Hektiskt tisdag

Denna förmiddag har flugit fram och fort lär väl vara dagens mantra. För mycket ska hinnas med, men mycket har även hunnits med. Det har ringts tusen viktiga samtal. Alltså merjobbet efter inbrott!! Det tycks aldrig sluta med viktiga papper, samtal, möten, foton och så vidare. En powerwalk har jag även hunnit med. Det är så roligt i vårt nya område. Massa nya gator, cafeer och butiker att lära känna. Så jag promenerade glatt gata upp och gata ned idag. Sen blev det rester från gårdagens middag. Stekt kyckling med en alldeles underbar quinoa sallad med oliver, lök, vitlök och parmesan.
Dagens fortsätter med städ, posta tradera saker och inköp till dagens middag. Men sen ska jag bara slappa. Läsa en bra bok, glo på en film eller någon rolig serie. Jag mår riktigt bra när jag känner att jag aktiverat mig under dagen. När jag inte bara har låtit timmarna gå och inte riktigt fått något gjort!
Vad är dina tisdagsplaner?

Romantiska komedier!

Ja, jag erkänner. Jag fullkomligt ÄLSKAR romantiska komedier. Här har ni trailern för Sarah Jessica Parkers nya romcom. Nu är det bara nedräkning som gäller!

vecka 1

Bildkälla: This is glamorous
Jag berättade för några veckor sedan att jag skulle ha en utmaning varje vecka. Detta för att nå olika mål, mål som kan vara lika varandra eller skilda. Ett set med utmaningar som ni läsare skulle kunna göra med mig. Det gick bra och jag var envis, men så kom inbrottet och som ni förstår blev prio något helt annat. På en vecka har vi hunnit ha inbrott, skaffa ny lägenhet, flytta dit, magasinera alla våra saker och flyttstäda den gamla lägenheten. Men nu sitter jag i en underbar lägenhet mitt på i Stockholm stad med bara några minuter till vattnet. Jag har en kopp kaffe framför mig och undrar om jag kanske ändå inte borde tacka tjuven för att han gav mig en spark i baken och fick mig att agera. Jag trivdes inte där vi bodde och nu sitter jag här och bara njuter. Livets tvära kast må vara jobbiga men jag tror banne mej att det inträffade är något jag ska vara glad över.
Nu är det iallafall måndag och jag kör på igen. Utmaningen jag hade för två veckor sedan gör jag om nu. Det blir en powerwalk var dag hela veckan ut. Vad blir din utmaning? Och varför väljer du att utmana dig själv?

God morgon

Vi har haft inbrott i vår lägenhet så nu stundar en smått panikartad flytt till ny lägenhet, magasinering av möbler, träffar med polisen och dess tekniker samt många samtal till försäkringsbolaget. Det känns så himla trist!
Jag saknar verkligen att blogga men som ni förstår har jag fullt upp nu.
Uppdaterar mer om detta senare.
Ha en fin dag

Eftermiddags bestyr

Idag sitter jag med näsan djupt begraven i skolböckerna och varvar det med tvätten. Men när det är klart då ska jag koka marmelad. En ny favoritsyssla. Laga mat och baka har jag länge älskat men just marmeladkokning är något relativt nytt. Idag blir det en hallonmarmelad med syltade apelsinskivor. Ganska enkelt och det är därför jag älskar det. Det är få ingredienser, det går snabbt och det eviga rörandet är så himla harmoniskt. Sen återstår det roliga vilket blir att dekorera marmeladburkarna. Det kommer bli en perfekt gå-bort-present.

Vintagebutiken

Säljer nu en massa chica jackor och kappor på Tradera.
Här hittar ni mina aktioner.
Mitt nick är Milanofrida om ni har svårt att öppna länken.Lyxigt skydd

Solskyddsfaktor 20 från Clarins.

Igår kväll (precis i röstredovisningen i eurovision) kom David hem. Med sig i resväskan hade han denna ljuvliga solskyddsfaktorn till mig. Jag smörjer mig alltid med högt skydd. 25 spf i ansiktet året runt och 30 spf på kroppen i början och sen successivt går jag nedåt. Men jag brukar använda minst faktor 15. Dels så vill jag självfallet skydda min kropp från alla farliga strålar, skona min hud mot onödiga rynkor och sen så är jag inte så mån om att bli brun. Jag är väldigt ljus av mig och trivs bra med det. Sen tycker jag att jag ser lite fräschare ut med rosiga kinder och några fräknar. Men oftast blir jag inte brunare än så!
Men med denna härliga kräm kommer det bli extra roligt att smörja sig innan solandet.
Vilken solskyddskräm och faktor använder du?

Fredagstankar

Ljuvliga ögonfransar som kom på posten idag. Så himla fin box den kom i!

En av mina favvobloggar just nu (som jag bara inte kan få nog av utan går in på många gånger var dag) är Minnas Spanbloggen. Hon kör, tillsammans med sina läsare, en 21 dagars utmaning. Jag blev inspirerad. Men då jag är så otroligt otålig brukar jag köra på en veckors utmaningar. Sitter här på kvällskvisten och funderar på vad nästa veckas utmaning ska vara. (Och poängen med utmaning är ju belöningen på slutet!) Nästa veckas blir att promenera minst 30 minuter varje dag. Inte för stort, inte för litet utan precis lagom och lite av en utmaning.
Hur brukar du motivera dig? Kör du någon utmaning just nu?
Just nu slökollar jag på så ska det låta. Mannen min är i Barcelona och fotar dess soliga gator och fina människor. Hoppas han har det riktigt bra, men hoppas han kommer hem fortare än fortast ändå! När han är hemma känns det som man kan vilja ha all egentid i världen, men när han är borta vill man bara vara en igel och vara nära nära mest hela tiden. Men så är det väl alltid? Att man alltid är tvärtom. Men det finns ingen anledning att klaga. Jag vaxar, brun utan solar, packar mina traderaförsäljningar och kollar på alla dåliga realityserier som finns.
Ha en trevlig fredag mina härliga läsare. Nu ska jag kolla lite recept då min fina vän Hanna kommer imorgon för schlagerkväll deluxe. Åh, hejja hejja Saade (och lite Irland). Det blir kul imorrn!

RSS 2.0