first comes chanel and then comes gucci

Ja här kommer fler fashionnews.
Det sägs att Ridley Scott, mannen bakom filmer som Thelma & Louise, Gladiator and Black Hawk Dawn, har påbörjat produktionen av en film som ska handla om Gucci-familjen.
Ryktena som går just nu är att huvudrollerna skall spelas av Angelina Jolie och Leonardo DiCaprio.
Mycket spännande!

Sagan om Gucci-familjen är ju en riktigt såpopera. 50 års framgång bytes drastiskt ut mot en stundande konkurs.
Guccio Gucci, sonen till en fattig stråhattstillverkare, startade företaget som blomstrade och stjärnor som Grace Kelly och Frank Sinatra sågs bära företagets accessoarer. Vid Guccios död testamenterades företaget till hans tre söner som tar märket till nya höjder. Men barn och barnbarn börjar anklaga och stämma varandra och vid 80-talets början låg det 15 stämningsansökningar släkten emellan.
Vid en stundande konkurs gick maurizio vinnande ur fighten och lyckades få tillbaka gucci på toppen. Tyvärr var han tvungen att sälja sin andel och Gucci var nu inte längre ett familjeföretag. Ingen av familjen Gucci ägde längre några andelar av företaget. Maurizios exfru, Patricia Regianni, en maktgalen kvinna ville ha alla pengar som Maurizio fick när han sålde sin del av Gucci.
En vanlig dag dödas Maurizio av fyra skott och det ser till en början ut som ett maffiamord. Först två år senare häktades och dömdes Patricia till 29 års fängelse för mordet.
Samtliga Guccibutiker skyltade denna dag med förgyllda handklovar i fönstrena, samtliga med loggan med dubbel G.

Ja, ni hör ju själva. Detta är både juicy OCH sant! Så jag hoppas verkligen denna film blir av.
Åh kan ni föreställa är Angelina som en maktgalen italienska som kallt mördar sin man!


Kommentarer
Postat av: MOR

Man brukar säga att första generationen bygger upp, andra generationen förvaltar och tredje generationen raserar ett företag. Trist för Gucci de verkade hoppa över en länk.

Kram

MOR

2010-01-04 @ 14:34:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0