Ett plus eller minus?


Detta är Johanna Dray, en mycket stor (no pun intended) plus-size model.
Och hon hyllas ofta och bokas flitigt och det gör ju såklart mig glad.
Men en sak tynger mig och det är att när någon modetidning använder sig av plus-size modeller så blir, framför allt, kvinnor otroligt glada och lättade. Det är precis som om vi måste se dessa tjejer för att våga och kunna älska oss själva. Och det är så sorgligt.
Vi måste se stora tjejer för att kunna må bra själva.
För även om det blir vanligare och vanligare att tidningar använder plus-size modeller så tror jag ändå att de mänskliga klädhängarna är här för att stanna. Ingen vill ändra modevärlden, ingen vill eller orkar ta den fighten och faktum kvarstår, många av alla trender som kommer och går är helt enkelt inte snygga för tjejer som har den minsta kurva.

Kan vi inte bara se tjejerna i tidningar som just det, tjejer i tidningar och inte någon som ska representera oss, mig. De finns inte på riktigt. Tjejen i tidningen ser inte ut så när hon är sig själv.
Kan vi inte bara må bra och sen titta i Vogue med lite perspektiv.


Kommentarer
Postat av: annirene

svar: tack :)

2010-06-16 @ 18:10:12
URL: http://annirener.blogg.se/
Postat av: Aftonbladet-tjejen

Hej Frida! Är för trött för att skriva något vettigt om inlägget ovan mer än att jag håller med dig. Det är dags att börja läsa om fashion med andra ögon. Men. Jag ber om ursäkt för att jag inte kommenterat tidigare, har bara inte vetat vad jag ska skriva. Insåg sen att det räcker med ett hej. Jag hoppas vi ses på någon tillställning framöver. Det är ju inte helt omöjligt:) Fortsätt inspirera!

2010-06-16 @ 18:16:16
Postat av: Helena

Sv: Ja du har helt rätt angående det där, det är märkligt faktiskt! Tycker man borde ta åt sig mycket mer av det positiva :)



Du har bra tankar på bloggen förresten, jag gillar dom!

2010-06-16 @ 19:02:53
URL: http://helenaengstrom.blogg.se/
Postat av: ebba

Jag håller absolut med. Att tro att det måste finnas tjejer i "alla storlekar" i modetidningar så att alla tjejer kan hitta ett ideal som de själva passar in i, ja är inte det att idiotförklara kvinnor? Som om alla kvinnor måste få känna sig som den sötaste prinsessan på balen annars blir vi olyckliga. Visst, det finns en tendens hos kvinnor att lägga en stor vikt vid hur vi ser ut, och det är just den tendensen vi måste bekämpa, inte skönhetsidealen i sig. Sedan gillar inte jag heller den utmärglade size zero-grejen, men modellerna får gärna vara smala vad mig anbelangar.

2010-06-17 @ 11:19:52
Postat av: little peaché

aftonbladet-tjejen: tack för fin och bra kommentar! Klart det räcker med ett hej! =)

Hoppas vi ses snart igen!



Kram på dig

2010-06-19 @ 13:25:17
URL: http://littlepeache.webblogg.se/
Postat av: little peaché

ebba: nej nu missförstod du nu mig. Jag förespråkar kvinnor i olika storlekar, färger och former just för att igenkänningsfaktorn hos massa kvinnor kan stärka dessa kvinnor. klart att vi kvinnor ska få känna oss som sötaste prinsessan. du och jag tycker verkligen inte samma och jag anser inte att modeller ska vara smala. Jag anser att en del modeller kan vara smala, andra runda, andra långbenta och vissa korta. Jag vil gärna se mer diversity bland modellerna!

2010-06-19 @ 13:32:02
URL: http://littlepeache.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0