Wear fur or don't

Varning för starka bilder!
Jag bär både päls, mocka och läder och bekymras inte nämnvärt av det.
När djurättsaktivister försöker tvinga fram förändring genom våld, protester och provokation så drar jag mig tillbaka. Denna video ovan är så typisk för djurvänner. De tror att jag ska sluta använda päls bara för att jag får se blodiga inälvor. Som om jag inte vet att pälsen kommer från döda djur.
Nej, tyvärr gör denna film ingenting för mig mer än provocerar mig till att använda ännu mer päls.
Vad tyckte du om filmen? Bra eller dålig?

Kommentarer
Postat av: Lisa

dålig tror jag, eller jag vet inte hehe.

2010-06-15 @ 21:31:12
URL: http://popflickan.blogg.se/
Postat av: Anonym

Det är ganska tragiskt att du provoceras till att använda mer päls av en video som denna. Funderat på dina prioriteringar recently?

2010-06-15 @ 21:53:26
Postat av: Magnus

Det är inte alltid positivt att vara provokativ. Ha på dig vad du vill, men för att provocera, nja. Känns lite omoget...



2010-06-15 @ 21:55:16
Postat av: Little Peaché

anonym: konstigt att du inte kan använda ditt riktiga namn men ändå dissar mig. funderat på dina prioriteringar recently?

2010-06-15 @ 23:41:05
URL: http://littlepeache.webblogg.se/
Postat av: Little Peaché

magnus: nu läste du nog inte inlägget ordentligt. jag har aldrig sagt att jag har på mig päls för att provocera. däremot blir jag provocerad av djurrättsaktivister och deras militanta gåpåiga propaganda.

2010-06-15 @ 23:41:53
URL: http://littlepeache.webblogg.se/
Postat av: Lisa

sv: ja, jag köpte ett par finfina ballerinaskor på indiska för 25 kr på jätterea! :D fina är dem med!

2010-06-16 @ 01:23:36
URL: http://popflickan.blogg.se/
Postat av: Lisa

sv: ett par mjuka ska tilläggas ;D

2010-06-16 @ 01:24:00
URL: http://popflickan.blogg.se/
Postat av: Sanna/Hanna/Katrin/Petra/Emma/välj själv

Det är roligt att du alltid kommer med samma svar :) Nåja, har du inget annat att komma med så blir det väl lätt så. Ha det så fint.

2010-06-16 @ 02:44:36
Postat av: Linda

Jag förbluffas verkligen över hur du kan säga att du provoceras till att använda mer päls pga av detta! Du straffar alltså djuren för att det finns djurrättsaktivister som enligt dig använder fel metoder för att få upp folks ögon för det djurplågeri pälsindustrin innebär?



Jag är ledsen men jag har väldigt svårt att kunna ta en sådan person på allvar som visar sådan brist på empati.



Vet man att päls kommer från döda djur som har suttit hela sina liv inspärrade i burar de inte kan röra sig i, för att sedan brutalt dödas och flås, för att någon ytlig människa ska kunna gå runt i den, ja då är det något som inte står rätt till.

2010-06-16 @ 03:42:57
Postat av: MOR

Jag vill inte se filmen, för att jag tycker inte att man måste vara äcklig eller väcka anstöt för att lägga fram sin åsikt. Min päls är antik,jag har ärvt den efter min mormor. Jag har även en dunjacka förmodligen tillverkad i Kina. Dunjackor är också djur som får sätta livet till och jag kan med säkerhet garantera att dessa fåglar har det jäkligt trist. Jag har även ägt ett duntäcke. Jag har även skinnmöbler, läderskor och läderväskor, jag äter kött, ost mm men jag kan beundra veganer som verkligen löper linan ut, men att göra det med provokation får rakt motsatt effekt, det avskräcker definitivt mig från att prova veganlivet.

Love you

MOR

2010-06-16 @ 09:06:01
Postat av: Fani

tycker hela reklamen är väldigt överdriven, men samtidigt skulle jag aldrig bära päls. känns liksom inte värt att små oskyldiga djur ska få lida bara för att vi vill va fina rimma lite hehe. nej det känns inte rätt helt enkelt. tänk om nån skulle dra av skinnet på oss och gå omkring & ha på sej liksom. ungefär lika fräsht tkr jag, dvs. inte alls.

men alla får ju tycka vad de vill förstås!

2010-06-16 @ 12:03:45
URL: http://glikia.blogg.se/
Postat av: Anna

Nej, jag fattar inte. Jag fattar inte hur man kan strunta så mycket i djurs välbefinnande för sitt eget välbefinnandes skull. Och här pratar vi inte ens grundläggande behov eller enklare vardag, utan ren och skär fåfänga. Jag fattar inte varför man vill ta sig den rätten att understödja djurplågeri. För det handlar om djurplågeri och det handlar om att understödja, hur mkt second handpäls man än bär.



Jag tycker att vissa djurrättsaktivister använder metoder som är helt åt pepparn och knappast demokratiska. Men jag förstår också deras frustration och sorg över att ingenting, verkligen ingenting händer vad gäller djurskydd och rimligare levnadsförhållanden för de djur människan använder sig av på ena eller andra sättet. Och där är faktiskt du en del av problemet. Jag fattar det inte.

2010-06-16 @ 16:57:19
Postat av: Little Peaché

anna: du är väldigt stor i munnen och man får ju bara hoppas att du lever som du så högljut lär ut. jag misstänker att du inte har läderklädsel i någon bil, inga läderskor, väskor eller jackor. att du inte äter något kött eller bär dunjackor. om du har barn så misstänker jag att ingen av de familjemedlemmarna heller bär något av ovanstående.



mitt inlägg handlade om att jag stör mig på hur djurrättsaktivister försöker provocera fram en rädsla. jag stör på mig på det militanta tillvägagångssätt som många använder. detta inlägg handlade inte om rätt eller fel att använda päls.



Ni som är antipäls får det att låta som att ALLA djur vars päls, hud etc används lider. att de alla har det dåligt. är det verkligen så? Jag kan mer än gärna supporta organisationer som arbetar för att göra djurens liv bättre till de ska dö. men jag är tyvärr inte antipäls. sen beundrar jag dem som löper linan ut. jag beundrar dig om du nu kritiserar mig samtidigt som du löper hela linan ut. men om du sitter här och kritiserar mig och samtidigt bär dunjacka på vintern och sover under duntäcke, eller har en lyxig skinnväska ja då kan jag inte ta din kritik på allvar.

2010-06-16 @ 17:22:31
URL: http://littlepeache.webblogg.se/
Postat av: Magnus

Uppenbarligen tillräckligt, då det verkar varit flera som tolkat inlägget som jag. Tycker dessutom inte riktigt man kan dra likheter mellan skinn/läder och päls. Det skinn vi använder är en biprodukt som blir kvar av djuret när man slaktar. att använda päls enbart för fåfängas skull gillar inte. Se i ett historikt perspektiv, jägarna/samlarna tog till vara på hela djuret. Har svårt att tro att en minkfarmarw sätter flådda minkar på ett spett och grillar till kvällsmat. Förstår du var du vill komma?



Men som sagt, jag använder skinnställ(nöt) och lägger skinka på mackan, så enligt många dubbelmoraliserar jag. Må så va, men jag anser mig ha empati nog att inte bära päls enbart för fåfängas skull. Kolla in peta.org. Jag blir äcklad, och det skrämmer mig att det inte verkar bekomma dig Frida.



Du är en bra tjej Frida, men här delar jag verkligen jag inte din åsikt. Men vi alla har rätt till en åsikt, eller hur? Hälsa Dave!

2010-06-16 @ 19:12:52
Postat av: little peaché

magnus: återigen har du inte läst ordentligt eftersom det inte är någon annan som anklagat mig för att ha päls FÖR ATT provocera. däremot har andra anklagat mig för att gilla päls. men det är ju en annan diskussion.



jag anser att människor, som du, som tycker allt är ok just förutom päls, inte har tillräckligt med kött på benen för att kritisera.

2010-06-16 @ 19:56:14
URL: http://littlepeache.webblogg.se/
Postat av: Magnus

Frida! Vad förväntar du dig för kommentarer när du lägger ut ett inlägg om päls? Trodde du ville ha trogna, hängivna läsare. Tror verkligen inte detta är rätt så att nå dem. Men vad vet jag, jag bloggar inte!



Vad du kunde gjort för att undvika spektaklet hade varit att lägga ut faktan från djurens rätt med en gång. Du måste förstå att päls är ett känsligt ämne som berör. Ok?



Tycker varken läder/skinn/päls är speciellt snyggt, hade det inte varit för att jag kör motorcykel och för att nötskinn ger det överlägset bästa skyddet så hade jag avstått.

2010-06-16 @ 20:43:26
Postat av: little peaché

magnus: och hade jag inte varit fashionista så hade jag inte burit päls.



Och angående trogna läsare. klart jag vill ha det, men inte på bekostnad av att jag måste censurera mig själv. gillar man inte det man skriver så man välkommen att läsa en annan blogg.



Jag har ingen åsikt angående att du använder läder, och därmed är lika "dålig" som mig, men jag har en åsikt om folk som kastar sten i glashus. Man ska inte vara så snabb på att peka finger på den som gör fel när man själv inte är guds bästa barn. Jag tycker inte du har någon rätt att kritisera mig när du är en lika illa kålsupare själv.

2010-06-16 @ 20:49:43
URL: http://littlepeache.webblogg.se/
Postat av: Magnus

Ok...



Du är sannerligen vältalig och har en vass tunga. Men du förstår nog inte innebörden av var jag vill komma. Jag tycker det är vidrigt med päls.



Tycker det börjar kännas lite väl mycket sandlåda/min pappa är starkare än din pappa" nivå på disskusionen, så jag avvaktar och ser om

jag svarar något mer. Det beror på pm jag kan tillföra något konstruktivt.

2010-06-16 @ 21:08:38
Postat av: Anna

Frida: Naturligtvis bär jag inte skinnjacka. Naturligtvis har jag inte dunjacka eller andra dunprodukter.



Lika naturligtvis har jag skinnskor. Det är inget jag är glad för, men i vårt klimat är det svårt att hitta något som funkar lika bra. Jag använder konstläder och tyg så mycket det går, men vissa typer av skor går helt enkelt inte att få i annat än skinn och därför använder jag skinnskor. Jag har även några skinnväskor, även de i huvudsak av slitstyrkeskäl. Jag använder aldrig produkter från djur av modeskäl, bara när det finns ytterligare anledning.



Naturligtvis gäller detta även mina barn och min man (och de andra i min närhet som jag kan påverka. De är rätt många). Sedan jag fick barn äter jag kött, efter 15 år som vegetarian. Det blir helt enkelt en enklare vardag då. Det är jag inte stolt över och när barnen blir lite äldre kommer jag nog börja äta helt vego igen. Vi äter dock mer vego än vi äter kött i familjen, och det kött och andra "djurprodukter" vi äter är alltid ekologiska, fisken vi äter är bara sådan som Naturskyddsföreningen OK:ar, osten är utan löpe när vi hittar sådan osv osv.



Du säger att jag är stor i munnen och det fascinerar mig. För mig är det självklart att leva såhär, att lära mina barn att leva såhär, och kanske du vill ändå tänka en extra gång när det vanliga argumentet "du är inte ett dugg bättre!" inte funkar. För i det här fallet är jag faktiskt bättre.

2010-06-17 @ 10:09:58
Postat av: little peaché

Anna: Jag hade kunnat säga hur fel det var av dig att ha läderskor eller hur fel det var att ge dinna barn kött men det kommer jag inte göra. För jag anser att vi alla offrar något och kämpar för något och som jag skrev i en annan kommentar så ger det mig ett frikort. jag kan och orkar inte vara moder teresa! jag gör kanske inte mycket för djuren och naturen mer än källsorterar, handlar ekologiskt, inte slänger skräp i naturen, åker kollektivt osv. Inte jättemycket jämfort med många andra. MEN jag för en mycket större kamp, den om människan och civilkurage och jag tror att jag har otroligt mycket mer civilkurage än gemene man. (jag säger inte detta för att göra mig bättre eller sämre eller för mer) utan bara för att berätta om mitt liv och utgångspunkt. Jag jobbade otroligt hårt och drev tillsammans med en annan tjej amnestys andra största ungdomsgrupp, numera jobbar jag hos polisen för unga brottsoffer, jag har varit kamratstödjare, elevrädsordförande osv. alllt för att få hjälpa till, röra runt i grytan och stå upp dför den lilla mannen.

har det stundtals varit jobbigt? ja. får jag ofta ens ett tack? nej! anser jag då att jag har ett frikort? ja!

Jag är inte bäst och kan inte vara bäst och kan inte göra allt allt rätt. Så mitt frikort är päls, läder och kött. för de tre sakerna gör mig jävligt glad och det gör mig till en ännu stkarare människa som pallar sitta och trösta narkomaner, alkisar, våldtäktsoffer och allt annat jag stött på genom åren.

återigen så säger jag inte detta för att göra mig bättre än dig eller någon annan. utan bara förklara. att på ett plan gör jag bättre ifrånmig ochpå ett annat du. kan inte det få vara ok?

Lika naturligtvis har jag skinnskor. Det är inget jag är glad för, men i vårt klimat är det svårt att hitta något som funkar lika bra. Jag använder konstläder och tyg så mycket det går, men vissa typer av skor går helt enkelt inte att få i annat än skinn och därför använder jag skinnskor. Jag har även några skinnväskor, även de i huvudsak av slitstyrkeskäl. Jag använder aldrig produkter från djur av modeskäl, bara när det finns ytterligare anledning.



Naturligtvis gäller detta även mina barn och min man (och de andra i min närhet som jag kan påverka. De är rätt många). Sedan jag fick barn äter jag kött, efter 15 år som vegetarian. Det blir helt enkelt en enklare vardag då. Det är jag inte stolt över och när barnen blir lite äldre kommer jag nog börja äta helt vego igen. Vi äter dock mer vego än vi äter kött i familjen, och det kött och andra "djurprodukter" vi äter är alltid ekologiska, fisken vi äter är bara sådan som Naturskyddsföreningen OK:ar, osten är utan löpe när vi hittar sådan osv osv.



Du säger att jag är stor i munnen och det fascinerar mig. För mig är det självklart att leva såhär, att lära mina barn att leva såhär, och kanske du vill ändå tänka en extra gång när det vanliga argumentet "du är inte ett dugg bättre!" inte funkar. För i det här fallet är jag faktiskt bättre.

2010-06-17 @ 11:06:37
URL: http://littlepeache.webblogg.se/
Postat av: Anna

Frida: Det hamnar lite snett när man pratar om bättre och sämre, det håller jag med om. Visst är det bra att man jobbar på olika fronter och jag inser att alla saker inte kan vara lika viktiga för alla. Det jag reagerar på är att det blir så grundläggande, att ta sig rätten att strunta helt i djurs livsvillkor är inte så himla långt ifrån att ha råddig empati för folk heller, i min bok. Att ha ett vakande öga på sitt konsumtionsmönster borde inte påverka ens förmåga att hjälpa utsatta människor, det är så jag tänker. För närvarande inskränker sig mitt engagemang till att skänka pengar, jag har helt enkelt inte mer tid att prioritera fram i min livssituation, men så småningom kommer jag naturligtvis återigen ta ett större samhälleligt ansvar, om det nu blir via kvinnojourer, arbete för hemlösa eller något helt nytt. Det hindrar mig inte en endaste sekund från att inte köpa skinnjacka eller att debattera mot pälsanvändning.



Det är väl DEN diskussionen jag försöker komma till. Om än med väldigt många ord.

2010-06-17 @ 13:05:15
Postat av: little peaché

Sanna/Hanna/Katrin/Petra/Emma/välj själv:

ja jag står fast vid min åsikt att det känns oerhört ovärdigt att föra en diskussion med en anonym person.

och sen så har jag oerhört mycket att komma med!

2010-06-19 @ 13:18:51
URL: http://littlepeache.webblogg.se/
Postat av: little peaché

linda: jag föreslår att du läser alla mina kommentarer så ser du hur jag tänker.

2010-06-19 @ 13:22:32
URL: http://littlepeache.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0