ett annat inlägg eller maila mig på [email protected].

Fy fanken vad det är trist när tekniken strular!

Så istället tycker jag vi njuter av Elin Klings färgsprakande semestergarderob.
Jag hade ngo velat ha vartenda plagg som hänger där!

Lovely!
Nu frukost, plugg och sen träning.

Många timmars vårstädning

Min dag idag har bestått av plugg plugg plugg och många timmars vårstädning.
Imorgon blir det mer plugg, mer städning och så slänger vi på lite träning.
Just nu tycker jag ganska synd om mig själv och undrar varför just jag av alla människor var tvungen att bli den som fick kämpa med viktuppgång och sen slita ännu hårdare för en nedgång.
Men, man kan tycka synd om sig själv en kort stund. Sen är det upp på hästen igen som gäller.
För smalare blir jag inte av att gnälla. Tyvärr, för var det så hade jag nog varit supermodel vid detta laget.
Nej, smal blir jag av att noga planera min vecka, tänka på allt jag stoppar i munnen och verkligen utvärdera olika födoämnen för att sålla bort de som just nu är sämre alternativ.
Och sen det viktigare elementet. TRÄNA.
Så imorgon blir det söndagstradition med min svägerska, vilket betyder en timmas SATS-flow för att sen basta och snacka lite skit efteråt.

Men belöningen skall komma och den i form av en ny-gammal garderob att få komma i igen.
Tänk när jag åter igen får på mig de där jeansen, den där klänningen, den där kjolen och den där kappan.
Måtte den dagen komma. Måtte min motivation inte tryta.
Jag vill verkligen klara det den här gången.

Jaja, jag må låta lite melodramatisk just nu. Men det blir ju lätt sådär på kvällskvisten när huset är tomt och David är utomlands med jobbet. Sängen är tom och bara jag i soffan och om jag vill höra en enda människas röst så får jag prata med mig själv. För tror ni jag har många kompisar som ringer?
Det var en retorisk fråga...

Imorgon är en annan dag. Nu ska jag krypa i säng med en bok av Göran Tunström och en kopp kvällskaffe. Imorgon är en annan dag.


En blev bortglömd

Jag må ha dissat en hel drös med tråkiga svenskar som besökte ELLE galan.
Men en jag helt glömt bort att hylla var Ebba von Sydow!
Hon var så fin och härlig i en knallgrön klänning.


Summer glamour




vogue nippon april 2010


Vickans namnsdag


Alltså vår kronprinsessas nya stylist gör ju sannerligen ett fantastiskt bra jobb!
Gud vad Victoria har hottat till sig!
Så här fin var hon på sin namnsdag.


Träna träna


Idag ska jag iväg och träna. Det känns lite motigt för min PT sa att jag måste träna fyra ggr i veckan för att få till en bra viktnedgång. fyra ggr!? Hur ska det gå?
Det måste gå! Skam den tjockis som ger sig, som Charlotta Flinkenberg säger.

Åh vad Gisele har snygg kropp! Nu eftersträvar jag inte just en sån smal modellkropp.
Jag eftersträvar min vanliga gamla kropp. En normal och kurvig stlk 38.
Jag vill inte vara stlk 42 längre. Det gör att jag känner mig instängd i kroppen.
Utsidan visar inte min insida.


Detaljer hos oss


Tre av Davids bilder hänger ovanför soffan.

På bordet brinner doftljus från Voluspa.


Bör man slå till?

Nå vad säger ni om denna trenchcoat från Oasis?
Hiss eller Diss?



Anders fyllde år


I söndags firade vi vår gamla granne Anders, på restaurang pleasant på Kammakargatan.



Jag hade på mig mitt nya WT-skärp, tights och skogshuggarskjorta.

Vi delade på tre mellanrätter.
* Bruschetta med vitlöksfräst ostronskivling och västerbottenost
* Vietnamesiska färska vårrullar med mandusås
* Risotto med Kronärtskocka, rostad vitlök, pinjenötter och parmesan
Helt ok mat faktiskt! Inte en wow-wow men ändå gott och ganska prisvärt.

Här har vi kalasbarnet!


Fantastiska detaljer på detta ställe!

Här ser ni det bubbliga taket!

Men eftersom det bara var söndag och spriten började komma fram redan tio blev det en tidig hemgång för mig.
Gud vad tröttsamt det är med folk som dricker?
Det är fan inte många som håller sig till ett glas....


Kvällsgöra

En av de bästa sakerna jag vet är att göra en kopp kvällste, titta i alla mina tidningar och ha på en serie på datorn.
Gud vad jag älskar det! Jag älskar det mest av allt.
Man kan nog kalla det mitt fritidsintresse!

Här ser ni en bild på en ny tesort jag köpte på NK's otroligt välsorterade och fina tebutik.

Ett litet inköp


20 kronor fattigare men ett skärp rikare!
Det här underbara skärpet köpte jag häromveckan på Myrorna.
David hatade det. Han sa att han såg en white-trash tjej i en film som hade samma skärp.
Jag tar det som en komplimang! =)


Man får väl hänga med!?

Japp, nu har jag trillat dit!
Jag som hela tiden berättat om hur mycket jag HATAR mesfärger och pasteller har nu börjat älska.
Nu har jag, i brist på Chanelorginalet, köpt en budgetvariant.
Mintgrönt nagellack!
Och håhjaja vad tjusigt det blev!
Riktigt nice faktiskt!

Och om jag får säga det själv är jag jäkligt nöjd med denna bilden.
Tro det eller ej, men trots fotograf-pojkvän fotar jag gärna själv.
Han säger att jag har ett öga för det. Men han är så snäll så det hade nog sagt även om ögat mitt satt i arslet! =)

Är inte tulpaner som våren i en blomma?
Med ett bunte i rummet känns det liksom somrigare och ljusare!
Åh vad jag önskar vår. Inte sommar men den lite varmare våren.
Solglasögon och latte på en vindstilla balkong eller uteservering.

Fredagens outfit

Jag LOVAR! I fredags var jag rosaklädd.
Men eftersom det var tent och allt var nerverna på helspänn och all fokus låg på fastighetsrätt.
Med andra ord, ingen fokus på blogg.
Så därför får ni en outfit från tidigare i vinter.
Det kan väl kännas ok?

Sjal & kofta - second hand
grå topp - H&M
Kjol - Monki
Stövlar - ?
Halsband - Present från mami


Vinterblek behöver inte alltid vara fult!




Rosa onsdag & torsdag

Vad hände med den rosa veckan undrar ni?
Haha ja det undrar jag med!
Rosa var jag men jag tentapluggade SOM OM LIVET HÄNGDE PÅ DET!
Vilket det ibland känns som om det gör.
Men här får ni se min smaskigt oglamorösa rosa outfit.

Grå tjocktröja och ljusrosa mjukisbrallor.
Och här snackar vi uuuuuusel passform.
Men lagboken bryr sig inte om sådant. Lagboken tar en för vad man är.

Sen vek jag tvätt. Det ska ju vara rosa vecka fullt ut!

Och i lagbokens markerades de svårmanövrerade paragraferna med en klarrosa! Såklart!

Lunchpaus

Nu är det lunchpaus i tentapluggandet

jag ska kolla lite hollywoodfruar

och så måla naglarna. rosa såklart, eftersom vi har rosa temavecka!

tentapluggande

Tror ni det hade blivit roligare att tentaplugga med dessa skrivböcker?

kanske värt ett försök iallafall?


Rosa Tisdag

Vi fortsätter på det rosa temat.
Idag i en lite rockigare och 80-taligare version.








Kappa - en second hand kappa som jag fick i present.
skjorta - monki
jeansleggings - från nått märke på urban outfitters
pumps & örhängen & solglasögon - H&M

Sådärja!
Då kan dagen börja!
Vad har du på dig idag? Är det nått rosa?

Rosa måndag

Jag lever som jag lär och inleder måndagen med rosa blus med rosett runt halsen.




tights & kjol - Monki
blus - H&M
boots - ÖoB
solbrillor - lånade från Davids samling

Hur ser du ut idag?


rosa vecka

Hej alla glada!
Underbar söndag idag!
Tillsammans med Davids syrra tränade jag idag ett Sats Flow pass och det var SUPERSKOJ!
Jag uppmuntrar än en gång att säga till om ni vill följa med och träna med mig.
Vi tjockisar får la hålla ihop och svettas tillsammans!

Nu till något annat. Inspirerad av Ebba von Sydow och Engla ska vi köra temavecka här på bloggen.
Från och med måndag så är temat ROSA.
Och om ni vill får ni gärna maila mig bilder på er själva iklädd rosa.
Och vill ni att jag lägger upp bilden i min blogg och länkar så skriver ni bara det.
Vill man bara visa sig för mig och ingen annan så är det också lugnt!

Georgia Jagger för Versace, fotad av Mario Testino.

Constance Jablonski för Harpers´s Bazaar Russia fotad av Joshua Jordan.

Kelly Osbourne i sin nya underbara kropp!
Snacka om att få revansch!

Luella RTW 2010

Är ni på?
Temavecka, känns det skoj?

Kram!

Dazed and Confused


Tidningen Dazed & Confused fotade Viktor och Rolfs crazy klänningar.
Jag tycker de är alldeles sagolika!


Så himla fint!


Allting blir bättre med vit kalufs


I lööööv being a platinum blonde!

Ser ni så snyggt det är med vitt hår, mörka ögonbryn och röda läppar!
Love it!


Catherine Baba


Detta är Catherina Baba. En av min stilikoner. Love her!




Jag vill se ut som henne varje dag!!!


Anne Hathaway är tjock...

Visste ni det? Att Anne Hathaway tycker att hon är tjock.
Att hon alltid är den skådisen som inte kommer i de klänningar som designerhuset skickar henne inför röda mattan galorna.
Får man inte ont i magen av detta? Hur kan vi leva i en värld där en tjej som Anne Hathaway tycker hon är tjock?

Jag tycker hon är så vacker! Och definitivt tjejen med Hollywoods charmigaste leende!


bra köp


Som jag skrev om här har jag blivit mer och mer sugen på att köpa dyrare saker som håller längre.
Snarare än billigt skit som faller isär efter tre tvättar.
Och min leopardpäls var verkligen ett sådant köp.
Okej, visserligen låg den inte tusen kronors klassen utan jag prutade ner den till 650 kr.
Men det är, för mig, dyrt för en second hand jacka som inte ens är äkta päls.
Men jag har använt denna jacka i stort sett varje dag i många långa vintermånader.

Summa sumarum: Bra köp!

och på tal om bra köp har jag köpt tre divine stycke plagg på myrorna.
Men de får ni se när de är tvättade och uppfräschade!


RSS 2.0