En frågvis utmaning

Fina hundmodebloggen utmanade mig

1. Hur länge har du bloggat?
Sen 12 april i år. Sen har jag haft två andra bloggar tidigare. En 2004 och en 2007.
2. Hur såg din bild av bloggar och bloggare ut en månad innan du själv började blogga?
Några stack ut men de flesta var mainstream, så jag kände att jag skulle kunna göra samma sak som de andra, men lite bättre. Men jag läste många bloggar och tyckte att bloggande verkade superskoj.
3. Vilken var den första blogg du förälskade dig i?
UnderbaraClara & Stylebytes
4. Hur känner du inför dina första blogginlägg, när du såhär i efterhand läser dem?
Jag visste vart jag var på väg men var nog lite trevande. Nu vågar jag skriva mer om mina personliga åsikter och jag gillar att röra runt i grytan lite.
5. Hur många bloggar återvänder du till regelbundet som läsare?

15-20 st kanske
6. Av de bloggar du läser, hur många procent är dagboksbloggar och hur många är ämnesbloggar (t ex teknikbloggar, modebloggar, politiska bloggar)?
De flesta är modebloggar men nästan ingen blogg är 100% nischad. Folk svävar gärna ut och blir personliga, men det är det jag gillar med dem!
7. Nämn en bloggare (obs: länka) som verkar väldigt olik dig, vars blogg du tycker om.
Blondinbella
8. Nämn en bloggare (obs: länka) som verkar väldigt lik dig, vars blogg du tycker om.

Get nanoismed
9. Vad tycker dina närmaste om att du bloggar?
De tycker att det är jätteroligt och att jag är superduktig!
10. Tycker folk som känner dig att du är dig själv i din blogg?
Oh ja, couldn't be more real =)
11. Har du hittat en fungerande gräns för hur privat du vill vara i din blogg, eller tänjs den gränsen hela tiden?
Jag vill gärna vara privat. Jag skäms inte en sekund för den jag är. Glada inlägg likväl som tårfyllda ynkliga inlägg är jag. Argsinta inlägg med oigenomtänkta meningar är också jag. Och jag hoppas att mina läsare läser min blogg för att jag är jag. För tyvärr kan jag inte vara någon annan.
12. Nämn några saker som du aldrig bloggar om, och varför.
Jag bloggar sällan om mina vänner och min familj, för jag vill inte att de ska behöva figurera på en blogg om de inte vill. Jag frågar alltid iförväg om jag får ha med en bild eller citat. Jag bloggar aldrig om saker som kanske är trendigt att gilla men som jag ogillar. Jag ljuger inte. Och jag säger inte att jag gillar nått särskilt för att man borde gilla det.
13. I vilken utsträckning bloggar du för att få bekräftelse, tror du?
Lika mycket få som att ge bekräftelse. Min blogg handlar om min kärlek till andra människor, men kvinnor framförallt. Jag har gråtit framför spegeln i allt för många år och nu vill jag få andra att sluta gråta. Om jag säger att du är vacker så menar jag det och när du säger att jag är vacker tror jag också att du menar det. Vi bekräftar varandra och det är det som är det fina i den här lilla bloggen.
 14. Tror du att man kan lära känna en person genom att läsa hennes/hans blogg?
Till en viss del. För en blogg är trots allt ord som läser i sin egen ton, snabbhet och tolkar som man vill. I verkligeheten är jag mycket spralligare, skrikigare, mer högljud och gapig än vad orden i bloggen kanske visar.
15. Har du träffat folk IRL (in real life) efter att ha fått kontakt med dem via bloggen? I sådana fall: Var de som du trodde att de skulle vara, eller blev du förvånad?
Ja, flera stycken, och ännu fler är på gång! Jag har försökt möta alla med öppna armar och jag har bara positivt att säga.
16. Tror du att det kan vara skadligt för vissa personer att blogga?
Absolut. Jag kan bli otroligt stressad av bloggen. Och nedstämd om det känns som att ingen läser och ingen berörs och ingen kommenterar. Men å andra sidan blir jag jäkligt glad oftast. Men är man så känslig som jag är lite farligt att blogga så personligt som jag gör, för vissa dar blir jäkligt deppiga.
17. Har du någonsin blivit sårad av någonting som skrivits till/om dig i kommentarer eller i andra bloggar?
Och i sådana fall: Hur har du hanterat detta?
Efter en kommentar från Blondinbella sköts min besöksstatistik i taket och en del pantade asholes följde med. Jag försökte att skita i kommentarerna men jag blev lite knäckt. Men jag var snabbt back on track. Ofta blir jag jäkligt ledsen och arg när jag läser kommentarer hos andra. Kommentarer som är så fyllda med hat och vidrigheter att jag får alldeles ont i magen.
18. Har du själv skrivit saker du ångrar i din egen eller andras bloggar? Nej, jag står för det jag säger och gör. Och gör jag fel ber jag om ursäkt. Jag är jag och det kvittar att jag poserat i 50-tals underkläder i den här bloggen, det kvittar att jag kritiserat män och det kvittar att jag öppet skriver min vikt. Väljer en arbetsgivare bort mig för dem anledningarna kan ha gå fuck himself. Man kan inte gå runt och ångra sig hela livet. Jag får lätt ångest, men denna bloggen ska inte ge mig det. För jag är så stolt över vad jag åstadkommit.
19. Hur ser bloggandets nackdelar ut, för dig?
Stress, stress och mera stress
20. Tror du att du fortfarande bloggar om två år? I sådana fall: Tror du att ditt bloggande har förändrats då? Who knows what lies ahead in the future?. Jag hoppas att världen fått upp ögonen för mig och att jag är banbrytande genom att göra det helt ok att dels vara värdig med storlek 40 och dels att man kan få lov att säga "I'm fierce, I'm fabolous and I fucking love myself!"
21. Tror du att bloggarna har (eller kommer att ha) någon inverkan på vår kultur, eller är de en grupp människor som mest påverkar varandra?
Åh ja! Vi är folkets röst och det är den största rösten!
22. Avslutningsvis 1: Kan du sammanfatta kort vad ditt bloggskrivande har betytt för dig?
Otroligt mycket! Jag älskar den här lilla bloggen! Jag är så glad att mina ord har gjort skillnad för andra tjejer och killar, på samma sätt som andras bloggar gjort skillnad hos mig. Jag har fått kontakt med underbara personer genom bloggen. Och eftersom David (min kille) tar de flesta av mina bilder är det vårt gemensamma projekt på nått sätt. Och det känns himla fint!
23. Avslutningsvis 2: Kan du sammanfatta vad bloggläsandet betytt för dig?
Jag får dagligen inspiration och utlopp för olika känslor. Ibland får jag även ont i hjärtat för att det finns vissa läsare som jag så gärna vill bli bästis med!
24. Nämn 5 bloggare som du vill ska svara på enkäten.
NEJ! Jag vill att ni ALLA gör den! NU!

Massa kärlek på er!
//Little Peaché

Kommentarer
Postat av: anso

Grattis, du är med i Expressens Fredags-bilaga idag! Men det visste du kanske redan? Sidan med bloggar...

2008-09-26 @ 20:01:50
Postat av: kajsa

Det är så underbart att läsa hos dig här på bloggen. För du är down to earth på ett sätt som känns verkligen äkta! Finooooo.

2008-09-26 @ 20:20:12
URL: http://aenigma.blogg.se/
Postat av: Anneli

Vad bra! Det blir tunnelbanan vid Hötorget då. Vi kan ses på själva torget utanför konserthuset. Kul! :) Kram.

2008-09-26 @ 22:06:10
URL: http://ungtant.blogspot.com
Postat av: Att ha det gott

Har du fått ditt armband och ring idag???

2008-09-26 @ 22:16:56
URL: http://rubinen777.blogg.se/
Postat av: Sara

Hej frida!

Du efterfrågade nya mænniskor i stockholmsområdet nær du flyttade. Jag vill utøka min vænskapskrets, kanske en fika och en shopping tur? Och diskutera massa roliga æmnen!

Jag ær i norge men tillbaka i sverige lagom till høsten når sitt klimax, dvs slutet på oktober, och då vill jag ha en injektion med nya mænniskor! Jag bor i uppsala, men kommer gærna till sthlm. Leka?

2008-09-27 @ 05:29:17
Postat av: LIFE BY Marielle

Roligt med lista! :)

2008-09-27 @ 11:26:33
URL: http://mariellem.blogg.se/
Postat av: Lillgull

Hejsan! Igår och idag har jag publicerat den där frågeintervjun på min blogg ifall du är intresserad ;)

Tog mig friheten att låna en idolbild på dig och självklart länka till ditt inlägg och din blogg.

Försökte lägga in en kommentar om detta igår, men det var något fel, så det gick inte.

Hoppas det går bra!

2008-10-02 @ 11:37:52
URL: http://www.modette.se/lillgull/blogg

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0