Disk är glädje

image301

Dagens outfit 080429

image297image298
image299
image300

Skor, tightsen och klänning kommer från Monki, skärpet är från Modström och jackan är av märket "scene by Tjallamalla". De söta röda örhängena är vintage.

Bling & Ting

På denna apsnygga hand hänger jag de smycken jag för tillfället använder mest. Det är ett korallrött stort armband, en lång kedja där en stor dödskalle i guld hänger och en liten guldkedja med en davidsstjärna på!

image292

Min klänning!

I ett tidigare inlägg idag skrev jag om långklänningar och här kommer ett smakprov på en fantastisk klänning jag hittade i en hörna på H&M förra året! Den är absolutely fab!
image288
image289
image290
image291

Gå på vatten!

Jesussandaler är fint, men ett skodon som varken smickrar benen eller ens inspiration då allt för många kommer bära dessa i vår och sommar. Men visst kan det vara fint! Själv hade jag jesussandaler för några år sedan men känner att jag i år vill vara en högklacksbeklädd dam med vippkjol. Men vill du vara supertrendig ska du självklart införskaffa ett par. Det finns billiga på Monki, ellos eller Lindex.
image287


Sköna under!

För att få inspiration på hur jag ska se ut undertill i vår låter jag mig inspireras av gamla reklamer, såsom denna.
Detta är reklam för Twilfit 1954.

image286

Svallande flärd!

Så ljuvligt det är med sommarvarma vindar som får en långklänning att lite kittlande fladdra mot benen. Jag har en långklänning med korta ärmar och inte med smala axelband som dessa. Jag får väl fota min klänning och visa någon dag!

 Klänning från ASOS
 Detta färgsprakande stycke konst kommer från Marimekkos kollektion åt H&M
 Även kändisarna hakar på den somriga trend. Här ser vi Nicole Richie i en axelbandslös långklänning.
 Fantastiskt budgetköp från H&M. (Bild tagen från http://shopaholicmamman.blogg.se)

Förklaring - Forever21

Hej fina fina läsare!

Det är många av er som har massa frågor om forever12, internetbutiken som jag nyligen beställde kläder ifrån. Nu ska jag på bästa sätt försöka förklara tillvägagångssättet. Många ororar sig för att beställa över internet men så farligt är det inte! =)

På Forever21's hemsida klickar man på de varor man vill ha. Jag som har stlk 40, L i Sverige valde även stlk L från Forever21, alltså en amerikansk L. Allt satt mycket bra och passade super. Det enda var skorna. Jag har stlk 39 och valde stlk 9, kanske att jag nästa gång väljer 8,5 då de var en aningens små. Många oroar sig för att kläderna ska vara för små men det problemet uppdtår oftast bara när man beställer italienska, franska eller spanska kläder då de storlekarna generellt är mycket mindre än europeiska. Amerikaner är ju som bekant lite rundare så då brukar storlekarna även vara lite större.

När man valt klart så kan man se hur mycket man beställt för och då titta i en tabell som visar hur mycket man får betala i frakt. Gånga dollarsumman med 6,03 (som är dollarkursen just nu) så får du ut ett nästan exakt pris. Man kan på hemsidan klicka i "gift" och kan du ha turen att slippa betala tullavgift i Sverige. Tullavgift betalar man då importerade kläder inte är beskattade och automatiskt blir skattade genom tullen. Jag hade oturen att få tullavgift på ca 400 kr plus 100 kr från svenska företagsposten.

Man kan alltid returnera kläderna tillbaka till usa igen, men då jag tycker det verkar omständigt kan man ju alltid sälja kläderna till en vän eller på tradera om det inte skulle passa.Kläderna är i sig så otroligt billiga. Jag köpte 3 klänningar och 3 par skor och betalade i snitt 270 kr per grej, det är inräknat tullavgift, postavgift, frakt och klädkostnaderna. Så det var inte så illa faktiskt!

Hoppas ni nu har fått lite mer kött på benen och vågar beställa. Annars kan ni alltid fråga igen så ska jag försöka förklara mer!

Mvh Little peaché

Sunday morning in pink

Så här mysigt kan man ha det en fashionabel söndagsmorgon.
image280

Photoshoot 080426


Lördagens outfit

image270image271


Kappa: Vintage
Sjal: Vintage
Väska: Gina Tricot
Kofta: Vintage
Klänning: Forever21
Skor: Forever21
Örhängen: Pärlor inhandlade i Kina
Hårspänne: Fjäril från Gina Tricot

Stadens människor vet varken ut eller in!

Det är fortfarande Apri men man kan redan se människor som går runt i shorts och T-shirt. Sandaler syntes igår på bussen... Det är utan tvekan så att människor riktigt längtar efter sol och värme. Detta resulterar antagligen i förkylningar på många håll i Sverige. Själv köpte jag en mössa igår, visserligen tänker jag använda den som hatt i sommar men jag känner att jag inte riktigt är redo för barbent och kortärmat.
// Little Peaché
 


Role away!

Så här fint kan håret blir när man haft det på papiljotter!

image267

Lördagens outfit

image265

Skjortklänning; Peter Jensen
Örhängen; Vintage
Pumps; Monki

Photoshoot 080425




© David Johansson, [email protected]

Dagens outfit Fredag

Dagens outfit blev mest badrumsmys!
image260

Klänning - Monki
Kofta - H&M
Halsband - Vintage
Och som pricket på i, lite retropapiljotter!

Chloé Sevigny

Chole Sevigny en av mina favoriter all times har designat en egen linje för Opening Ceremony butikerna och den lanseras nu i vår. Hon skapar fantastiska kreationer i småblommigt som känna både feminint med med massor av attityd!

image259

Fashionistas räddar världen #2

Att Body Shop viger sin verksamhet har väl inte gått förbi någon. Nu gör de ett samarbete med MTV i forskning mot HIV. I alla butiker kan man köpa detta underbara lipbutter, och jag var inte sen att införskaffa det.

Så himla fint när mode & skönhet blir meningsfullt! Mera sånt!

image257

Fashionistas räddar världen

Mode ska inte vara platt. Mode ska vara färgglatt, personligt, bekvämt och meningsfullt.
H&M vet detta och tar till vara på detta och har, tillsammans med UNICEF, tagit fram än speciell sjal. Den kommer kosta 79,50 kr och 25% av intäkterna går till världens utsatta barn.

Sjalen kommer att säljas i alla H&M butiker från och med 10 april.

UNICEF arbetar på uppdrag av FN för att förverkliga barns rättigheter. De jobbar över hela världen med att bilda opinion, påverka politiker, samla in pengar och skaffa fram materiella resurser för att kunna förändra barns liv. UNICEF finns representerat i över 190 länder. I 156 av länderna driver de utvecklingsprojekt för utsatta barn. Vill du veta mer? Info på: www.unicef.se

image256


Ivana Helsinki

Denna finska designer gör kläder som är en fröjd för ögat. Kläderna handsys i Helsingfors och är bara underbara att titta på. I vårens kollektion syns bland annat ett diamantmönster i blå eller röd/korall toner. Jag förälskade mig i "joker" klänningen ( den med stor krage nr tre f vänster) och tankarna gick genast till hur jag ska kunna spara ihop till otroligt fina sommarklänning...
Hela kollektionen på www.ivanahelsinki.com

image252  image253image254image255


Dagens outfit

image250

image251

Skinnjacka: H&M
Scarf: Vintage
Klänning: H&M
Knästrumpor: H&M
Skor: Forever21
Glasögonen: Vintage
Örhängen: Vintage - blodröda kulor

Trendspotting på bussen

Tre trender satt bredvid varandra, och mig, på bussen och här kommer en liten sneakpeak!

Fint och blommönstrat!

Retrobrillorna är fortfarande Chica!

Fantastisk blus med stor och supersöt rosett!

What love...what pretty pretty love!

Jag måste bara tipsa en gång till. För några dagar sen tipsade jag om en face mist från Bodyshop som jag hade köpt. Sicken tur sen att jag köpte den för hujedamej vad bra den är. Jag har redan provsprutat på fem personer på jobb, och alla har köpt varsin! Den återfuktar huden vilket ju är super när man inte kan smörja in sin hy när det är smink på. Den fixerar även sminket så den är super att spruta på innan man går ut på galej.

Vitamin E - FACE MIST Bodyshop. What love...what pretty pretty love!

image246

Tips

Det är många som undrar vart jag köpt tvålarna på bilden. De är köpta från webbshoppen www.bjorkandberries.com men kan även beställas i utvalda Åhlénsbutiker.

Och det blev hundra!

På mindre än två veckor har Little Peaché fått 100 kommentarer! Det gör oss himla glada, stolta och lite gråtiga i ögat. De flesta kommentarer har varit snälla men några argsinta. Men sånt får man ta med en klackspark. Smaken är ju som baken. Jag är verkligen strålande glad nu! Tusen tack till just dig! TACK!
image244

Vackra tvålar

Idag kom mina fina tvålar som jag beställde förra veckan.

image243

Wohoo Forever21 - Buhuu svenska tullen

Okej alla läsare. Idag kom mina fantastiska klänningar och utsökta skor äntligen fram. Eftersom jag berättade att man slipper svenska tullen om man klickar i "gift" måste jag snopet erkänna att jag fick tullavgift på 500 kr. Men med det fantastiska innehållet i paketet gjorde det faktiskt ingenting. Jag har tidigare visat plaggen. Men nu ska jag visa dem på! =)

image236



image238



image240


Dagens outfit

image233





Jeans: högmidja - Monki
Skor: Röda mockastövlar från Håkansson
Kimonojacka: Vintage
Turban: Sjal från Glitter
Linne: Vintage

Tips - David LaChapelle

Att David LaChapelle ställer ut i Stockholm kan väl inte ha undgått någon. Utställningen har till och med blivit så uppmärksammad och populär att Fotografiska museet nu utökat sina öppettider till 22.00 på tisdagar och onsdagar.

Nu lanserar museet möjligheten att köpa hem bildkollektioner av framgående fotografer - och först ut är David LaChapelle.

Fem kollektioner på tre bilder vardera (40x50 cm) kommer att släppas för privatpersoner att köpa hem. Upplagorna är begränsade till 250 numrerade exemplar och kommer att kosta 2 450 kr per set.

Kollektionerna finns att köpa på fotografiska museet och från den första maj även på http://www.fotografiskamuseet.se/.

David Lachapelle-utställningen:
Var: Factory i Nacka Strand, Cylindervägen 3, Stockholm.
När: mellan den 12:e april och 11:e maj.
Öppettider: måndag, torsdag och fredag 11-18, tisdag och onsdag 11-22, lördag och söndag 10-18. www.davidlachapelle.se



Trött på Olsens!

Jag har aldrig fattat hypen kring dessa spinkiga, bleka, ätstörda och knarkande systrar. Hur kan man tycka att de är coola, snygga och framför allt stilikoner?

image224

Vill du bli en guldklimp?

För er som gillar smink från Chanel och guld kommer här ett hett tips. Jag älskar Chanelsmink och ÄLSKAR guld. Voila! Fast å andra sidan är denna stilen superlätt att fixa med billigare sminkprodukter i guld.
image223

Kuriosa - ELLE

I torsdags kom det första numret av ELLE Finland ut - i finska färger såklart! Tjeckiska supermodellen Karolina Kurkova pryder omslaget.

image221

Fyra fantastiska saker att vila ögonen på

image217
Balenciaga vår 2008 gör en fantastik kollektion, som alltid.

image218
Sonia Rykiel vår 2008, som är en av favoriterna hos mig, gör att man desperat hade velat kunnat konsten att sticka.

image219
Sonia Rykiel 2008, En klänning som man med gått samvete kan gå och köpa, eftersom man då aldrig mer kan säga- Åh jag som inte har något att ta på mig - fullkomligt outstanding Rykiel!

image220
Sonia Rykeil 2008, Baddräkt

Tips! Vill ni ha en liknande modell finns det fina på www.ellos.se tro det eller ej.



Åh... just det!

Har glömt berätta att min bok fashionista nu har kommit och jag ska läsa den som god natt saga. Uppdaterar senare hur den va.

image215

Idags outfit #2

För att fira lite idag byte jag till en charmant kjol och tog på ett fabulöst förkläde och bakade lite.
image212

image213

image214

Kjol: Vintage och fantastiskt plisserad
Top: Viktor & Rolf med utsökta transparenta hjärtan
förkläde: Vintage

Idags outfit

image209

Kofta: Modström
Skor: Din Sko
Kjol: Gina Tricot
Kofta: H&M

Örhängena har Little Peaché gjort och halsbandet är vintage. Här kommer bilder. Se den lilla berlocken i örhänget som säger "made with love"

Gårdagens outfit

image208

Den flickiga kombo består av vintage kjol, vintage skor, tischa MQ, kofta H&M , skärp från Modström och sist men inte minst sjal från Hermés. Man kan även skymta ett halsband där hänger är en stor dödskalle i guld.

Tips från Forever21

Internetbutiken Forever21 har fantastiska kläder och jag väntar fortfarande ivrigt på min leverans. Menj ag tänkte tipsa er läsare om nya plagg de fått in som är alldeles fantastiska.




Från höger:
1) Linne 120 kr
2) Skjorta/blus 120 kr
3) Skjorta/blus 137 kr
4) Jacka 198 kr
5) Jacka 198 kr
6) klänning 119 kr
7) klänning 198 kr
8) skor 137
9) skor 101 kr

Så billigt så man får svettningar!

OBS! Glöm ej att klicka i "gift" om ni handlar därifrån får tydligen ska man då slippa tullen i sverige. Jag har själv klickat i det och får återkomma med hur det gick när paketet väl anlänt.

Till den argsinta/fantastiska Sarah - TACK!

En läsare kommenterade följande på inlägg "Söndagens outfit":

" är det det här ni kallar för en charmant modeblogg?? jag är ledsen, men om man ska ha en modeblogg måste man sticka ut ur mängden, gå emot strömmen och kör något eget, det är mitt bästa tips för att lyckas i bloggvärlden.. mvh sarah"

Sen skrev hon följande på inlägg "Photoshoot 080412"

" Det här gillar jag!! grym bild!! mer sånt här!!!!"

Vi vill tacka dig! Du ger konstruktiv kritik och det får oss att växa. Du gör inte arga påhopp utan kommer istället med en annan infallsvinkel. Hädan efter ska vi fokusera på att ta roligare, glittrigare och flärdigare bilder. Så att det blir roligt för er att läsa!

Så Sarah! Tack för att du sa vad du tyckte, vi har redan hundra nya idéer på vad vi ska göra framöver!

Mvh Little Peaché

Film med en fantastisk personlighet

image198

Kom nyss hem efter att ha sett en fantastik dokumentärfilm som heter the Beales of grey gardens (1973) som handlar om Edie och hennes dotter, också döpt till Edie, som lever ensamma i ett gigantiskt mycket förfallet hus i the Hamptons utanför New york. Edie har tidigare försökt få en karriär som dansare i New york, men åkte hem till Hamptons för att leva och bo med sin mamma. Old Edie och little Edie är besläktade med Jackie O. Little Edie uppmärksammas för sitt kreativa sinne i sina utklädnader och sitt märkliga liv tillsammans med sin mor i det förfallna huset som fullt med katter och tvättbjörnar. Jag skriver utklädnader, eftersom detta är vad hennes mamma benämner det som och eftersom little Edie, som är runt 50 år, använder allt hon har för att skapa olika kreationer. Tröjor och kjolar blir huvudbonader, dukar blir kjolar och klänningar. Denna otroliga personlighet Edie är nog lätt mentalt sjuk, men ser det mesta som fantastiskt. Young Edie dog 2002 och har inspirerat bl.a Galliano och Marc jacobs i sitt modeskapande. Dokumentärfilmen har blivit närmst kultförklarad inom modevärlden och jag förstår varför när jag ser denna väldigt starka uttrycksfulla kvinna bära upp sina kreationer med sådan stolthet. Högst beundransvärt. Människor längtar efter att se mer "riktiga" människor, starka personligheter som inte är rädda för att uttrycka sig. Dokumentären och Edie och Edie Beales historia ska nu filmatiseras med Drew Barrimore i huvudrollen. Se den och inspireras, om nu Drew Barrimore kan leva upp till originalet- vilket är en väldigt tuff utmaning.


Söndagens outfitt

image196
Skinnjacka; Carlings
Sjal; Second hand
Jeansskjorta; Acne jeans
Svart långt linne; Gina tricot  
Tights; H&M
Väska; Second hand
Skinnstövlar; Beyond retro

image197
Skinnjacka; H&M
Sjal: Hermés
Kofta; H&M
Väska, Second hand
Knästrumpor; H&M
Ballerina; Din sko

Manolo Blahnik

Det spanska underverket Manolo Blahnik föddes 1942 och räknas idag som en av världens mest prominenta designers när det kommer till kvinnoskor.

Han föddes av en spansk mor och bodde tillsammans med sin Tjeckiska far på en bananplantage. Han studerade literatur på universitet och begav sig sen till Paris där han studerade konst.

1970 öppnade han sin första butik, det var i London.

hans skor säljs över hela världen till priser mellan hundra till tusentals dollar. Mestadels gör han stilettklackar och det är var fashionistas dröm att få äga ett par.
Ingen kan ha missat Manolos namn om man tittar på sex in the city. hans namn nämndes så ofta så han nämns ofta som seriens femte medlem.

Han har vunnit det ärade priset "he Commander of the British Empire in the Queen´s 2007 Birthday Honours List, för sin tjänster till den brittiska modeindustrin.

Tips på smink

Detta är fantastiska produkter jag använder till en basic vardagssminkning.



Mineralfoundation: Loréal
Foundation: Dior
Puder: MAC


Eyeliner: Lancome
Kajal: Mac
Concealer: Yves Saint Laurent


Lite bra penslar i mink hår
rouge: smashbox
läppstift: lancome
läppglans: clarins


Mascara: loreal
ögonbrynsfärg: Calvin Klein



Tips på underbara krämer

Vänster: ögoncreme Dior
mitten: ansiktskräm lancóme
höger: handkräm Clarins

Alla dessa krämer doftar ljuvigt, finns i charmerande förpackningar och är alldeles fantastiska



Nailpolish in action

Här kan ni se hur det korallröda nagellacket blev på. Fierce as hell!


Åhléns läser Little Peaché

Kan det vara så att Åhléns läser denna blogg?
Idag spottades märket, Björk & Berries, som vi tipsade om i veckan.


Om du är som jag, så är du strålande precis som du är

Innan jag visar vad jag har på mig ska jag bara berätta vad som hände mig idag. Jag må ha en lite annorlunda stil, mycket vintage och gärna från 80-talet. Idag hade jag på mig kläder som jag var mycket nöjd med men tyvärr räckte inte det för omvärlden. När jag gick på stan så pekade några och skrattade. Det rör mig inte i ryggen att folk pekar och anser att jag har fula kläder, vad som däremot gör mig förbannad är detta klimatet vi lever i.

Det skrivs dagligen om mode. Men är det verkligen någon mening med att slaviskt följa alla tredner, som oftast inte håller längre än max en säsong? Är det inte roligare att bli inspirerad av de olika trender som kommer och mixa in dem i sin stil, på ett sätt som passar en själv bäst?

Ni kan peka på mig, ni kan skratta åt mig, ni kan håna mig för jag har kommit till en punkt där jag är nöjd med den jag är. Men skam den som ger sig på yngre personer, eller personer som ännu inte blivit säkra på att de duger som de är. För om man inte kan älska sig idag, hur fan ska man kunna älska sig själv imorrn om alla pekar och skrattar,

Om du är som jag, så är du strålande precis som du är, precis som jag är lika fin som du är!!!

Här kommer den förlöjligade outfiten! =)

image180

Och här kommer en bild på den nya, absolut fabolous, läppstiftet från Make-Up store
image181

En fashionista kan också bära mjukis

Idag lös solen som på en sommardag och jag hade städdag, iförd sunk linne och sunkiga shorts. Men  det gör inget för det var så fantastiskt att sitta där i solen, med lite kaffe, i mjuka kläder och puta med magen.

Att våga vara sig själv är det som är trendigt för mig!

image179

Smått och gott som införskaffades i fredags


Mineral foundation: Lóreal
Återfuktande ansiktsspray: Body Shop
Läppstift: Make Up Store nyans: senorita
Lip Butter: Body Shop. Till förmån av HIV-forskning


Kofta: H&M


KOfta: H&M


Armband i korallröd: H&M
nagellack i korallröd: Mavala

Att rekommendera

image173
Mineralsmink poppar upp lite här och var. LOréal har kommit ut med mineralfoundation, likaså Make up store, men märket som specialiserar sig på mineralsmik och gör detta med bravur är id makeup.
Deras mineralfoundation, som liksom övriga sortimentet är gjort på 100 procent naturliga ämnen och har blivit utsedd till den bästa på marknaden. Deras ögonskuggor finns i många fina nyanser, med skimmer och utan. Läppstiften är återfuktande och känns sköna på läpparna och deras rouge ger en fin nyans på kinden som piggar upp.
Id make up gör smink som håller länge och sitter som det ska. Nu har även en serie inför sommaren lanserats som innehåller solpuder och fräscha, naturliga toner för ögon och mun.
image174

Billigt är bättre!

Jag har de senaste månaderna varit på jakt efter nya glasögon. Detta är dock inte det lättaste, jag vill ha ganska stora bågar, men lite lustiga. Jag har var inne på synsam och lånade hem tre par, varav ett par är fantastiska så nu har jag bestämt mig för att köpa! Det blev ett par Yves saint laurent model 2194 havanna. Snyggt med diskret logga.


image171
Det är dock snordyrt på Synsam där jag var och tittade, så ett tips för alla er med brillor är att köpa era bågar på nätet. Jag kommer spara ca 1700kr på mina, då man får glasen på köpet. Solglasögon är också mycket billigare att beställa på internet än att köpa i fysisk butik. Nedan finns bra hemsidor för inköp av snygga glasögon och solbrillor. 
www.smartbuyglasses.co.uk/
www.giarre.com
www.alldesignereyewear.com

 
Snyggaste solbrillorna; Tom Ford model FT0058

Dagens oufit

Detta är från igårkväll när vi i Little Peaché körde barhäng
image169

Body: Monki
Kjol: Vintage
Skor: Monki
Örhängen: Vintage
Sjal: Vintage

image170

Kofta: H&M
Topp: H&M
Kjol: Vintage
Skor: Monki

Gårdagens outfit

Så här såg jag ut på jobb igår.
image167

Tröja: H&M
Kjol: Vintage
Väska: Gina Tricot
Skärp: Modström

Och så här var jag sminkad, med vårens it-färg. LILA!!!

Glasögonorm

Jag har även inte bara en samling solglasögon utan en samling glasögon.

Morsans gamla


vintage mörkt tonade


H&M


Vintage Lacoste


Kontorsråtta glasögon från Gucci


Vintage "Ulla-Bella sekreterare" glasögon

Torsdagens inköp

I vår ska allt vara i knalliga sprakande färger. Det passar mig ypperligt då jag älskar färg. Och får ynka 149 kr hittade jag den solstrålen på Gina Tricot.

image160

Sommar & Sol

Solen strömmar in genom mitt sovrumsfönster och är så stark att jag nästan vill sova med solglasögon på. Då kom jag på att jag kan visa delar ur min solglasögon samling.
De delas upp i de tre kategorier som är trendiga i vår.

PLASTIC FANTASTIC:
image157

Alla fem är plastbågar från H&M som jag samlat på mig under årets lopp. Längst till höger ser du mina "A Tribute to Marimekko by H&M" glasögon.

PILOTISAR:
image158

Vänster: Zara
mitten: vintage
höger: vintage

RETRO:
image159

höst upp: vintage Ray Ban
mitten: vintage från loppis i London
längst ner: vintage

Bloggtoppen.se

Little Peaché grundades för mindre än en vecka sedan och på bloggtoppen är vi rankade 2730 av 15828. Inte allt för pjåkigt! Vi har efter mindre än en vecka redan över 173 unika läsare om dagen och vi har bara er att tacka! Det känns så himla kul det här! Många tack!! /Little Peaché

Beställt från Forever21

Nu har jag precis beställt hem 3 klänningar och 3 skor som tillsammans med frakt blev ynka 1144 kr!
Hem till mig kommer det efter 5-12 arbetsdagar och jag längtar så himla mycket!


Bloggtoppen.se

Little Peaché grundades för mindre än en vecka sedan och på bloggtoppen är vi rankade 6954 av 15828. Inte allt för pjåkigt!

Vi har efter mindre än en vecka redan över 50 unika läsare om dagen och vi har bara er att tacka!

Det känns så himla kul det här!

Många tack!!

/Little Peaché

Kom ihåg var du läste det först

Puma har numera en ny kreative designer, Hussein Chalayan, och jag spår radikala förändringar i det tysktalande modehuset.

Kom ihåg var du läste det först!

//Little Peaché

image150

Kuvertväskan

Nu kan alla se ut som de på röda mattan, för vad de alla har gemensamt i vår är kuvertväskan.


Betsey Johnson - varje flickas dröm

Betsey Johnson har gått till historien med sina Barbie inspirerade klänningar, skor och accessoarer.


B.J blev en del av fashion underground när hon lärde känna Andy Warhol och senare gifte sig med John Cale från bandet Velvet Underground, de skilde sig ett år senare.

Hon öppnade en butik 1969 och i samband med det desginade hon kläder till Edie Sedgwicks karaktär i filmen "Ciao! Manhattan"

På 70-talet tog hon över märekt "Alley Cat" som var mycket populärt bland rock n' roll musikerna. Hon vann "the Coty Award" och startade sitt eget märke och har nu över 45 butiker runt om i världen.

2002 blev hon en del av the Fashion Walk of Fame och 2004 började hon även designa väskor, accessoarer, hattar mm.

Bland de kändisar hon deignat åt finns Courtney Love, Minnie Driver, Lil´Kim, Salma Hayek och Cyndi Lauper.


Graffiti på fötterna

Jag vill tipsa om Mathieu Massiaen for Ndeur som målar pumps med fantastisk graffitikonst! http://www.ndeur.com/

image137

Björk & Berries

I jakt på att hitta fantastiskt söta tvålar att lägga i min garderob och olika lådor, hittade jag den här hemsidan.

http://www.bjorkandberries.com/

De har mängder av underbara produkter i jättebra priser, i olika lukter. Som dessa:

Bodylotion - hjortron & jasmin 195 kr


Schampoo & Balsam - björk & äpple 110 kr


Shower - patchouli 110 kr


Body splash - lingon & ros 95 kr


Tvål - smultron 90 kr ( jag har precis köpt 2 stycken, så himla mysiga tvålar)


Doftljus - patchouli 225 kr

Boktips

Damernas Världs modechef Martina Bonnier har precis släppt sin bok "Fashionista" och jag har precis beställt den.

Den går att läsa om och beställa här!
http://www.adlibris.se/product.aspx?isbn=9146217886

Åh jag kan knappt vänta tills den här hemma hos mig!!!


Vivienne Westwood

Här kommer ett litet reportage ala Little Peaché om Vivienne Westwood som är en fantastisk och banbrytande designer.

V.W föddes 1941 i England och är mest känd för att vara den designer som göra den moderna punken och new wave modet mainstream och tillgänglig för alla.

V.W blev känd när hon gifte sig med sin andra make, Malcolm McLaren, känd för sitt management av punkbandet Sex Pistols. När Malcolm bestämde sig för att öppna en butik började V.W sälja sina skandalösa verk. Denna butik finns fortfarande kvar i V.W ägor och heter nu "World´s end" och ligger på 430 King's Road i London.

Världen fick upp ögonen för V.W när Sex Pistols bar hennes kreationer på sitt första gig. Hennes kreationer innehöll bl a BDSM mode, säkerhetsnålar, rakblad, cykellås, kedjor och nitbälten. Detaljer man fortfarande ser idag på moderna punkare.

Tillsammans revolutionerade V.W och McLaren mode och deras inverkan är än idag högst påtaglig.
Efter punken har V.W låtit sig inspireras av 1700- & 1800-talet, med mycket guld, äventyr, skatter och upptäcksresor såväl som etniskt peruanskt, feminina linjer, sammet och stickteknik.

Under 2004-2005 ställde V.W ut sina kreationer på museum i London och på national galleriet i Australien. Uställningen består av ca. 145 hela outfits och är uppställdai  kronologisk ordning från 70-talet till idag.

2006 vann hon en DBE för "New Year's Honour List - for services to fashion" och hon har även vunnit British Designer of the Year 3 gånger.

Tack vare V.W fick världen upp ögonen för designer Patrick Cox som designade de extremt höga skorna som Naomi Cambell bar när hon ramlade på catwalken inför hela världens modeögon.
http://www.youtube.com/watch?v=jHFSzgh1YQ0

Men Vivienne Westwood är inte bara en inspiration tack vare sin design utan även för sitt politiska engagemang.

För övrigt är hon också känd för att alltid gå troslös!? Nu vet vi var Britney Spears får sin inspiration från.

Little Peaché - FABOLOUS!

Little Peaché hakade tidigt på blomtrenden. Här med en av de mest fantastiska plagg någonsin. Jacka från Minimarket!



image125

Move no. 1




Tips från min garderob

Sätt på dig ett par luftiga haremsbyxor och skyhöga klackar och du är redo att ta dig an våren och kanske till och med sommaren!
image116

Låna din killes/väns/pappas/brollas kavaj, rulla upp ärmarna och bär den över din sockersötaste klänning. Jag älskar känslan jag får när jag blandar typiskt kvinnligt och manligt. Jag känner mig som en supersexig kvinna, med fantastiska former men samtidigt med massa power och skinn på näsan. Bara klänningen hade gjort mig till en flicka, nu känner jag mig wawawoom!
image118

image119

Denna trenden kommer först till sommaren, men varför inte smygstarta!?
Återigen sockersöt med manliga attribut. Här med en vippkjol med tyl tillsammans med glansiga myggjagare.
image120

Photoshoot 080414






Het Flamenco

Jag har skrivit om Ralph Lauren´s vårkollektion i ett tidigare inlägg men jag måste än en gång påpeka hans senaste verk som i mitt tycke är en av de bästa. Het Flamenco, kyliga hollywood stjärnor och syndiga romanser är ord som kommer till en.

Titta och njut!


Syndigt vårmode

Jag har, som många andra, alltid haft en fascinering av flygvärdinnor. No matter hur lång flygtiden är, hur jobbiga passagerarna är och hur turbulent resan är, är dessa töser alltid flawless.
De är glada, ny-makade och har totalt perfekt oavskaft nagellack.
Tiden är nu här när vi alla kan se ut så här, för i vår inspireras designers av flygmodet.

Jag hittar inspiration hos deignerteamet hos Eley Kishimoto




Hairdo ala 90's

I vår ska håret vara punkigt men samtidigt classy. Tänk en bitchig buisness woman på nittiotalet.
Håret ska visserligen också vara långt, böljande och naturligt men det går inte på mig då jag klippte av det långa härom veckan.




Smycka dig med accessoarer

♥ När det är vår och sommar känns det extra kul att hänga på sig lite roliga detaljer. Smycken och andra accessoarer kan göra den enklaste outfitt rolig och personlig.
Våga ha stora solglasögon, roliga örhängen, skärp och annat kul - gärna i färg.
Den personliga favoriten för mig är ett jättestort örhänge utformat som ett  löv i guld. Passar till nästan alla lägen och hela min garderob. 
image103T
Tjallamalla 149 sek


Nytt samarbete för H&M

Världen har fått köpa designkläder till billigare peng ett antal gånger nu. De flesta av samarbetena har varit lyckade. Tycker dock att Madonna inte gjorde någon vidare kolletion och Lagerfeld, trots utsålt, kändes äldre och något tråkig. Succéer med  Stella Mccartney, Viktor & Rolf, Cavalli och senast nu, Marimekko gör att H&M samarbetar med ännu ett designhus.


Comme des Garçons med japanska chefsdesignern Rei Kawakubo står på tur. Spännande. Vi ser fram emot asymetri och mönster. Kläder både till herr, dam och barn kommer synas i butik i november.  
Efterson modehuset även ligger bakom dofter som Odeur 53 och Sherbet som är några av världen mest sålda, väntas även en unisexparfym kunna köpas i butik.
image101
Comme des Garçons ready to wear fall -08


 
                                                                                                                                                   


Stay tuned!

Stay tuned för modeexplosion i bloggen i eftermiddag! Massvis med tips, ideér, bilder och fine fine fashion!!!

Tack av hela våra hjärtan!

I bara några ynkliga, men ack så fashionabla dagar har denna blogg funnits och redan har vi fått så många fina kommentarer!

Tusen tack till alla ni fina som gör oss så glada!

/Little Peaché

Volym

I år sätter desinduon Dolce & Gabbana likhetstecken mellan vår och volym.
Fina färger och underbara kreationer syntes på catwalken.
image95image96image97


Drömmar i natten

Nu är det läggdags och när jag lutar huvudet mot kudden, med en hög mode & inredningstidningar bredvid mig vet jag att jag endast kommer att drömma söta drömmar.

image91
image92
image93
image94

Måndags ego!

Lite posing i ett försök att visa min nya gula ögonskugga!

Plus att det är jävligt gött att va snygg på måndagar.




    

Solsöndagens outfit

image84

image85

SOLGLASÖGON: Marimekko
JACKA: Vintage jeansjacka
KLÄNNING: vintage omlottklänning
KNÄSTRUMPOR: H&M
STÖVLETTER: H&M
HALSBAND: H&M
LINNE: vintage
SJAL: Marimekko

Svenskt mode, så bra det kan bli

Det svenska klädskapandet har aldrig varit bättre. Nya märken syns titt som tätt och svenskarna väljer patriotiskt.

Svenska Dagmar, Minimarket och Acne visar strålande skräddartalanger. Acne är särskillt bra på herrsidan i denna vårkollektion. Uppmärksamma märket Sneaky Steve för att få riktigt schyssta sneakers, och håll utkik efter nya märket ROSSLING. 



SNEAKY STEVE
Sneaky Steve som gör kul gympadojor till mycket bra priser.
www.sneakysteve.se
 


VASS NYKOMLING


Sara Rossling, med märket Rossling från Malmö, Kollektionen är gjord i så stor utsträckning som möjligt i ekologiska material. Finns ute i butik i hemstaden och i Stockholm. Designern kan kontaktas via sin hemsida för beställningar. Favoriterna är tunikan "Lilly " och byxan "Beatrice". 
image83
 www.rossling.se


10 blickar över en catwalk

LANVIN
Med tunga draperingar med bombastiska accessoarer och detaljer visar Lanvin att de bemästrar både kvinnligt och galet i en drömlik röra.

.

BALENCIAGA
Har i år använt sig av alldeles fantastiska blommönster.
Balenciaga har även fokuserat på matchande över/underdel för våren.

Metallic är också något man kommer fortsätta att se, men då som heldräkt och inte en accessoar.



DOLCE & GABBANA
Har till våren skapat fantastiska drömklänningar med tunn orkanza och tung brokad men för att ta bort det flickiga har de handmålat siden tyger med brutala penseldrag och splashteknik.


DRIES VAN NOTEN
Har till denna kollektion skapat över 40 olika blommönster som blandats i en salig underbar galen röra!


JIL SANDER
Minimalistiska kläder behöver inte vara tråkigt. Det såg man Jil Sanders vårvisning.
Chiffong i lager på lager, i knalliga färger har skapat "vill ha" begär i mig!


MARC JACOBS
Mångas favorit Marc Jacobs, har i min smak, gjort en mycket svårburen kollektion. Han har tagit tillvara på surrealismens återkomst och klädde sin afroliknande modeller i underkläder utanpå kläderna, partyhattar, biblioteksglasögon och blonderade luggar.


NINA RICCI
Modehusets nya chefsdesigner, Olivier Theyskens, har skapat en vårkollektion som är kvinnlig men med mörka undertoner. Hans förkärlek för det gotiska lyser igenom.


PRADA
Hippieromantik och sagovärld blandas fast fortfarande på Miuccis personliga sätt.


RALPH LAUREN
I år firar RL 40 år som designer och det firades med pompa och ståt. Han vårkollektion var som tagen ur en fabulös hollywood film och hästkapplöpning. Säsongens största hattar hittar man också i denna kollektion.


STELLA McCARTNEY
Erbjuder säsongens mest lättburna kollektion. Blom- och paisleymönstrade klänningar blandas med mjukisdräkter och volangklänningar.


Dagens citat!


"Never fit a dress to the body but train the body to fit the dress"
- Elsa Schiaparelli -


Klä dig i surrealism.

 

Redan i höstas kunde man se galna och experimentella kläder i Elsa Schiaparellis anda. Det var underkläder utanpå kläderna, handskar som kramade höfter och enorma detaljer på kläderna.




Denna klänning syftade egentligen på kvinnors genitalier, något som köparen av klänningen aldrig förstod.


Varför vill vi klä oss i denna galenskap? Det sägs att en epok är en direkt protest mot epoken innan. Surrealism har även sagt användas som en metafor för en galen hemsk värld man helst vill hoppa av. Vi lever ju sannerligen i en hård värld med krig, elände och miljöförstöring.

Hur skapar man surrealism i sin garderob?
Tänk glitter, färgsprakande färger och galenskap.
Titta på Salvador Dali och Picasso och släpp lös din fantasi. För om det är någon tid det är rätt att klä sig hur galet man vill när man vill, så är det just nu.



Patchwork väska

Jag gillar mode som man kan göra själv.
En het trend i vår är patchwork väskor. De är jättelätta att göra själv. Bara sy ihop olika tyger som man tycker om och lägga till de accessoarer man själv gillar. Jag hade nog satt på massvis med glittriga broscher.
.

Louis Vuitton


Pucci


Någons hemmagjorda

Gudrun & Gudrun

Dagens Desginertips!

Dagens tips handlar om märket Gudrun & Gudrun som är två kvinnor som med sin fantastiska inställning till livet, naturen och kraft skapar stickade kläder som har skapat stort intresse runt om i världen.
Mer plats och kraftkvinnor som dessa! Tummen upp!

Guðrun & Guðrun ägs av två kvinnor från Färöarna och kläderna speglar ställets isolering. "Det är bra att komma till Europa för inspiration, men det är av största vikt att komma tillbaka hem till tystnad och att inte bli störd av det hektiska modelivet", säger designern.

Deras filosofi spänner över många områden.
Organisk
Deras mest sålda kollektion är klassiska sweaters gjorda av 100% obehandlad och ofärgad ull från Färöarna.

Hållbarhet
Färöiskt ull och lammskinn som G&G använder är rester och inga djur används enbart för klädesproduktion utan resten av djuret används inom andra områden.
De använder även fiskläder från fiskar som ska ätas och de använder resterna av fisken.

Exotiskt
Färöarna är en ofta bortglömd plats och designerna utnyttjar detta till att göra sin design myckt exotisk.

Ansvar
Den handgjorda kollektionen görs av kvinnor från Färöarna och Jordanien och designera vet alla sömmerskornas namn och deras ambition är att alla alltid ska vara stolta och känna glädje när de ser varandra i ögonen.

http://www.gudrungudrun.com/


VILL HA...


Denna väska från Jimmy Choo (Saba large tote) skulle varit fantastik att ha hängande lite nonchalant över axeln i vår.
image66

Färgglada ben!


image60
Vill man vara riktigt trendig ska man redan i vår ta på sig färggladaste leggings eller strumpbyxor,
för att riktigt framhäva sina spiror.
Rött är färgen som syns hos Jasmin di Milo och Viktor & Rolf i höstens kollektion.

Gult är inte fult

Vårens färg är en av LIttle Peachés absoluta favoritfärger. GULT! Det fullkomlingen rinner över av gult överallt!

Roksanda IIincics


Citrondröm från Luella


Drömsko från Blumarine


Fantastisk väska från Babyphat

Stora armband

I vår ska alla ha stora armband.

Det här gav Little Peaché till Little Peaché. Armbandet kommer från Barcelona.


Budget kan hittas på Lindex.


Fashion från Emilio Pucci


Fashion från Christian Lacriox

Martin Vallin

Martin Vallin är en kille att hålla ögonen öppna på.
Efter att i fyra och ett halvt år studerat praktisk filosofi och fotojournalistik i Sverige, flyttade Martin till Paris. Där träffade han en flicka, blev kär och började jobba som fashionfotograf. Nu bor han i Sverige har än så länge märken som NK-stil, Modette, Odd at Large och Bon på sitt CV.
Det dröjer nog inte allt för länge innan vi får se hans magnifika arbete i Vouge och Elle.

Titta på hans arbete på www.martinvallin.com









Kuriosa

Vad varje fashionista bör veta är att i en ordentlig klockreklam ska visarna stå på tiö över tio. Då får klockan en glad mun och alla vill köpa.

För övrigt vill jag ha denna klockan även om den hade visat en ledsen mun.

Breitling Navitimer 50th Anniversary
image47

Dagens inköp

Idag var jag och my man i Köpenhamn och shoppade.

Fantastisk bodylotion från clinique


På Zara blev det följande:

pilotbrillor i olika nyanser av brunt


TRENDTIPS: Vit kuvertväska med söt rosett på


TRENDTIPS: Ögonskugga i knallgul


A Tribute to Marimekko by H&M

Ett fantastiskt samarbete.


Mina inköp blev följande, allt i en ton av beige, grönt och orange. Knalliga färger för våren och sommaren.
Stora glasögon med tjocka bågar.


En megastor sjal


och en fantastisk kjol med hög midja

Photoshoot 080412

image37
© David Johansson, [email protected]

Outfit of the Day!

image35image36

SOLGLASÖGON: A Tribute to Marimekko by H&M
KLÄNNING: Cheep Monday
TRÖJA: ING
TIGHTS: Cheep Monday
SKOR: Åhléns
SKINNHANDSKAR: H&M
HALSBAND: Farfars gamla klocka
SKÄRP: Gammelmormors

Huvudbonad

Little Peaché i slokhatt, HM, vinter-07
image31

Fynda budget hatt på myrorna


Fashion hos Sonia Rykiel


och hos Marc Jacobs

Clumpsy motherfuckers

I vår ska alla ha klumpiga skor.

Roberto Cavalli


Allesandro Dell´Acqua


Etro


Chanel


Giambattista Valli

Noir

image25

Färgexplosion

I vår ska det vara färg som sprakar. Helst gult.

Little Peaché vintern-07
image20

Burberry prorsum spring-08



Just Cavalli spring-08


Jil Sander spring-08

Supafly

Nöjesguiden, Disco Noir, Vinter-07

image17

image18

image19

Alla har rosett

I vår ska det vara rosetter för hela slanten.

 vintern 2007

image14

Skor från "Fifth Avenue Shoe Repair"


Jätterosett på modevisning från Sportmax

Bildserie


Här är vi

image9

Nörden i klassen.

Under många blöta discokvällar har det konstaterats att en mindre fager man kan bli en mycket fager man. Dock hänger det inte på antalet drinkar utan på hans glajjor.
Min mamma sa alltid "man ska vara snäll mot nörden i sin klass för en dag blir den ens chef". Nu är det nördarnas revansch. I höst pryds varenda snorunge med stora bågar med fönsterglas inuti.

Dessa införskaffades på HM våren 2007
image2

Dessa har vår vän  lånat och de är vintage Lacoste

Budget:
Kolla blocket
image3

Fashion:
Prada
image4

Fashion spring 2008!

Damer och Herrar!

Här har ni oss. Little Peaché!

image1

RSS 2.0