rasister i min trädgård

jag skäms över att komma ifrån den här hatiska vidriga kommunen
märk väl att kommunens slogan är "här är friheten lite större".
vilket skämt!

om det ändå bara kunde finnas med kärlek och omtanke.

Kommentarer
Postat av: camilla

aa okej, grymma skor verkligen :O

2009-11-11 @ 12:03:57
URL: http://ccamilla.blogg.se/
Postat av: MOR

Mia hade tagit upp samma sak i sin blogg i morse. Ja ibland skäms man över att vara människa, framförallt när man har en pappa som kom hit som flykting 18 år gammal med vetskapen att han kanske aldrig, aldrig skulle kunna återvända.

Love you

MOR

2009-11-11 @ 14:21:02
Postat av: Johan

Jag tycker att det är rätt. Sveriges ekonomi går på knäna för tillfället och då kan man inte rädda världen. Flyktingströmmen måste hejdas, alla dessa stackars trasiga människor är en för stor belastning på samhället som det är idag. Innan den svenska välfärden fungerar igen bör vi sluta ösa medel åt att rädda övriga världen

2009-11-11 @ 18:55:50
Postat av: Charlotte

Visste inte att du var från Vellinge, därifrån är min sambo med!

2009-11-11 @ 19:15:27
URL: http://sunrice.blogg.se/
Postat av: Charlotte

De är hemskt de med Vellinge, okej jag är inte så jätte tjohoo invandrare men jag tycker att de är lite väl att ta i de i Vellinge, men de är ju rikemannare så inte mer än väntat tyvärr. Alla andra kommuner tar emot flyktingar så de kan de med göra, de ska inte vara någon skillnad.

2009-11-11 @ 19:20:10
URL: http://sunrice.blogg.se/
Postat av: Little Peaché

mamma: jag googlade mias blogg och såg hennes inlägg. Himla bra skrivet! man skäms över människor som dessa! och jag ser ju bara hur vissa av mina bloggläsare pratar om invandrare. jag skäms ännu mer äver dem!

2009-11-11 @ 19:46:00
URL: http://littlepeache.webblogg.se/
Postat av: Little Peaché

johan: det är många som säger som du, att alla invandrare belastar vårt samhälle. men än så länge har jag inte sett någon fakta eller statistik som verkligen bevisar att det är så.

Invandrare kommer inte hit för att de vill ha en semester. Att komma hit är deras allra sista lösning och ibland ända sättet att rädda sig och sin familj från döden.

vilken sorts människa är du egentligen som villigt vänder dessa (du sa det själv)stackars trasiga människor ryggen!?

2009-11-11 @ 19:48:35
URL: http://littlepeache.webblogg.se/
Postat av: Charlotte

Sv: Jag tycker att Sverige i första hand borde ta hand om de invandrare vi redan har och slussa ut dessa i samhället först. Jag har inget större emot invandrare och det var inte min mening att dra alla över en kant så länge de sköter sig och drar sitt strå till staken. Men det irriterar mig att man inte längre har de gamla hederlga skolavslutningarna i kyrkan med tillhörande psalmer, nationalsång och dyl. Då detta kan anses stöttande emot ungdomar med en annan religion. Okej vi lever i ett mångkulturellt samhälle men om vi ska acceptera deras seder och bruk så får även de acceptera våra, de behöver ju inte delta om de nu inte vill.



Jag står för att jag inte är särskilt förtjust i "rikemannare" men där förstår jag att jag behöver förklara vad jag menar. Men det uttrycket menar jag personer som på ett eller annat sätt ser ner på de som inte har det lika gott ställt och tyvärr så känner jag att delar av Vellinge/Höllviken och Näste borna anser sig vara lite för mer än oss andra vanliga dödliga vilket jag tycker är väldigt synd för alla är lika värda även invandrare jag tycker bara vi måste ta han dom de som redan finns här innan vi tar in för många nya. Som jag förståt det är det många i Vellinge kommun som är fientliga till att de skulle komma invandrare till deras kommun men de rimmar inte riktigt med att de har sagts (av Vellingebor) att de inte är invandrarfientliga eller har några invandrarfientliga grupper men de låter inte rikigt så när det nu ska komma invandrade ungdomar i behov av hjälp till deras kommun.

2009-11-11 @ 21:02:42
URL: http://sunrice.blogg.se/
Postat av: PrettyInPink

Jag trodde inte du kom från Vellinge, jag trodde bara du hade bott i Malmö. Och för övrigt, det är sp sjukt det där i artikeln...

2009-11-11 @ 21:35:05
URL: http://prettyinpink.blogg.se/
Postat av: Fatima

Sv: Dejt nästa vecka ! Denna vecka är jag lite under isen med jobb.



Angående kommentarerna till detta inlägg så blir jag mest trött och ledsen och just denna novemberkväll orkar jag inte bemöta dem.

2009-11-11 @ 21:37:14
URL: http://www.fatimaslillablogg.blogspot.com
Postat av: Pappa

Det är lite ovarsamt att dra alla människor och kategorier över en kam. Naturligtvis är det skam och skandal att inte ta hand om "trasiga människor" men det betyder inte att en hel kommun delar denna åsikten och att "rikemanar" skulle vara av ett visst slag. Efter 21 år i den kommunen har jag träffat otroligt många människor och de allra flesta av dem är förståndiga, generösa och hjälpsamma människor. Överallt i samhället finns där "knicke-dickar" och de är så små att de inte är värda att slösa energi på. Rik eller fattig, vit eller svart det är människan som betyder något och inte "överrocken" man bär på.

Ett litet "bidrag" i debatten!

Pappa

2009-11-12 @ 08:34:48
Postat av: MOR

Jag ser flyktingarna stå utanför migrationsverket och kan med hjälp av nyheter och vad som händer i världen gissa mig till var de kommer ifrån. De har ingen aning vad som väntar dem här. De har ingen aning om hur svårt det är att lära sig svenska eftersom ingen talar med dem på svenska. De har ingen aning om hur svårt det är att få jobb här, då deras examen inte gäller här (bevisligen gäller den på många andra platser i världen tex Storbritannien.) De har ingen aning om att de aldrig kommer bli en del av Sverige utan är och förblir utlänningar. Problemet med stökiga ungdomar är inte unikt hos oss, man har hittat exakt samma fenomen bland unga elefanter som lämnats ensamma efter att deras föräldrar tjuvskjutits, till slut fanns inte tillräckligt många vuxna elefanter kvar som talade om för dem vad som gäller och de blev oregerliga och farliga. Om dessa flyktingar inte får veta samhällets koder så tolkar de förmodligen det de ser på eget vis. Man kan diskutera detta i oändlighet men till syvende och sista handlar det i första hand om att fly undan förtryck och sedan att skaffa sig ett människovärde. Hur får man människorvärde? Vem bestämmer värdet och vem avgör vem som är värd?

Love you

MOR

2009-11-12 @ 10:18:46
Postat av: bloggare på icedaniel.se

Jag tycker att det borde vara en lag om att alla borde ha minst en flykting boende hemma hos sig. Jag skulle vilja ha en eskimo i så fall... Men man får säkert inte välja... typiskt.

2009-11-12 @ 11:12:09
URL: http://www.icedaniel.se
Postat av: Becca

Så hemskt. Ja tänk om världen kunde vara lite mer kärleksfull..

2009-11-12 @ 21:39:49
URL: http://beccatroll.blogg.se/
Postat av: Tonårsliv by Leonora - Back in the game again

Hoppas du haft en härlig dag :)

allt väl?

2009-11-12 @ 22:39:04
URL: http://magiskaminnen.blogg.se/
Postat av: Anders

JAg tycker att du har rätt. Allamänniskor är lika mycket värda och alla svenskar borde enligt lag vara tvungna att ta hand om en invandrare.

2009-11-13 @ 00:09:08
Postat av: Isabella

För varje enskilt "flyktingbarn" som spenderar ett år i Sverige kan man istället rädda 69 350 barn från att dö i kolera.



Bedöm själv vad som är mest humant!

2009-11-17 @ 18:26:19
Postat av: Little Peaché

pappa: tack för etthimla bra och tänkvärt inlägg i debatten!

2009-11-24 @ 10:28:34
URL: http://littlepeache.webblogg.se/
Postat av: Little Peaché

mor: alla är faktiskt värda samma! alla förtjänar samma utgångsläge i livet

2009-11-24 @ 10:29:49
URL: http://littlepeache.webblogg.se/
Postat av: Little Peaché

anders: jag tycker inte alla ska ha en invandrare hemma hos sig. jag misstänker att du ironiserar...

2009-11-24 @ 10:31:43
URL: http://littlepeache.webblogg.se/
Postat av: Little Peaché

isabella: var har du fått den statistiken ifrån?

Samt, vem är du att värderna någon annans liv framför en annans.

man kan inte skita i att hjälpa ett barn för att man redan hjälper så många andra!

2009-11-24 @ 10:48:12
URL: http://littlepeache.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0